Penger

Jeg ble så blind av kjærlighet som jeg medtegnede for ham. Nå er mitt kreditt ødelagt

Jeg ble så blind av kjærlighet som jeg medtegnede for ham. Nå er mitt kreditt ødelagt
Kjære Penny,

Jeg har nylig kommet ut av et toårig forhold med noen jeg trodde var "den ene". Jeg har vært i noen langsiktige relasjoner, og min nr. 1-regel har alltid vært å ikke blande vår økonomi.

Siden jeg ble blindet av kjærlighet med denne siste fyren, brøt jeg min nr. 1-regel og hjalp ham økonomisk. Jeg har undertegnet to personlige lån, bilen hans, leiligheten hans, og vi har et kredittkort sammen, som han nesten har maxed ut.

Han gjør månedlige utbetalinger for alle disse til tid. Imidlertid prøver jeg å jobbe med min egen økonomi nå og har lagt merke til at kredittpoenget mitt har falt 100 poeng, og jeg fortsetter å bli skrudd ned for lån for å bidra til å konsolidere min egen gjeld.

Hva kan jeg gjøre for å øke kredittpoengene mine og betale min egen gjeld? Eventuelle råd du kan gi vil bli verdsatt.

Blinded by Love


Blinded by Love,

Du tror du har funnet den, du tror det kommer til å bli for alltid, og så begynner du å slå sammen økonomien din uten å forstå den langsiktige effekten av den deltakende tankegangen.

Det skjer til og med til de sterkeste og mest stædige av oss, som deg. Du hadde en regel, og over tid var denne fyren i stand til å vekk deg bort fra dine overbevisninger.

Jeg trenger ikke å fortelle deg at du ikke burde ha brutt din personlige regel. Vi må bare takle akkurat nå.

Det er en praktisk side og en følelsesmessig side for å komme tilbake på sporet, og ingen av dem er pen. Men la oss komme i gang.

Den praktiske:

Å være utgitt fra medarbeideroppgavene er usannsynlig, men mulig. Studentlånstjenesteleverandører tilbyr vanligvis informasjon om samsignerutgivelsesprosessen; for kredittkort og andre lån, må du ta det første skrittet for å spørre om alternativene dine.

De grunnleggende livsdelene du støttet (leilighet, bil) indikerer at din eks var økonomisk ... hvordan skal vi si? Stresset. Hva er hans liv som nå? Har han gjort nok pålitelige betalinger for hans leie- og billån for å bevise at han ikke trenger en medsigner lenger? I så fall er det verdt å spørre. Hvis han ikke vil gjøre det, har du som medsigner rett til å sjekke inn i statusen til disse kontoene.

Når det gjelder kredittkortet, er det ikke noe håp om å komme ut av det ansvaret. Sørg for at du fortsatt får uttalelser og har tilgang til kontoen til den er fullstendig betalt.

Du legger merke til at exen din foretar betimelig betaling for alle gjeldene, noe som er en sparing for begge dine kredittpoeng. Han kan være i stand til å overføre kredittkortgjelden til et annet kort, helst en som har en nullrenteinnledende periode.

Når felleskortet er klart, lukk det og vask hendene. Din kreditt score kan ta en midlertidig dukkert for å lukke et kort, men reduksjonen av samlet gjeld i ditt navn vil få dypere innvirkning på kredittpoengene dine i det lange løp.

Hvis du sitter fast på disse kontoene så lenge du skal leve (OK, helt til gjeldene er betalt og han beveger seg), er det din plikt å beholde registre som en hauk. Pass på at du får uttalelser online eller via post. Det er din rett som medundertaker å være klar over hva som skjer med disse kontosaldoer.

Den emosjonelle siden:

Beklager

Beklager

Beklager

men

Du må holde kommunikasjonslinjer åpne med din eks til videre varsel. Det er ikke din jobb å politisere ekss utgifter vaner eller tvinge ham til å kaste opp budsjettet for å få gjelden lønnet raskere. Det er hans egen virksomhet.

Men du må holde kontakten for å sikre at kontoene er i god stand, og at han gjør fremgang mot å frigjøre deg fra disse økonomiske forpliktelsene.

Du må ha en samtale (eller to eller tre eller fire) for å finne ut hva alternativene dine er for å fjerne deg fra disse kontoene eller opprettholde dem til de kan lukkes.

Når du har spikret ned en handlingsplan, må du inngå en avtale om hvordan du kommuniserer oppdateringer eller spørsmål om felles- og samskrevne kontoer. Denne typen kommunikasjon trenger ikke å late som om du er venner hvis du ikke er det. Det må bare være klart.

Kanskje han har det bra med å sjekke inn på disse kontoene med ham så ofte du vil, men han foretrekker det via e-post i stedet for tekst eller telefonsamtaler. Kanskje du bare vil diskutere regnskapene når uttalelser kommer hver måned, og du vil gjerne vurdere dem på person over kaffe.

Uansett hva som fungerer for dere to, gjør du det og hold deg til det. Skriv ut en kort avtale om hvordan du kommuniserer om denne listen over kontoer og signerer den. Vær ansvarlig overfor hverandre med like stor ansvar og respekt.

Å ta med din egen økonomi tilbake fra å koke til en lavt simmer kommer til å ta en stund, selv om du er i stand til å skille din økonomi fra din ex ASAP.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [e-postbeskyttet]

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym.Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun for generelle informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Skrive Inn Din Kommentar