Penger

5 trinn jeg tok å forlate min stressende jobb og tjene $ 50k i året som en forfatter

5 trinn jeg tok å forlate min stressende jobb og tjene $ 50k i året som en forfatter

Jeg er ikke akkurat en stor suksess i New York Times, men jeg gjør det ganske bra som forfatter og romanforfatter. Jeg har funnet en komfortsone som balanserer båter, forretninger og familie.

Noen kaller meg alltid heldig. Noen lurer på hvem som ga meg et ben opp. Noen sier at jeg ikke virkelig må "jobbe." Og så mange tror at den gjennomsnittlige personen ikke kan oppnå det jeg har.

Beklager, men jeg er den gjennomsnittlige personen.

Ingen forfatter er en suksess over natten. Ingen blir oppdaget uten enorm innsats, flid, og prøve og feil. Luck går bare så langt. Suksess tar vedlikehold og fortsatt aspirasjon til å bli bedre.

Så, hvilke skritt tok jeg for å tjene penger på å skrive på heltid?

1. Jeg setter opp et platesystem.

Inntekter og utgifter. Penger inn og penger ut. Som elsker av regneark holdt jeg oversikt over dollar, innleveringer og reise.

Selv om jeg mistet penger, støttet det negative skattemessige mot min daglige inntekt, men målet mitt var å operere i svart, forlate jobben og lære å administrere skattene mine som en uavhengig entreprenør.

Jeg har registrert min månedlige og årlige inntekter siden 2000.

Det første året? $ 1,540.30. Det andre året? $ 2,046.43. Det tredje året? $ 2,675.94.

Så gikk jeg på full tid, og i det første året tjente $ 12.264.31.

I fjor krysset jeg $ 50.000 på mine egne timer, i hjemmet mitt, og valgte hvem jeg skrev for og hva jeg skrev.

2. Jeg oppretter en plan for å avslutte dagen min jobb og gå full tid.

Min jobb som administrerende direktør for et føderalt byrå var stressende og politisk. Skrift tok meg vekk fra alt, så i tre år, jugglet jeg to jobber.

Jeg fortalte familien min at dette var like viktig som noe i deres liv eller min, for å tjene deres respekt. Når vanen tok rot, rapporterte jeg å "jobbe" hver eneste dag. Sakte og stabil.

Som mange bedriftsarbeidere som skifter til å jobbe hjemmefra, legger jeg en plan sammen slik at jeg kan slutte jobben min uten å ødelegge familien min. Hver freelance dollar gikk mot å betale regninger og bygge et nødfond. Bilen måtte være pålitelig og betalt for.

Helseforsikring var avgjørende, noe som medførte at en betydelig annen hadde en plan - eller i mitt tilfelle forlater jeg med nok år fra min daglige jobb til å bære min helseforsikring hos meg. Forskning helseforsikringsbransjen for de beste mulighetene hvis du ikke har noen politikk.

3. Jeg diversifisert til å bestemme hva som fungerer.

Mens jeg fremdeles skrev en deltid, sendte jeg arbeid til magasiner, nettsider og trykte publikasjoner. Jeg gikk inn i konkurranser. Jeg skrev en roman i min fritid. Til slutt kunne jeg ikke selge romanen til en utgiver; Å vite at uten fan-base ville jeg ikke selvutgjøre godt, jeg snudde seg til frilansskriver og opprettet et nyhetsbrev.

Enten du skriver romansk-romaner eller bedriftsbiografier, er plattformen din kritisk. Jeg ville fortsatt skrive mysterier, men jeg trengte å bli kjent som en forfatter først. Ved å analysere mine styrker valgte jeg et emne for å bygge et rykte på. Jeg forsto tilskudd, så jeg hjalp forfattere med å finne dem, samt konkurranser, markeder og utgivere. Å ha en klar nisje resulterte i FundsforWriters.com og nyhetsbrevene.

Nyhetsbrevet samlet 200 tilhengere på to måneder; med seks måneder hadde det 2000. Writer's Digest valgte det for sine 101 beste nettsteder for forfattere-listen.

I dag når FundsforWriters 35.000 lesere. Sin søsterpublikasjon, TOTAL FFW, er en mer intens betalt abonnementsversjon av originalen.

I dag, selv om jeg er en romanforfatter, er inntektene mine like fordelt mellom bokavgifter, snakk, reklame (takket være nyhetsbrevet) og TOTAL FFW-abonnement. Jeg kan leve romanforfatterens drøm, men mine andre inntektsveier holder den drømmen finansiert.

4. Jeg så på trender.

Min regnearksystem informerte meg også hvilke tider på året som var de beste og verste for inntekt, og når de skulle planlegge for opplæring, romanskriving og salgsfremmende innsats. De dikterte hva jeg gjorde, da jeg gjorde det og hvordan jeg spredte det.

For eksempel i 2011 polerte jeg en roman for en utgivelse i 2012 etter å ha landet en agent og en publiseringskontrakt for den første av mine syv romaner. Den harde skrivingen og redigeringen betydde imidlertid mindre freelancing, noe som er mer lukrativt på kort sikt. Min inntekt falt fra $ 29 452 til $ 22 599. Men et år senere, med den boka ut et år, en annen utgitt og en annen under kontrakt, hoppet min inntekt til $ 30.660.

I 2010 merket jeg at sommeren mente mindre reklameinntekter, men høsten og januar viste oppslag når annonsørene mine kom tilbake fra ferier og helligdager. Jeg anerkjente lave abonnementsmåneder og korrigerte fornyelser i fire bestemte tider på året for å spare administrativ tid og penger.

5. Jeg markedsførte meg daglig.

Skriving selger ikke seg selv, og sosiale medier er en god base for daglig selvforfremmelse. Guest blogging er bemerkelsesverdig vellykket, og når jeg slipper en ny bok, binge jeg bloggen for alle som vil ta meg.

Mens du beholder din egen blogg, kan du ikke bare informere verden om suksessene dine, men også gi deg tilknyttet inntekt, jeg foretrekker et nyhetsbrev, som presser meldinger til leserne mer effektivt.

I dag, med mine varierte inntekter og merkenavn, FundsforWriters og C. Hope Clark, har jeg bygget momentum og navnegjenkjenning. Min inntekt er stabil og fortsetter å øke.

Det kan gjøres som en forfatter / forfatter, men flid er nøkkelen.

C.Håper Clark er redaktør for FundsforWriters og en mysteryforfatter. Hennes frilans skriving har også blitt omtalt på Writer's Digest, The Writer magazine, Southern Writers Magazine, WritersMarket og andre steder. Finn @hopeclark på Twitter.


Skrive Inn Din Kommentar