Penger

Du trenger ikke å budsjettere for å spare penger. Her er hvordan denne kvinnen gjør det

Du trenger ikke å budsjettere for å spare penger. Her er hvordan denne kvinnen gjør det

Jeg hater budsjettering.

Ja, jeg er administrerende direktør i et FinTech-selskap, og jeg sa det. Og jeg mente det. Og det er ikke en gasslekkasje på kontoret mitt.

Her er saken: Budsjettering er ikke dårlig, i seg selv. Faktisk fungerer budsjettering bra for noen mennesker. Kanskje du er ekstremt organisert, ha stor disiplin eller bare elske kakediagrammer.

Men for meg, den konvensjonelle visdommen om å "skape et budsjett!" faller flatt - så jeg kastet meg ut av vinduet

Hvorfor jeg hater budsjettering

For en ting er jeg opptatt, og jeg er sikker på at du også er.

Å holde oversikt over flere strømmer av utgifter er tidkrevende, og utgangen mot belønning kan være vanskelig å få øye på. Det er fordi mange mennesker (selv inkludert) starter budsjettene våre som ambisiøse snarere enn realistiske.

Vi sier, "OK, her er hva jeg vil skje", uten noe system på plass for å sikre at det faktisk skjer. Da jeg fortalte meg selv, "Jeg skal tilbringe $ 50 på dagligvarer, ikke gå til restauranter i det hele tatt, og mens jeg er på det, prøver å få verktøyet regningen ned til $ 20," var det ingenting som motiverte meg til å holde fast ved hardt finansielt bilde jeg hadde tegnet for meg selv.

Ring meg gal, men jeg tror finans skal være ... vel, moro. Eller i det minste givende.

Det andre problemet jeg hadde med å opprettholde et strengt budsjett var hvor ofte jeg måtte sjekke det. Mens jeg er god i matte, trengte et strengt budsjett meg å balansere flere tall i hodet mitt enn det var mulig. Jeg måtte sjekke mitt budsjett daglig - ofte flere ganger for å sikre at jeg klamret seg til det.

La oss si at du budsjetterer $ 50 for kaffebarer, og du må konsultere budsjettet hver gang du treffer en kafé. Vil du gjøre det?

Kanskje, men det er en god sjanse for at du i øyeblikket tenker mer om kaffen din og mindre om budsjettet ditt. Og budsjettet ditt sannsynligvis vil ikke stoppe deg fra å bruke $ 5 eller $ 10 mer enn du planla på kaffe.

Jeg jobber hardt, og jeg slår på at du gjør det også. Så jeg fant det ikke overraskende da jeg skjønte meg dypt, jeg ville ikke jobbe hardt på mitt budsjett. Hvis du heller ikke gjør det, er det ingen skam i den. Fordi du oppretter et budsjett bør ikke vær vanskelig - i det minste var det ikke etter at jeg skiftet tilnærming min.

Hvordan lage et "budsjett" som er realistisk

I stedet for å skape et strengt budsjett hvor jeg tildelte kontantbeløp for hver type gjennomførbar transaksjon, hadde jeg som mål å få meg inn i et annet økonomisk tenkemåte.

Slik kan du også.

Spis dine grønnsaker

Jeg tenker på å håndtere penger som å opprettholde min helse: Jeg kan få en fin servering av dessert hvis jeg spiser grønnsakene mine og kjører et par runder rundt sporet først.

Like måte, Når det gjelder å være økonomisk passform, få de uunngåelige tingene ut av veien først: dine faste kostnader. Tenk på en fast pris som noe du kommer til å føle deg dårlig om, ikke å betale. Vi snakker leie, verktøy, eventuelle gjeld du har, en regnfull dag fond / nødstopp, og pensjonssparing.

Noen mennesker ser ikke en regntungsfond eller pensjonering som en fast pris, men jeg tror ikke det gir mening. Et regntidsfond er nødvendig. Pensjon er nødvendig. Akkurat som du vil få panikk hvis du hoppet over en leiebetaling, vil du til slutt få panikk når du ikke har nok penger i nødfonden eller vil ikke kunne pensjonere komfortabelt.

Betal disse kostnadene på begynnelse av måneden, og sette dem på auto-pay. Få pengene automatisk trukket fra lønnssjekken din eller kontoen din. Pengene igjen er dine fleksible, morsomme penger.

På den måten trenger du ikke å gripe med spørsmålet om "Kan jeg kjøpe dette?" Du vet allerede svaret: ja. Du vet du kan, fordi du har tatt vare på dine nødvendige kostnader.

Nå, "Bør Jeg kjøper dette? "Er et annet spørsmål helt. Når det gjelder morsomme penger, bruk det på det du vil ha. Alvor. Bare sørg for deg vet hva vil du.

Lag en vag budsjettliste

Etter at jeg har automatisert min nødvendige økonomi, oppretter jeg en vag budsjettliste. Skriv ned hva du aktivt liker å bruke penger på. Prøv det. Du kan opprette en liste med ting som:

Deilig Thai mat

Utrolig sneakers

Kommer til konserter

Diverse ridesharing tjenester

Advarsel: Det kommer til å være noen ting på denne listen andre folk tror er sløsing med penger. Hvorfor bruke $ 100 på "fantastiske joggesko" når du kan sette pengene mot noe mer "nyttig"?

Uh, kanskje fordi du elsker fantastiske joggesko?

Bare du kan bestemme hva som er viktig for du.

Noen av oss ser reise som den hellige åndsgraden, mens andre foretrekker å bruke penger på Netflix. Jeg personlig liker gode restauranter. Så lenge du allerede har tildelt penger mot dine andre økonomiske mål, er det helt greit å bruke penger som gjenstår.

Men prøv å begrense utgiftene til ting på din vage budsjettliste, de tingene du bryr deg om. Hvis du finner ut at du bruker penger på ting som ikke gjør deg glad - eller i det minste gir deg betydelig bekvemmelighet - bør du vurdere å skyve den kontanter til din pensjonskonto eller dine andre investeringer.

Ved siden av hvert element kan du sette en ballpark nummer rekkevidde.Dette bør være rundt hva du vil bruke hver måned på det nevnte elementet. Ikke bruk mer penger enn du har, men vær så snill, hvis du en måned bruker litt mer i en kategori enn den andre. Husk at dette er en uklar budsjettliste.

Månedlig må du betale regningene dine og bidra til dine investeringer. Men du trenger ikke å konsultere din vage budsjettliste hver dag eller til og med hver måned - det er mer en prioritetsreferanse.

Hvis du klarer å håndtere fleksibiliteten, kan du vurdere å vurdere din vage budsjettliste på årsbasis. Jeg analyserer personlig utgifter prioriteres hver måned, men gjør hva som fungerer for deg.

Tenk om det store bildet

Noen ganger vil vi ha ting vi ikke har råd til, så vi bruker penger på ting vi egentlig ikke vil ha i mellomtiden.

Hei, det er naturlig. Noen ganger vil du ha en burrito, og alt du har er en proteinbar. Saken er, det er uendelig mer givende å holde fast på ting du virkelig vil ha.

Forsinket tilfredsstillelse er vanskelig, så i stedet for å fokusere på Jeg kan ikke ha dette jeg kan ikke ha dette jeg kan ikke ha dette, finne ut hvor mye tid det tar deg å nå målet ditt, og hvor mye du trenger å lagre (og investere) i mellomtiden.

Investering er ikke bare for et langsiktig mål som pensjonering; Det kan også hjelpe deg med å kjøpe en ny garderobe eller Coachella-billetter.

For eksempel, akkurat nå jobber jeg med pensjonering, styrker min Rainy Day Fund, pluss jeg har en pute konto kalt Financial Health og et kortsiktig Christmas Fam Vacay fond.

På slutten av dagen

Mens du fortsatt har muligheten til å skape et budsjett, trenger du ikke å få det ned til en komplisert vitenskap for å holde seg økonomisk passform.

Bidra til dine nødvendige utgifter, prioritere hva som er viktig for deg og motstå å bruke penger på ting du ikke vil ha når litt tålmodighet gir deg en større belønning.

Din sving: Har du noen gang hatt problemer med å holde fast på et strengt budsjett?

Vicki Zhou er medstifter og meddirektør for WiseBanyan, verdens første gratis finansrådgiver. En ingeniør ble entreprenør, hun liker å hjelpe folk med å få pengene sine på sporet, jubel for kvinner i økonomi og teknologi, og utforske de beste nærliggende kulinariske delikatene.


Skrive Inn Din Kommentar