Liv

Læring Hvordan voksen? 10 Nifty Life Ferdigheter du kan lære gratis på nettet

Læring Hvordan voksen? 10 Nifty Life Ferdigheter du kan lære gratis på nettet

Hjem økonomi og auto butikk klasser er så 1950-tallet.

Men ferdighetene du lærer der er fortsatt verdifulle i dag.

For mange år siden lærte jeg å lage mat, balansere en sjekkkonto og bytte et dekk dekket av ting som folk lærte i skolen eller fra foreldrene sine.

Disse typer klasser tilbys ikke så ofte som en del av skoleplanen, og foreldre i dag er ofte for opptatt med å holde ned andre eller tredje jobber bare for å holde mat på bordet.

For mange familier er det rett og slett ingen tid å lære barna hvordan man handler for modne grønnsaker eller filskatter.

Hvordan voksne klasser kan hjelpe

Vi er ikke født og vet hvordan vi handler for tilbud eller administrerer pengene våre mer enn vi er født, og vet hvordan vi skal binde skoene våre eller bruke en gaffel.

Likevel er disse alle virkelig viktige livsferdigheter å ha.

Så det bør ikke komme som en overraskelse at "voksenklasser" dukker opp over hele landet. De er utformet for å fylle ut kunnskapshull og gi de store krefter for å takle grunnleggende om å ta vare på seg selv.

«Når du ser at 10 mennesker føler at de er de eneste, og de sliter med det samme, tror du, la oss få disse menneskene sammen slik at de kan lære disse tingene og ikke føle seg så isolert og skamfull , Sier Rachel Weinstein, medgrunnlegger av Adulting School i Maine, til NPR.

Undervisning på Weinsteins skole starter på 19,99 dollar for et månedlig abonnement og tilgang til flere emner.

Engangsverksteder rundt om i landet varierer alt fra $ 35 til gratis.

Gjør din egen voksenskole

Hvis voksenklasser ikke er i budsjettet ditt eller tilbys i ditt område, hvorfor ikke koble sammen noen DIY-kurs som lærer deg hva du trenger å vite?

Her er 10 livsferdigheter du kan lære på egen hånd, takket være internettets underverk.

1. Slik graver du et hull

Å lære denne praktiske ferdigheten kan også endre måten du samhandler med mennesker på.

2. Hvordan bytte et dekk

Øv denne en et par ganger før du trenger det.

3. Hvordan forsvare deg selv

Online kurs gir deg en oversikt over hva du trenger å vite for selvforsvar, men sjekk med din lokale politidistrasjon for informasjon om personklasser hvor du kan øve dine ferdigheter i en virkelighet.

4. Hvordan lage mat

Hvis du bare lærer å lage mat, trenger du ikke å bekymre deg for posh ingredienser og fancy sauteeing teknikker. Bare fokus på det grunnleggende som hvordan å lage ris, stek kylling eller hakk grønnsaker uten å miste tommelen.

5. Hvordan lage din seng

En skreddersydd seng binder sammen et soverom og gjør det ser godt ut, selv om det er støvbunnier som gjemmer seg skjult under den. En godt laget seng er også bevist å hjelpe til med å få en bedre natts søvn.

6. Hvordan å anse et jobbintervju

Det er greit å være nervøs; bare sørg for at du er forberedt på intervjuet ditt. Åh, og ikke dra noen av disse dumme bevegelsene.

7. Hvordan gjenkjenne når du trenger en lege

Det er ingen grunn til å skille ut store penger på en kostbar medbetaling for hver liten snuse eller nys. Men noen ganger gjør du det egentlig trenge å se en lege.

8. Slik gjør du Klesvask

Du trenger ikke dyre klær for å se og føle deg best. Å ta vare på klærne er nøkkelen, men det er mer å gjøre vasketøy enn å kaste alt i vaskemaskinen og slå den på.

9. Hvordan organisere viktig papirarbeid

Når vi marsjerer mot en papirløs verden, vil nesten alle våre viktige papirer bli digitale. Inntil da er det viktig å skape et system som lagrer ting som medisinsk journal, skattepapir og personlige dokumenter trygt slik at de er tilgjengelige når du trenger dem.

10. Hvordan lage et budsjett

Dette er kanskje en av de viktigste livsferdighetene du trenger å lære. Uansett hvor mye (eller hvor lite) penger du tjener, lærer du å håndtere det, setter du scenen for at du når andre mål i livet ditt. Så ikke sett den av.

Din tur: Hva er den mest nyttige livskvaliteten du har lært?

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes livskunnskap supermakt er klesvask. Hun bretter kledd ark som en sjef.


Skrive Inn Din Kommentar