Liv

Kreftpasienter flyr gratis - og komfortabelt - takket være denne ideen

Kreftpasienter flyr gratis - og komfortabelt - takket være denne ideen

Da Ava Crowley bare var en pjokk, ble hun diagnostisert med neuroblastom, en smertefull magekreft som oppstår hos små barn.

Etter å ha behandlet kreftene med kjemoterapi, stråling, kirurgi og stamcelletransplantasjoner, syntes Ava å bli bedre. Men da kom kreften tilbake.

Under dette andre slaget med sykdommen bestemte Avas foreldre seg for å fly med henne fra deres hjem i Miami, slik at hun kunne bli behandlet av neuroblastomeksperter ved Memorial Sloan Kettering Cancer Center i New York City.

Det var da de først oppdaget Corporate Angel Network, en ideell gruppe som parapiserer kreftpatienter og deres reisekammerater med selskaper som har ekstra seter på bedriftens jets. Flyene er helt gratis.

Ava, hvem er nå 7, og hennes foreldre Spencer og Nickelle Crowley har fløy 10 til 12 ganger gjennom Corporate Angel Network, som har reddet familien titusenvis av dollar og har gjort flygende etter behandling mer behagelig for Ava.

Familien trenger ikke å gå gjennom den tidkrevende kommersielle ombordstigningsprosessen, og de kan fly i et renere miljø med færre bakterier, noe som er viktig fordi Avas immunsystem er kompromittert.

"Vi trengte en tur hjem, ideelt sett en tur for et barn som nettopp hadde utholdt en større operasjon, en tur som kunne være mer komfortabel og avslappende enn kommersiell", sa Nickelle Crowley, som beskriver første gang familien fløy med Corporate Angel Network .

"Så vi ringte Corporate Angel Network og fikk et fly innen 24 til 48 timer etter at hun ble løslatt fra sykehuset."

Fly til tre personer fra Miami til New York og tilbake er ikke billig, sa hun. Hun anslår flyr med Corporate Angel Network sparer familien omtrent $ 1000 hver gang Ava trenger å fly til New York.

Hvorfor bedrifter tilbyr gratisflyvninger

Nettverket, som ligger i White Plains, New York, ble grunnlagt i 1981 og har koordinert mer enn 50.000 fly over hele landet med 500 selskaper.

Organisasjonen organiserer gratis reise for kreftpasienter, beinmargedonorer og benmargsmottakere i alle aldre.

Pasienter må reise til et anerkjent behandlingssenter for å motta behandling, konsultasjon eller kontroll. De må også kunne gå opp i trinnene til en bedriftsstråle uten hjelp og må ikke ha oksygen, en IV-assistanse eller medisinsk assistanse.

Barn kan fly med to voksne følgesvenner. Voksne pasienter har lov til å ta med en følgesvenn, som kan hjelpe med logistikk og gjenoppretting etter behandling eller fungere som et annet sett med øyne og ører under en konsultasjon.

Alle, uansett deres økonomiske status, kan flytte med nettverket. Imidlertid er 80% av pasientene som jobber med organisasjonen i økonomisk nød, sier administrerende direktør Gina Russo.

Bedrifter deltar fordi det ikke koster dem noe å gi tilbake på en måte som gjør en stor forskjell i noens liv, sa Russo.

"Det er ingen kostnader for å hjelpe kreftpasienten til å få den behandlingen de trenger," sa hun. "De tar et tomt sete på et fly som allerede reiser for en forretningsaktivitet. Det er bare en flott måte å blande regelmessig planlagt forretningsvirksomhet med en måte å gi tilbake til noen i krise. "

Noen bedriftsledere snakker med pasientene og deres følgesvenner, mens andre kan ha møter på himmelen og ikke har så mye tid til å snakke, sa Russo.

The Crowley-familien finner mange ledere er glad for å møte Ava og høre historien hennes. Noen har bidratt penger til forskere og organisasjoner som leter etter en kur mot barndommen kreft.

"Ledelsen er alltid veldig hyggelig og omsorgsfull," sa Nickelle Crowley. "De gir mat, gaver, smiler og komfort for våre flyreiser. Vi flyr i komfort - vakre skinnseter, puter og varme tepper. Vi ser på filmer. "

På organisasjonens 50 000. fly, fløy teknologiselskapet NCR Corporation en 18 måneder gammel gutt med øyekreft fra New Jersey til Atlanta.

"Å gi tilbake til samfunn der vi opererer, er sammenvevd i stoffet i NCRs 132-årige rike historie", sa Andrea Ledford, en leder med NCR.

"I tråd med vårt oppdrag og felles verdier som et selskap, begynte vi å jobbe med Corporate Angel Network i 2010."

Pasienter kan fly så mye som de trenger

Corporate Angel Network jobber med nasjonale kreft- og medisinske organisasjoner for å spre ordet om den gratis tjenesten.

Pasienter har lov til å reise så mye som de trenger gjennom nettverket, selv om organisasjonen ikke kan garantere et fly under den tid pasienten har bedt om. Nettverket har en 50% kamprate, sa Russo.

Nettverket vil prøve å fly en pasient til en flyplass som ligger innen 100 miles av hvor de trenger å gå. Reisemål tendens til å være store amerikanske byer som Chicago, New York og Washington, D.C., fordi det er der mange medisinske spesialister ligger. Men nettverket flyr også til mindre byer for å hente og slippe av pasienter.

"Vi er oppmerksomme på at vi har ruter selv hvor et behandlingssenter ikke er basert, men hvor pasienten lever," sa Russo.

Antall ganger hver pasient flyr avhenger av personens kreft og behandlingsplan.Noen fly en eller to ganger, mens andre kan fly et dusin eller flere ganger fordi de deltar i en klinisk prøve som krever hyppige besøk på et sykehus eller forskningscenter.

"Vi kan hjelpe så mange mennesker som mulig, uavhengig av deres situasjon eller frekvens," sa Russo.

Din sving: Visste du at noen selskaper deler bedriftens jets i denne typen program?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar