Penger

Dette endrer ting: En fyr i Canada har bare funnet en rimelig 3D-skriver

Dette endrer ting: En fyr i Canada har bare funnet en rimelig 3D-skriver

Jeg når alderen i livet mitt der ny teknologi begynner å forvirre meg.

Jeg har kanskje sett på Internett og digitale medier overtar etter hvert som jeg har vokst opp, men jeg kan knapt bryte meg om den nyeste blomstrende teknologien: 3D-utskrift.

Forsøker å forestille seg hvordan det fungerer og hva vi skal gjøre med det, får meg til å føle meg som en ape fra 80-tallet.

Ikke desto mindre er 3D-utskrift på plass, og det endrer vår verden - raskt.

Som en hvilken som helst ny teknologi, er det virkelige brytepunktet for at disse maskinene blir verdifulle og rimelige for massene. Vi må regelmessig ikke bare se et behov for en 3D-skriver, men må også ha råd til det.

Begge disse blir realiteter.

I forrige uke så vi denne 24-årige designstudenten som 3D-trykte sine egne Invisalign-stilbraketter for bare $ 60. Denne typen personlig bruk gjør denne teknologien ekstremt verdifull for gjennomsnittlige forbrukere.

Men han brukte en dyr, høyteknologisk skriver på sin skole, som koster tusenvis av dollar.

Nå må vi gjøre teknologien rimelig.

Hva hvis alle hadde tilgang til en 3D-skriver?

Skriv inn 28-åringen Rylan Grayston fra Yorkton, Saskatchewan, Canada.

Enkel nysgjerrighet og oppfinnsomhet drev Graystons oppfinnelse av en 3D-skriver som selger for bare 100 kanadiske dollar (US $ 75).

"Jeg hadde ikke nok penger til en 3D-skriver jeg ønsket, så jeg begynte akkurat å tenke på hvordan kan jeg gjøre dette selv?" Grayston fortalte CBC News.

Grayston har ingen formell trening i ingeniørfag eller datavitenskap, CBC rapporter, men han har vært en "tinkerer" hele livet.

"[Denne skriveren] forandrer spillet helt," fortalte professor David Gerhard, Universitetet i Regina for datavitenskap, CBC News.

"For å kunne gjøre det for hundre dollar og i utgangspunktet med ting du kan finne rundt huset ditt, er det det som forandrer alt."

Skriveren, kalt Peachy Printer, tok av som et Kickstarter-prosjekt.

Grayston og team solgte pre-orders for mer enn 5000 skrivere og hevet CA $ 651,091 på Kickstarter og en til CA $ 74,167 på Indiegogo.

Hvis du savnet det, kan du fortsatt bestille en!

For $ 100 kan du få Peachy Printer Kit, som inkluderer alle delene du trenger for å bygge skriveren med snap-fit-montering. Anslått byggetid er en time.

Dette settet inneholder også 100mL harpiks ("blekk" til en 3D-skriver) - og du kan kjøpe ekstra harpiks for $ 60 per liter.

En fullmontert skriver ble tilgjengelig for forhåndsordre for $ 400, men er ikke tilgjengelig for generell salg.

En Open Source 3D-skriver

Spesielt bemerkelsesverdig er hvordan Grayston synes å føle seg for å være en såkalt spillveksler.

Han er ikke interessert i å bli rik av oppfinnelsen.

"Alt jeg vil gjøre er å finne," sa Grayston til CBC News.

Han sa at han brukte informasjon fra Internett for å skape skriveren, så han vil ikke bli arkivert for et patent. Og han skal legge inn sine planer online, i tråd med merkevarens moralske prinsipp for å forbli åpen kildekode.

Så hvis du er en tinkerer selv, kan du avgi $ 100 helt, og lage din egen 3D-skriver hjemme.

Jeg kommer virkelig til å trenge å hente tiden ...

Din sving: Vil du kjøpe din egen $ 100 3D-skriver?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar