Liv

Generisk vs Brand-Name Drugs: Er det virkelig en forskjell?

Generisk vs Brand-Name Drugs: Er det virkelig en forskjell?

Forskjellen mellom generiske og navnemerkede medisiner sender hodet mitt med spørsmål.

Hvorfor er generisk alltid billigere - om ikke gratis? Hvorfor har noen stoffer ikke noen i generiske former? Har jeg faktisk forskjellige bivirkninger eller er det at ol 'placebo effekt? Hvordan har jeg en mulighet? Hvorfor gjør jeg noen ganger ikke har du mulighet?

Jeg har bedt apoteket og legen min om disse spørsmålene, og jeg får alltid et svar på mumbo-jumbo som ikke svarer direkte på noen av mine spørsmål. Beklager, jeg har ikke en PhD.

Nå er min tommelfingerregel bare å velge det billigste tilbudet. Men jeg lurer fortsatt på: Hva er forskjellen?

I ånden til å spare penger og spørsmål - så mange spørsmål - bestemte jeg meg for å grave opp noen undersøkelser og snakke med noen eksperter.

Generisk vs Navn-Brand Drugs: Hva er Deal?

Vel, det er egentlig ikke en stor forskjell.

"FDA går i stor grad for å sikre at merkevaren og generiske legemidler fungerer like bra," skriver Sandy Walsh, en presseperson på Food and Drug Administration, i en epost.

"Helsepersonell og forbrukere kan være sikre på at FDA godkjente generiske legemidler har oppfylt de samme stive standardene som innovasjonsmedisinen," fortsetter hun. "Alle generiske legemidler godkjent av FDA har samme høy kvalitet, styrke, renhet og stabilitet som merkenavn."

I tillegg sier hun at produksjons-, emballasje- og teststeder må passere samme type kvalitetstester som nettstedene for merkenavn.

Så, de aktive ingrediensene må ikke avstå fra navnet på merkevaren; Imidlertid kan enkelte komponenter. Disse inkluderer de inaktive ingrediensene og tidsløsningsteknologien. Walsh sier at disse ikke trenger å matche nøyaktig, men hun forsikrer meg om at de er trygge.

I utgangspunktet må FDA godkjenne alt, så generiske rusmidler er trygge for oss. Og de er ikke mye annerledes enn navnet-merkevaren.

Så hvorfor er generiske legemidler en ting - og Billigere?

Her er opprinnelsen til det generiske stoffet: Når et selskap skaper et navnemerkemiddel, har det patent på nevnte stoff i 20 år, ifølge Harvard Health Publishing. Dette patentet begynner når stoffet er oppfunnet - ikke når det rammer markedet.

Det er også eksklusivitetsperioder, som er eksklusive markedsføringsrettigheter som kan vare opptil sju år. Disse kan ikke løpe sammen med patentet.

Når disse forskriftene utløper, kan andre selskaper komme inn for å lage egne versjoner av stoffet - og belaste mindre. De kan gjøre det fordi de ikke trenger å investere i forskningstester, markedsføring, reklame eller distribusjon, en "lang og kostbar prosess", sier Harvard Health Publishing.

Når det generiske stoffet rammer markedet, sier Walsh, de bidrar til å forbedre konkurransen og gi ulike, rimeligere alternativer for forbrukeren.

Det er imidlertid verdt å merke seg at når generiske stoffer først kommer ut på markedet, er de vanligvis like dyrt som navnet-merkevaren, forklarer Julie Howell, en Walgreens-apoteker i Lexington, South Carolina.

"For mye dekker forsikringen ikke dem fordi de ikke er i systemet ennå," sier hun. "Det tar litt tid, men etter hvert som flere bedrifter får sin generikk godkjent, vil prisene begynne å gå ned."

Ulike typer narkotika, forskjellige effekter

Har det noe å gjøre med placebo-effekten? Forestiller jeg det?

Dine bekymringer er gyldige. Selv om alle generiske legemidler går gjennom FDA-standarder, kan de inaktive ingrediensene nevnt ovenfor påvirke kroppen din annerledes.

Howell sier hun får det generiske vs. navnet-merket spørsmålet hele tiden.

Hun sier at selv om de aktive ingrediensene er de samme, kan de inaktive ingrediensene forårsake forskjellige effekter.

"Disse inaktive ingrediensene kan forårsake bivirkninger eller bare føre til at stoffet blir mindre effektivt," forklarer hun. "Det er super vanlig med prevensjon, migrene meds, beslagsmedlemmer og noen andre."

Hun sier at noen mennesker bare er følsomme overfor de inaktive ingrediensene, og må holde seg til enten merket eller generisk versjon.

Hvis du har noen spørsmål, kommentarer eller bekymringer om ditt merkenavn eller generiske legemidler, må du snakke med legen din eller apoteket. Jeg har hatt mange samtaler med legen min på saken, og hun er alltid glad for å hjelpe deg - og hjelpe meg med å finne det rimeligste alternativet.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er begeistret for å ha et noe, ikke-komplisert svar på et spørsmål som alltid plaget henne.

Skrive Inn Din Kommentar