Penger

Denne profesjonelle fotografen startet sin egen virksomhet - og hun er bare 9

Denne profesjonelle fotografen startet sin egen virksomhet - og hun er bare 9

Det er sommeren før Madison Harrison starter fjerde klasse.

Selv om hun fyller dagene med sommerleirer og tid ved bassenget, er hun ikke din gjennomsnittlige 9-årige. Denne jenta har også en virksomhet å kjøre.

Jeg møtte nylig Madison og hennes mor, Andrea, i en Tampa country club etter en etikett klasse hvor hun lærte å sette bordet.

Madison hilste meg, grep da ivrig Nikon D5300 fra moren hennes og gled stroppen rundt halsen hennes. Kameraet så enormt ut mot hennes lille ramme.

Vi dro utenfor for et uformelt intervju. Som Madison hoppet over, rynket hagen av hennes lyse sundress bak seg, og det gjorde de tykke, mørke krøllene.

Hun fortalte meg at hennes favorittfag er vitenskap, og hun liker å spille tennis. Hun liker også å lage kunst og skrive historier.

Før jeg kunne spørre om fotograferingsvirksomheten, begynte hun å snappe bilder. Hun knelte ned, lente seg mot trær og lå over fortauet - alt for å fange det perfekte skuddet.

Hun gikk over for å vise meg noen av hennes bilder. I en var forgrunnen - barken av et tre - ute av fokus. I fokus ble tunge lag med spansk mos fanget i den varme brisen.

Wow. Det var egentlig flink.

Hvordan Madison ble fotograf

Madison plukket opp moren sin gamle Kodak på hennes tredje bursdag - en prinsesse tefest.

"Jeg ønsket å fange det minnet," sa hun. "Jeg liker å fange minner, og jeg liker også å fange skjønnheten i alt."

Hun slapp av for å se på en jerntrapp som hun hadde ligget på mellom bilder. "Som denne trappen!" Sa hun og ble begeistret. "Det er gammelt, men vakkert, og jeg elsker det. Hei, det gir meg en ide! Jeg skulle ønske jeg hadde tatt med mine dukker. "

De dukkene - Addy, Isabelle, Rebecca og en stab av amerikanske jentepukker og Barbies - var hennes første emner, og hun bruker dem fortsatt til å trene portretter før de drar ut til skudd.

Madison hadde noen leksjoner med lokale fotografer, men er for det meste selvlærte.

"Jeg spiller med alle knapper og brytere og ting, og jeg eksperimenterer," sa hun. "Jeg prøver hver og en og ser hva den gjør. Jeg fortsetter å øve og praktisere, og du vet, jeg får det bare! "

Hun får det virkelig - så mye så hun startet sin egen fotograferingsvirksomhet mer enn to år siden. Ja, det betyr at hun var 7 år gammel.

Denne 9-åringen er fotograf og en entreprenør

Bilder med Madison markerer sitt treårsjubileum i september.

Dette er ikke Madisons første virksomhet, skjønt. Da hun var 6, begynte hun Ornaments in Action, og solgte ornamenter hun laget av kunst og håndverk forsyninger. Men snart skjønte hun at hun ikke ville få en jevn inntekt med en slik sesongmessig konsert.

Omkring den tiden tok Andrea Madison på en tur til en familie venns fotograferingsstudio mens Madisons bestemor hadde sitt portrett gjort.

"Jeg ble inspirert der fordi jeg var som," Se hvordan hun tar bildene av bestemoren min og fanger det minnet! "" Madison sa. "Og det er veldig fint, for nå har jeg et bilde av henne."

Men, Madison var ikke sikker på at folk ville betale et barn for å ta bilder. Etter å ha snakket med moren og pappa bestemte hun seg for at det var en levedyktig venture, og at folk faktisk ville betale for sitt arbeid.

"Jeg liker å tjene penger," sa hun med et grin.

Så langt har Madison skutt tre bryllup. Hun belaster $ 50- $ 100 i timen, men disse, sa hun, er de vanskeligste jobbene fordi ikke mange innser at hun er fotografen.

"Når jeg var på dette bryllupet, og noen sa," Hei, du er søt. Hvor er den ekte fotografen? Jeg trenger et bilde. 'Jeg var som,' Jeg er den ekte fotografen, '' fortalte hun meg en latter. Hun bruker en avføring når det er nødvendig.

Hun har også fotograferingsbilder, som back-to-school en hun arrangerte i fjor.

Madisons mor anslår at datteren hennes gjør et gjennomsnitt på $ 800 i året - nærmere $ 1000 hvis det er en travel en. Hun ville gjøre mer, men hun må gå på skole.

I motsetning til mange 9-åringer, er Madison smart med pengene sine. Hun sparer mesteparten av det - med oppmuntring fra familien sin.

"Jeg har også reddet det for skole og ting," forklarte hun. "Jeg vil gå til Harvard og bli en forsker og finne en kur mot kreft."

Hun vil fortsatt ta bilder på siden av disse aktivitetene, men fotografering vil ikke være hennes første prioritet.

Madison gjør ca $ 800 i året. Hun ville gjøre mer, men hun må gå på skole.

Madisons mest berømte emne: President Obama

Selv om Madison nyter inntekten, er hun mer enn villig til å fotografere noen arrangementer gratis - som United States of Women Summit i D.C.

"Det var 14. juni 2016," forklarte Madison. Hun vil alltid huske den datoen; Det er da hun fotograferte president Barack Obama, en lenge drøm om henne.

Tidligere på året hadde Andrea kommet over muligheten til å søke om pressekort til arrangementet. Hun tweeted:

@FLOTUS Kan en #nineyearoldfotograf få et mediepass for å fotografere denne hendelsen? #StateOfWomen #photoswithmadison pic.twitter.com/QMPSSgnDf3

- Bilder med Madison (@PhotosMadison) 8. juni 2016

Den ene tweet og den etterfølgende hashtag-kampanjen (#HelpMadisonMeetPOTUS) landet Madison et sted noen få meter unna hendelsen, sammen med 200 andre fotografer og journalister. Hun har nå bilder av President Obama, First Lady Michelle Obama og Oprah Winfrey i hennes portefølje.

"Det fikk meg til å føle meg trygg fordi jeg gjorde noe veldig stort som jeg trodde jeg ikke kunne gjøre før, fordi jeg ikke vet om et barn som fotograferte presidenten," forklarte hun.

"Jeg var veldig stolt. Drømmen min ble sann."

En ung fotografs råd til entreprenører

Vi dro tilbake inn for å unnslippe varmen, og satte oss ned på et hvitt-kledd bord. Madison svingte beina frem og tilbake da hun spilte råd for håperende entreprenører.

"Ikke prøv å gjøre alt på en dag fordi jeg gjorde det med Ornaments in Action, og det var ikke helt perfekt, sa hun.

Hun oppfordret også folk til behold fokus. «Ikke slå den opp,» forklarte hun, og reorganiserte de to skjeene i stedet for å demonstrere.

"Også (...) Hvis du går inn i et intervju med noen for å starte virksomheten din, sørg for at du er klar og smil, og som mamma sier, er du latterlig!"

Å være boblende er ikke vanskelig for Madison. Bevæpnet med fotografiske ferdigheter, ambisjoner, drømmer og en stor personlighet, kommer denne lille jenta til å gjøre store ting.

Din sving: Hvordan tjente du penger når du var barn?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på tid og energi på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar