Investere

6 enkle måter vi kan ødelegge vår investeringsportefølje

6 enkle måter vi kan ødelegge vår investeringsportefølje

Jeg har tidligere snakket om min erfaring i online meglerbransjen. Mens jeg lærte mange ting i mine år der, var en ting som det hjalp meg med utrolig, min investeringsportefølje. Jeg ville snakke med folk på daglig basis som tok beslutninger som virket helt irrasjonelle fra et investeringssynspunkt, men de fortsatte å gjøre dem dag inn og dag ut. Dette er ikke til badmouth-klienter jeg snakket med, men for å kommunisere hvor ofte vi kan påvirke en investeringsportefølje negativt, men ikke se det.

Til slutt er vi alle mennesker og er utsatt for feil, men erfaringen tillot meg å se ting som jeg - og andre investorer - kunne unngå i å håndtere våre investeringsporteføljer. Selv om det ikke er bestemt å være uttømmende i naturen, er det de som først kommer til tankene.

1. Vi betaler ingen oppmerksomhet til avgifter.

Jeg lærte veldig tidlig i min erfaring at avgifter kan være en stor dra på investeringsavkastningen. Enten du er aksjehandel eller investerer i verdipapirfond, er du ikke immun mot denne drakten. Handelsavgifter, hvis de ikke er merket, kan legge opp veldig raskt og kan være enda verre hvis provisjonen din er for høy.

Hva om du ikke handler aksjer, men investerer i verdipapirer i stedet - er du immune mot avgifter da? Ikke med en lang skudd! Jeg så for mange investorer å huske hvem som ville investere i fond som hadde latterlig høye utgiftskvoter - og det påvirker en investeringsportefølje.

Selv om det kan være fristende å tro at det bare er ett fond som har høy avgift eller at det bare er noen aksjehandler, er det overse problemet tid. Hvis en av disse får lov til å løpe ukontrollert, kan det ta titusenvis av dollar fra en investeringsportefølje over tid. Jeg vet at det kan være vanskelig å tro det, men jeg så det på daglig basis.

Det er noen måter å redusere dette på. For eksempel kan du forhandle lavere provisjoner hvis du handler aksjer eller sjekk ut FeeX hvis du er interessert i å investere i et fond, slik at du kan finne en som har en lavere avgiftsstruktur.

2. Ikke ser på alle våre beholdninger som en investeringsportefølje.

Et annet stort problem som jeg så investorer i pest, var ikke å se alle sine spesifikke kontoer som en del av en større investeringsportefølje. Når vi snakker personlig, har vi minst fire eller fem meglerkontoer som utgjør vår portefølje, men vi gjør oss selv dårlige hvis vi ikke ser dem som en helhet.

Ved å ikke se på dem som sammenhengende deler av større helhet, lar vi oss åpne for overkoncentrasjon i enkelte sektorer og ikke investert i det hele tatt i andre. Spør deg selv om du har noen gamle 401 (k) planer der ute, jeg vet at de fleste jeg snakket med hadde i nabolaget to eller tre.

Hvorfor ikke rulle dem sammen i en pensjonskonto eller flytte dem inn i din nåværende 401 (k) plan? Det gir brukervennlighet og bedre evne til å administrere dine investeringer som helhet.

Selv om det kan være grunner til ikke å rulle planene sammen, er det siste du ikke vil gjøre, ikke å se dem som en del av din større investeringsportefølje, da det kan påvirke avkastningen som helhet. Du kan også bruke gratis online programvare som Personal Capital til å spore alt sammen på ett sted.

3. Ignorer våre investeringskontoer.

Vi har alle travle liv, og våre investeringer på aksjemarkedet kan lett ta en lavere prioritet hvis vi tillater dem. Jeg så denne dagen inn og dag ut, og mange var trist å se resultatet av å ignorere deres investeringsportefølje.

Det sviktte aldri: årets slutt ville nærme seg og klienter ville ringe inn for å sjekke på sine porteføljer. Det eneste er at de ville si at de ikke hadde sett på investeringene sine i årene så langt tilbake som i 2000. Ikke bare har vi sett den tekniske boblen på den tiden, men vi så også den store resesjonen og det resulterende comebacket. Tenk bare sjokket om å tro at du hadde hundretusener av dollar investert i aksjemarkedet for å finne ut at investeringsporteføljen din var halvparten eller en fjerdedel av det nå. . . ja det er ikke bra.

4. Ikke har en investeringsplan.

For noen år siden ble jeg introdusert med ideen om å ha en investeringsplan, og når jeg så det, lurte jeg på hvordan jeg investerte uten det i løpet av årene som førte til implementeringen av det.

Akkurat som det kan være gunstig å budsjett din månedlige inntekt, er en investeringsplan av lignende tanke. Hvis det gjøres grundig nok, kan det tillate deg å ha et rammeverk som du kan henvise til før du tar en kjøpsbeslutning, samt når du vil selge ut av en bedrift. Ikke bare kan dette hjelpe deg med å unngå at tapene vokser, men det kan også hjelpe deg med å unngå å miste ut på gevinster du har bygget opp.

Jeg vil ikke gå i dybden når jeg formulerer en her, men tenk på det som en plan for investeringen din. Mitt forslag er at hvis du liker ideen om å ha en investeringsplan, så skriv den ut slik at du kan beholde den for deg for å hjelpe til med å avverge følelsesmessig beslutningstaking.

5. Kjøper av et varmt tips.

Vi har alle en venn, kollega eller slektning som ser ut til å ha det varme tipset. Hver gang jeg hørte dette fra en klient ville jeg bare grimas som ni ganger ut av ti, det ville dessverre blåse opp i ansiktene sine.

Jeg vet at det er fristende å tro at du kan komme inn på et lager og se det skyrocket og tredoble investeringsporteføljen din over natten. Sannheten er skjønt, sjansen for at det skjer er svært få og langt mellom. Selv om det ikke er så "sexy" som aksjer plukker opp et varmt tips, due diligence og undersøker investeringene dine før du lager dem, kan det bidra til å redusere risikoen.Du vil aldri bli kvitt risiko helt, men i det minste kan den være basert på grunn og verdi i motsetning til et tips.

6. Ingen av oss er perfekte.

På slutten av dagen er vi alle menneskelige, og vi alle gjør feil. Når du investerer i aksjemarkedet, er det uunngåelig å gjøre feil. Vi tillater følelser å få det beste av oss og diktere beslutninger vi ikke ville gjøre normalt.

Jeg gjorde dette selv i fjor da jeg holdt noen Apple-alternativer. Jeg hadde allerede sett en veldig god fortjeneste, men følelser begynte å spille på meg og jeg fulgte ikke investeringsplanen min. Mens jeg skjønte en veldig fin fortjeneste, forlot jeg flere tusen dollar på bordet fordi jeg handlet ut av frykt for å miste min gevinst i motsetning til grunn. Ser tilbake, jeg tillot mitt normalt kule hode å gå seg vill og tok en beslutning som resulterte i at jeg ikke profiterte fra investeringsporteføljen min så mye.

Hva gikk jeg glipp av? Hva er noen ting vi gjør som har en negativ innvirkning på våre investeringsporteføljer?

Skrive Inn Din Kommentar