Investere

Faren for å investere i ditt eget selskaps lager

Faren for å investere i ditt eget selskaps lager

Selv om jeg generelt prøver å unngå å investere i enkelte aksjer på grunn av den ubetingede risikoen og min manglende evne til å velge vinnere, vet jeg at det fortsatt er millioner av mennesker som gjør det hver dag. Og av de millioner investorer, vedder jeg at mange av dem har penger investert i arbeidsgiverens lager.

Selv om vi tidligere har sett historier om fryktelige ting som skjer med ansatte med en stor aksjeselskap (tror Enron), investerer ansatte fortsatt i deres selskap av ulike grunner. Noen ganger utbetales kompensasjon i arbeidsmedarbeider ved oppstart, bonuser gis som aksjeselskap, eller dine investeringer på 401 (k) kan til og med være standard på selskapsbeholdning, som det som skjedde med min siste arbeidsgiver.

Jeg vet ikke hvorfor andre investerer i aksjemarkedet, men jeg vet at mange av dem gjør det. Faktisk er jeg egentlig en av disse personene, siden min tidligere arbeidsgiver investerte selskapets bidrag til min 401 (k) i selskapslager.

Slik fungerer det. Ansatte vil motta et selskapsbidrag på 3 til 5%, avhengig av alder og opptil 4% tilsvarende bidrag. Min totalmengde for selskapets bidrag var 7% siden jeg er så ung, men 3% av det gikk rett inn i aksjemarkedet.

Min strategi

Jeg liker å holde kontoene mine så enkle som mulig, og derfor anbefaler jeg vanligvis et samlet markedsfond (VTI), et totalt internasjonalt fond (VT) og et samlet obligasjonsfond (BND). Siden jeg ble betalt hver annen uke, virket det som mye å måtte gå hver annen uke og flytte over et lite beløp til en av disse tre midlene. I stedet bestemte jeg meg for å vente til jeg samlet tre måneders bidrag, og da ville jeg gå inn og gjøre overføringen.

Dessverre var denne planen mye vanskeligere å sette i gang enn jeg trodde det ville vært siden beløpene var så tynne i forhold til min samlede portefølje. Etter omtrent et år med bidrag tror jeg at jeg bare hadde gjort en overføring. Bedrifter benytter autoinvesteringsstrategier som dette fordi de vet at de fleste ikke kommer til å ta seg tid til å overføre pengene over. I mitt tilfelle arbeidet deres plan, men hvorfor ønsker firmaer at deres ansatte investeres i aksjeselskap?

Følelsesmessig Vedlegg

Svaret er ganske enkelt faktisk. Tenk deg at du startet en bedrift med en venn. Du vil både være sannsynligvis ekstremt motivert til å jobbe hardt og lykkes, siden du ser en direkte sammenheng med suksessen til firmaet ditt og verdien / inntektene du tok med.

Store arbeidsgivere prøver å ansette samme empati faktor, men i mindre skala. De vet at ansatte som føler seg investert i selskapet, vil være villige til å jobbe hardere, jobbe lengre timer, og gi dem alt for at selskapet skal lykkes, og i sin tur vil aksjekursen øke.

I teorien høres det bra ut, men det virker ikke alltid slik. Når du kommer inn i en mer makroskala med tusenvis av ansatte, tar det et flertall av dem som handler som dette for å øke selskapets fortjeneste. En av tingene jeg hatet på min siste jobb var hvor lite arbeidet mitt gjaldte. Jeg var bare en av tusenvis, og jeg følte ikke noen sammenheng mellom hvor mye tid og arbeid jeg satte inn og suksessen til selskapet.

Hørt om Enron?

Det beste eksempelet på store investeringer i aksjeselskaper som går galt er hos selskapet Enron. Enron ansatte nesten 20.000 ansatte ved sammenbruddet og mange av dem ble investert fullt ut i selskapsbeholdning. For meg er risikoen for å ha hele 401 (k) i ett selskap bare ikke fornuftig, uansett hvor trygt selskapet kan virke.

Når det gjør mening

Jeg har aldri jobbet for oppstart, men jeg vet at mange startups tilbyr alternativer eller lagerbasert kompensasjon. Så i hovedsak handler du mindre penger for sjansen til store avkastninger hvis bedriften din lykkes. Mange oppstart feiler, men for de som ikke gjør det, kan aksjekompensasjon være en stor meir.

En annen type aksjekompensasjon er gjennom en arbeidsgivers kjøpsplan. De fleste selskaper vil tilby en rabatt i størrelsesorden 10 til 15% av aksjekursen i begynnelsen eller slutten av en 6- eller 12-måneders periode (avhengig av hvilken pris som er lavere). Noen selskaper vil tillate deg å selge aksjen umiddelbart (i så fall er kjøpsplanen en no-brainer), men andre vil tvinge deg til å holde aksjen i seks måneder. Uansett, tror jeg at ESPP er gode investeringsalternativer, siden rabatten vanligvis overveier eventuelle potensielle tap.

I sammendraget er det viktig å holde ting i perspektiv når man investerer i aksjemarkedet. Du vil ikke alltid beholde en betydelig del av porteføljen din i aksjeselskapet, men noen ganger kan det ikke være å bry deg om det bare utgjør 1 eller 2% av porteføljen din.

Lesere, eier du noen aksjeselskap? Hvis ja, hvorfor og hvordan fikk du det? Hva ville du gjøre hvis din bedrift automatisk investerte en del av ditt 401 (k) bidrag i aksjeselskapet? Vil du foreta en to-ukers overføring?

Skrive Inn Din Kommentar