Penger

ER DU FOR Frugal? Slik forteller du

ER DU FOR Frugal? Slik forteller du

Er jeg også sparsommelig?

Jeg riper papirhåndklær i mindre stykker for å bruke som servietter, og jeg har forhandlet 40% rabatt i en vanlig bokhandel.

I mitt innlegg på ting du kan gjøre for å spare penger, forklarer jeg hvordan jeg tok min hjemmelagde vest på en 20.000 fot klatre. Jeg har også skrevet om den intrikate matte som trengs for å finne den billigste øl.

For meg er det alt fornuftig livsstil.

På den annen side bruker jeg ikke tanntråd eller graver popcornbeholdere ut av søppelet i filmen for å få gratis påfyll - som Penny Hoarders i innlegget mitt om rare ting folk gjør for å spare penger. Jeg er ikke så kompulsiv om å bruke mindre.

Men det er noen bevis på at du kan bli avhengig av å spare penger.

Forskere har funnet smerte og avsky områder i hjernen (insula) lyser opp når testpersoner ser prislappen på dyr sjokolade - selv når deltakerne er sjokoladeelskere.

Noen mennesker kan ha et enda sterkere motvilje mot å betale for mye, kanskje til og med en tvangsmessig aversjon for å bruke penger.

Enten du klemmer pennier som et rasjonelt valg eller en reaksjonær tvang, hva gjør du vurdere å være også nøysom?

Vi trekker linjen annerledes, men her er fem indikasjoner du kan ha gått for langt for å spare penger.

1. Du kjøper mer enn du trenger

Min venn kjente alle triksene for å få en avtale, og hun betalte regelmessig bare noen få dollar for en handlekurv full av dagligvarer.

Flott! Unntatt da jeg hjalp henne flytte, måtte vi kaste bort 200 pund gammelt kjøtt hun hadde akkumulert i en fryser i løpet av fem år - alt kjøpt i salg, selvfølgelig.

Det er fornuftig å få den beste avtalen du kan på de tingene du kjøper.

Men å kjøpe en $ 5-vare for $ 1 er ikke veldig meningsfylt hvis det er noe du ikke trenger eller ikke kommer til å bruke.

Når "å få en avtale" blir en tvang, kan du begynne å kjøpe mer enn du trenger. I så fall kan hver spareavtale virkelig være en ekstra kostnad.

2. Du begynner å krysse etiske linjer

Jeg sniker snacks inn i kino, unntatt på tirsdager, når en middels popcorn er $ 2,50 i stedet for den vanlige $ 7.

jeg vil aldri betalt $ 7 for popcorn eller $ 5 for en flaske med vann!

Jeg ville gå til kinoet sjeldnere hvis jeg ikke hadde mine snacks, så min snuskhet betyr at teaterinnehaveren i det minste kan få et lite fortjeneste på billettene og tirsdagspopcorn - noe som er bedre enn ingenting. Jeg er komfortabel med min begrunnelse eller rationalisering.

På den annen side laster min samme venn sin veske med mat å gå når hun spiser på en alt-du-kan-spise-buffet. For meg er det en etisk linje.

Vi kan krangle hele dagen om når sparsomhet blir uetisk, men hvis du begynner å krysse dine egne linjer, du går nok for langt bare for å spare penger.

3. Du ignorerer langsiktig kostnad

Jeg pleide å kjøpe de billigste skoene jeg kunne finne, men til slutt gjorde jeg matte.

Ved å kjøpe høy kvalitet sko på salg - og fortsatt betale dobbelt så mye som jeg ville for billige sko - sparte jeg faktisk penger. Sko av høyere kvalitet varet tre ganger så lenge.

Noen ganger er det fornuftig å kjøpe det billigste elementet, og noen ganger koster det bare deg mer i det lange løp. For eksempel, se mitt innlegg på ting å kjøpe og ikke kjøpe på en dollarbutikk.

Langsiktige kostnader handler ikke bare om hva du bruker på produktene selv. Det er andre kostnader å vurdere, som kostnaden av veterinærbesøk hvis katten spiser de billigste matvarene. Eller til og med din egen fremtidige helsetjenester koster hvis du bor på billige ramen nudler.

4. Du ignorerer dine behov og ønsker

Tenk tilbake til noen få kjøp og opplevelser du har gått opp for å spare penger.

Hvis du ikke føler noe fortryll, gratulerer! Du gjorde et rasjonelt sparsomt valg.

Men hvis du befinner deg, lurer du på "hva om jeg hadde tatt den turen" eller "hva om jeg hadde kjøpt den sykkelen," eller noe lignende, din frugalitet kan ha gått for langt.

Hvis du ikke er sikker på om du passerer noe bra bare for å spare noen få dollar, vent.

Vitenskapelig forskning viser en sammenheng mellom forsinket tilfredsstillelse og livtilfredshet, og det er flere måter som forutsetninger hjelper deg med å spare penger.

Men hovedpunktet her er det meste impulsiv begjær forsvinner med tiden. Så hvis din vedvarer, kan det være for viktig å passere opp. Få ut den lommeboken!

For eksempel, her er 12 ting disse pengene bloggere aldri angre å bruke penger på.

5. Du glemmer verdien av din tid

Verdien av din tid er en personlig beregning, men en du kanskje vil gjøre.

Du ønsker ikke å jobbe for en lav "spareavgift" - eller hva du sparer per time for din frugality-innsats. I stedet kan du være økonomisk bedre med å bruke den tiden til å tjene penger.

For eksempel kan du sette inn en ekstra time på jobb i stedet for å tilbringe timer klipping kuponger for å spare $ 4 eller $ 5.

I tillegg gir noen måter å spare penger mer per time. For eksempel er tre av de syv oppføringene i mitt innlegg på måter å tjene $ 100 eller mer per time, faktisk måter å lagre penger.

Det er fornuftig å gjøre de før du bruker 15 minutter på å fylle ut og sende inn rabattformular for å spare penger eller to.

Tiden din er verdifull, så bruk den klokt, selv om det betyr å gi opp noen muligheter til å spare penger. Du vil ikke være også nøysom.

Din sving: Noen ganger går du for langt når du prøver å spare penger?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar