Liv

Pass er dyrt. Her er 4 rimelige måter å få en på

Pass er dyrt. Her er 4 rimelige måter å få en på

Pass pleide å være noe bare jetsettere trengte når de skulle reise utenlands.

Takket være en ny lov satt til å tre i kraft i 2018, mange amerikanske borgere kan trenge pass, selv om de ikke har tenkt å forlate amerikansk jord.

Transportsikkerhetsadministrasjonen (TSA) er i ferd med å gjøre det enda vanskeligere å komme gjennom sikkerhetskontrollpunkter rundt om i landet.

Begynnelsen 22. januar 2018 vil mange stater kreve et amerikansk pass, amerikansk passkort, amerikansk militær-ID eller annen TSA-godkjent dokumentasjon for å legge om bord på kommersielle flyreiser i USA.

Noen stater er klare til å begynne å håndheve den nye politikken med en gang, mens andre har fått en forlengelse for å ha mer tid til å forberede seg.

Gå til Department of Homeland Security nettside for å lære statusen til staten din og hvilken dokumentasjon du må reise med fly.

Selv om staten din ikke for øyeblikket trenger ytterligere dokumentasjon, er det fortsatt en god ide å få passet ditt på papir i rekkefølge nå.

Ifølge Institutt for Homeland Security, "Fra 1. oktober 2020 vil alle flyselskaper trenge et REAL ID-kompatibelt lisens, eller en annen akseptabel form for identifikasjon, for innenlands flytur."

Hva er REAL ID Law?

I et forsøk på å knekke på falske ID-er, vedtok kongressen en lov som krever innenlandske reisende å produsere en tilleggsform for identifikasjon i tillegg til et førerkort eller statsautorisert ID-kort.

Det kan virke som om denne nye reguleringen kom ut av ingensteds, men kongressen passerte faktisk REAL ID-handlingen i 2005. Oh, regjeringshjul. Hvorfor må du svinge så sakte?

Uansett, hva dette betyr for deg er hvis du ikke har en offisiell andre form for identifikasjon (si et militært ID), må du få en gang i løpet av de neste månedene. Din beste innsats er sannsynligvis å søke om pass.

Hvor mye koster et pass?

Passavgift for første gangs voksne søkere er ikke billig.

Søknadsavgiften er en hel del $ 110. Utførselsgebyret (som er en veldig aggressiv måte å si "behandlingsavgift") vil gi deg ytterligere $ 25.

Fornyelser er ikke mye billigere. Du sparer $ 25 på eksekveringsavgiften, men søknadsavgiften forblir den samme.

Den gode nyheten er passet siste en veldig lang tid - 10 år å være eksakt. Det bryter ned til litt over $ 13 i året, ikke så ille for noe som gir deg tilgang til det meste av planeten.

Er du fritatt fra passgebyrer?

Det er svært få situasjoner som kan fritage deg fra passavgift.

Hvis du faller inn i en av disse kategoriene sjansene, er du allerede klar over det, men bare i tilfelle, la oss ta opp.

Statens avdeling vil fravike pasgebyr hvis du er:

  1. Reiser på offisiell amerikanske regjeringsvirksomhet
  1. En US Navy, Coast Guard, eller annen offisielt utpekt sjømann i Forsvaret
  1. Et øyeblikkelig familiemedlem til et avdøde militærtjenestemedlem som søker reise til en oversjøisk begravelse
  1. Alle andre avdelingen avdelingen bør få et gratis pass

Hva hvis du ikke kan gi et pass?

Hvis et passapplikasjon eller fornyelse er utenfor budsjettets rekkevidde, har du noen få muligheter til å utforske.

1. Vurder et passkort.

Med mindre du er jet-setting til alle verdenshjørner, kan du være i stand til å komme forbi med passkort i stedet for en tradisjonell passebok.

Kort er like offisielle som bøker, men søknadsavgiften på $ 30 gjør det til et mye billigere alternativ.

En ting å merke seg. Passkort kan kun brukes på disse havneportene og landgrenser:

  • Mexico
  • Canada
  • Bermuda
  • Karibien

2. Spør sjefen din.

Hvis du reiser utenlands for arbeid, snakk med arbeidsgiveren om å betale for pass og søknadsgebyr.

Hvis sjefen sier nei, behold dine kvitteringer - du kan i det minste skrive ut bekostning på skatter.

3. Sjekk inn fortalere og samfunnsgrupper.

Takket være en grøntrodsbevegelse på Twitter, kan transseksuelle borgere spørre ideell organisasjon Trans Law Help for hjelp med å betale passgebyrer.

Gruppen har samlet tusenvis av dollar i donasjoner for å hjelpe transgene borgere til å belaste kostnadene ved å oppdatere et pass etter en lovlig navneendring.

Tenk på hvilke formelle eller uformelle grupper du er en del av det du kan få hjelp til. Kirker, kulturmiljøer og veteranorganisasjoner i ditt område kan være en ressurs for hjelp med å betale passet ditt.

4. Se om skolen din tilbyr stipend.

Noen høyskoler hjelper også med passavgift. Temple Universitys stipendprogram tilbyr første år og overfører studenter opp til $ 135 for å kompensere for kostnaden for å søke om pass.

Pass på å sjekke inn om høgskolen din tilbyr et lignende program.

Lisa McGreevy er en Staff Writer for The Penny Hoarder. Hun er også en travel junkie som holder henne pass med henne fordi hun aldri vet når muligheten vil streike.


Skrive Inn Din Kommentar