Penger

Sosialsikkerhetsnumre var ikke ment å bli brukt til alle freaking ting

Sosialsikkerhetsnumre var ikke ment å bli brukt til alle freaking ting

Etter at mer enn 143 millioner identiteter ble kompromittert i et data brudd på Equifax, er kredittrapporteringsbureauet og hvite husets tjenestemenn spørsmålstegn ved sikkerheten ved bruk av personnummer for identifikasjon.

Risikoen for svindel har allerede inspirert Centers for Medicare og Medicaid Services for å fjerne personnummer fra ID-kort som begynner i 2018.

Trump-administrasjonen planlegger også å spørre andre myndigheter om å finne nye identifikasjonssystemer som ikke er avhengige av personnummer.

Skifer rapporterer at Rob Joyce, spesialassistent til presidenten og det hvite husets cybersikkerhetskoordinator, diskuterte sikkerhetsspørsmålet på en cyberkonferanse i Washington, D.C., denne uken.

"Jeg føler meg veldig sterkt at personnummeret har overlevd nytten sin," sa Joyce. "Hver gang vi bruker personnummeret, setter du det i fare."

Samme dag ekko den tidligere Equifax-konsernsjef Richard Smith troen på at den brede bruken av personnummer som en form for identifikasjon er en forpliktelse.

"Vi bør vurdere etableringen av et offentlig-privat partnerskap for å starte en dialog om erstatning av personnummeret som berøringspunkt for identifikasjonsbekreftelse i dette landet," sa han i skriftlige kommentarer til kongressen. "Det er på tide å få identifikasjonsbekreftelsesprosedyrer som samsvarer med den teknologiske alderen der vi lever."

Smith dro seg etter 12 år som administrerende direktør i Equifax etter bruddet som påvirket ca 44% av den amerikanske befolkningen.

Sosialsikkerhetsnummer ble ikke antatt å være ID-numre

Når personnummer ble opprettet i 1936, var de ikke ment å bli brukt så mye som de er i dag. Faktisk var deres eneste formål å "spore inntektsfortegnelsene til amerikanske arbeidstakere, for bruk ved å bestemme ytelsen for trygdeordninger og beregningsytelser", ifølge Social Security Administration.

Selv om det er konsensus nå at det er nødvendig å erstatte personnummer som vår primære identifiseringsmiddel, er det ingen konkret plan ennå for hva et nytt system vil se ut.

På cyber-sikkerhetskonferansen berørte Joyce ideen om en "moderne kryptografisk identifikator".

Bloomberg forklarte at dette systemet krever at du har en fysisk enhet som vil inneholde en hemmelig kode som tjener som en identifikasjonsmetode. For å få tilgang til koden og bekrefte identiteten din, må du angi en unik PIN-kode.

Enkelt sagt kan det fungere som et kredittkortbrikke og en PIN-kode.

Dette er bare en ide, og det vil også komme med et unikt sett med utfordringer, inkludert hvordan du oppretter og distribuerer identifikatorene. Ifølge Bloomberg ville det trolig ta en handling av kongressen og en rekke nye lover for å gjøre en slik endring.

Forhåpentligvis vil det fornyede fokuset på sikkerhetsforanstaltninger gjøre det vanskeligere for svindlere og hackere å få tilgang til personlig informasjon, samtidig som vi gjør oss mindre utsatt for identitetstyveri.

Desiree Stennett er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar