Investere

Kan RetailMeNot lykkes der Groupon mislyktes?

Kan RetailMeNot lykkes der Groupon mislyktes?

Jeg er en av de billige freakene som googles en kupong når som helst jeg kjøper noe på nettet, så du kan forestille meg hvor opptatt jeg var da jeg skjønte at RetailMeNot snart skulle bli offentlig.

RetailMeNot (SALG) er langt den ledende i kategorien online kupong. Selskapet viser kuponger fra titusenvis av nettsteder og forhandlere, som kan innløses online og i butikker med murstein og mørtel.

Det er også lønnsomt - og investorer vil snart få muligheten til å eie en del av dot-com-selskapet.

En titt på RetailMeNot

RetailMeNot hevder mer enn 460 millioner besøk på deres online kupongnettsteder i 2012, med sitt navneområde som genererer mer enn fire femtedeler av omsetningen. Andre steder for Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Nederland er en liten del av virksomheten.

Av de 60 000 forhandlerne som det har kuponger til, har det forhold til 10 000. Selskapet tjener vesentlig all inntekt fra provisjoner. S-1 sier at 96,4% av nettoinntektene kommer fra provisjoner på salg fra klikk på RetailMeNots mange kupongsider.

I 2012 genererte selskapet 144,7 millioner dollar i omsetning og 25,9 millioner dollar i nettoinntekt. Til en markedsverdi på 1,1 milliarder dollar, ville selskapet handle på rundt 40 ganger 2012 inntjening. Vekst bidrar til å forklare den høye verdsettelsen; RetailMeNot økte nettoinntektene fra 2,3 millioner dollar i 2010 til 26 millioner dollar i 2012.

Det tjente $ 7 millioner i kvartalet som ble avsluttet 31. mars 2013, for 11,9% vekst i samme periode året før. Cyber ​​Monday er den største dagen, med så mye som 2% av alle nettbaserte salg som strekker seg gjennom RetailMeNots nettsted på den største online shoppingdagen på året.

Bulls and Bears

Å se dette er et relativt nytt selskap i et nytt rom (Internett er fortsatt nytt etter de fleste standarder), fremtiden er vanskelig å forutsi. La oss se på noen få argumenter fra oksene og bjørnene for å få bedre forståelse av virksomheten.

Hvilke Bulls vil si:

 • RetailMeNot har en vollgrav - S-1 hevder at virksomheten er beskyttet av nettverkseffekten. Som flere bruker nettstedet, kan det tilby flere kuponger, hvorav mange er brukerinnleverte. Dens klassesystem gjør det også mulig for brukerne å rapportere døde kuponger, slik at de umiddelbart kan slettes. RetailMeNot har således en form for en vollgrav, siden den er bygget på toppen av et samfunn, som er vanskelig å replikere.
 • Det er den beste mellommannen - RetailMeNot er en effektiv gateway til online salg. Når folk søker etter kuponger for et bestemt produkt eller forhandler, lander de ofte på et av selskapets nettsteder. Henvisende kjøpere til bedrifter krever ikke varehus, lagerbeholdning, supply chain management eller noen av de dyre logistiske problemene som følger med en butikk. Det er en eiendomslysmodell som kan ekspandere raskt uten betydelige investeringer (det er bare et nettsted, tross alt). I tillegg, siden de har clout i det elektroniske markedet, kan de få perks som å ha den beste betalingen gateway og billigere hosting utgifter.
 • Det er svært lønnsomt per besøk - RetailMeNot genererte 31,1 cent i omsetning og tjente 5,6 cent per besøkende i 2012. Få - om noen - nettsteder opprettholder $ 311 CPM (inntekter per 1000 besøkende).
 • Innsidere er ikke innkassere - I en verden full av penger ut IPOer, er jeg fascinert av insidernes store innsatser i selskapet. Etter børsnoteringen vil innsidere eie 56% av selskapet og tilpasse sine nettoverdier med eierandeler.
 • Immaterielle eiendeler har stor verdi - Selskapet hevder mer enn seks millioner appnedlastinger og ni millioner e-postabonnenter, som kan brukes til konsistent inntektsgenerering.

Hva bjørn ville si:

 • Alle kunne gjøre det - RetailMeNot kunne sannsynligvis bli replikert av andre store online-merker som AOL, Yahoo, eller Facebook som en
  dd-på til et annet produkt. Groupon kan bare bruke adresselisten til å kopiere forretningsmodellen.
 • Verdien kan redusere - Selskapet kan gjøre virksomheten dyrere for sine partnere. Hvis en bruker navigerer direkte til et e-handelsnettsted, fortsetter å sjekke ut, og bare søker etter en nettkupong, samler RetailMeNot en provisjon på et salg som den ikke faktisk refererte til. I fremtiden kan partnere slå ned på slike "henvisninger", da de ikke legger til noe i salgsprosessen.
 • E-handel kan konsolidere - Som internett modnes, holdes mer markedsandel i færre hender. Googles shoppingannonser pluss eBay og Amazons markedsplasser eier en betydelig andel av nettbasert annonsering. Etter hvert som industrien blir konsentrert, kan provisjonene falle ned i takt med at konkurransen svinger og kjøpere velger sin foretrukne forhandler for gjentatte kjøp.
 • Det er svært avhengige av Google - Google driver mye av trafikken sin. Heldigvis lister RetailMeNot på Google Ventures (Redaktørens merknad: Google Ventures endret til "GV") som aksjonær, som kan bode godt for kupongstedets fremtid i nettsøkemotorer. Imidlertid er ethvert nettsted som genererer størstedelen av trafikken fra en enkelt kilde, mer risikofylt enn et bredt spredt nettsted.

Hvor RetailMeNot kommer fra her

Av alle dot-coms som har blitt offentliggjort de siste årene, er RetailMeNot en av de mest fordøyelige. En aksjemarkedsverdien på 1,1 milliarder dollar (forutsatt at foretrukne aksjer konverteres til midtpunktsprisen på 21 dollar per aksje) minus kontanter setter virksomhetens verdi på 1 milliarder dollar.

Spørsmålet er, kan du bygge en bedre musefelle (kupongside) for 1 milliard dollar? Eller vil en etablert spiller som Yahoo, Facebook, Yelp eller mange andre komme til bordet med $ 1 milliard for å ta ned signaturmerket i online kupongnettsteder?

For meg er RetailMeNot uinvesterbar. Jeg er redd for at det offentlige vil vise hvor lønnsomme kupongnettsteder egentlig er, og røre konkurranse fra etablerte spillere. Imidlertid innser jeg også at det er potensial for en buyout av et av de mange kontantrike offentlige tech selskapene som ser etter nye vekstmarkeder. Jeg må innrømme, av alle de tekniske IPOene de siste årene, dette er veldig, veldig fristende.

Hva tror du? Er det store overskudd i kuponger? Kan noen andre bygge en bedre musefelle?

Skrive Inn Din Kommentar