Liv

Polsk Budsjett: 9 Enkle måter å våren Rengjør økonomien din

Polsk Budsjett: 9 Enkle måter å våren Rengjør økonomien din

Jeg vil å like våren rengjøring. Jeg går på nytt for nyttår og lånt, fordi jeg handler om selvforbedring. På samme måte er vårrengjøring en tid å omorganisere og starte på mange steder.

Men jeg forakte den. Jeg hater noen rengjøring, egentlig. Folding klesvask handler om det eneste jeg gjør som kvalifiserer som husarbeid.

I det siste har jeg imidlertid sett mange innlegg om "økonomisk vårrengjøring." Brukes vårrengjøring til penger? Denne ideen er perfekt for meg! Jeg kan jobbe mot selvbetjening uten å plukke opp en svamp.

Her er noen måter du kan skrubbe smuss av økonomien din i vår.

Forresten, du trenger ikke å ta på alle ni av disse målene. Egentlig ikke vær så snill! Når jeg leser lister som denne, begynner perfeksjonismen min, og jeg blir overveldet av hvor mange endringer jeg tror jeg burde gjøre.

Bare velg en måte å rengjøre ditt økonomiske hjem i vår. Kanskje to måter, hvis du føler deg eventyrlystne. Husk at målet ditt er fremgang, ikke perfeksjon.

Begynn med et lite målbart mål. Den følelsen av empowerment du vil oppleve fra å lykkes i dette området kan gi deg selvtilliten til å ta på seg den neste lille utfordringen.

1. Reevaluere ditt nyttårs resolusjoner

Kanskje du setter finansielt nyttårs resolusjoner i 2017. Jeg vet jeg gjorde!

Men siden 80% av folket slipper sitt nyttårs resolusjoner i februar, er det en god sjanse for at du har gitt minst ett av disse målene ved vei. For eksempel har jeg lykkes med å følge tidslinjen jeg opprettet i januar for å betale gjeld ... men jeg fortsetter å ignorere oppløsningen min for å sette penger inn i besparelser.

Hvis du også er en av de 80%, motstå trang til å se deg selv som svak; i stedet, betrakt deg som eldre og klokere. Våren er den perfekte tiden til å endre resolusjoner som ikke var realistiske.

Så du gjorde ikke noen oppløsninger? Det er greit. Les resten av ideene på denne listen, og velg ett eller to personlige vårrengjøringsmål som er håndterbare.

2. Åpne et nødfond

Det er en felles oppfatning at folk bør ha minst tre måneders utgifter i besparelser til enhver tid. Så hvis du mister jobben din eller bilen din bryter ned, faller livet ditt ikke plutselig fra hverandre.

Gjett hvor mye penger jeg har i min nødfond? En stor $ 0. Ja, å starte et beredskapsfond har tjent sin plass på toppen av vårrengjøringslisten.

For å starte beredskapsfonden, beregne utgiftene i en måned. Vurder kostnadene ved leie, verktøy, transport, forsikring og gjeld. Ikke glem snøutgifter som personlige hygieneprodukter.

Multipliser deretter tallet med tre. Det er hvor mye penger du bør sikte på å ha i nødfondet ditt.

Hvor skal du åpne en konto? Nøkkelen er at du vil at pengene dine skal være tilgjengelige i nødstilfeller, men ikke tilgjengelig for at du er fristet til å trekke den tilbake når du vil på en weekendtur med vennene dine.

Jeg anbefaler å åpne en egen sparekonto med din bank eller en pengemarkeds konto. Pengemarkedsregnskap krever vanligvis en høyere minimumssaldo, men renten kan være høyere - noe som betyr mer penger for deg! Her er NerdWallets liste over pengemarkedsregnskap med høyeste rente i år.

3. Hold styr på dine gjeld

I seks måneder var jeg klar over at jeg hadde gjeld til å betale tilbake. Jeg visste at jeg skylde mine svigerfamiliepenger, at mannen min hadde noe vesentlig beløp til å betale tilbake på studielånene, og at jeg hadde en liten kredittkortgjeld (selv om nettopp hvor mye på hvert av mine tre kort var litt uklar ).

For noen uker siden tok jeg endelig 30 minutter å lage et regneark i Excel, og opplistet alle våre gjeld, inkludert totalmengden. Nå oppdaterer jeg dokumentet hver mandag.

Å se alt i print gir meg en bedre ide om hvor vi er økonomiske. Og hver gang den totale summen blir mindre, gjør jeg litt dans på stolen min!

Ser på disse tallene hver mandag, spesielt totalt, gir meg momentum for å holde chipping unna på vår gjeld.

4. sortere ut kredittkortene dine

Alles kredittkort situasjon er annerledes.

Hvis du har åtte kredittkort og lite viljestyrke, bør du vurdere å kansellere noen av disse kortene. (Men først, sjekk hvordan kansellering av kredittkortet ditt kan påvirke kredittpoengene dine. Kansellering er ikke alltid den beste ideen.)

Hvis du har lav kreditt score, men høy viljestyrke, bør du kanskje få et kort og bruke det ansvarlig for å oppnå god kreditt.

Jeg (feil) holdt troen på at kredittkortene var rene onde i årevis. Men enkelte kredittkort betaler deg for å registrere deg, koble deg til reisepunkter, eller gi deg utvidede garantier for bestemte kjøp.

Gjør din forskning og finn ut hvordan du kan få kredittkort til å fungere for deg i stedet for deg. Jeg har nylig betalt den siste av kredittkortene mine som hadde balanse. Yay, meg! Nå prøver jeg å bestemme seg for mitt neste skritt.

5. handle for å forbedre kreditt

Først av alt, hvis du ikke allerede kjenner din kreditt score, få en gratis kreditt rapport. Hvis du ikke liker det du ser, ikke freak out; Det er mange måter å øke det nummeret på!

Bare å betale dine gjeld og betale dine regninger til rett tid kan forbedre poengsummen din.Hvis du ikke er sikker på hva som holder kredittverdien så lav, sjekk ut Credit Sesame. Det frie nettstedet angir nøyaktig hvilke faktorer som påvirker kredittpoengene dine og gir råd om hvordan du endrer dem.

For noen år siden hadde jeg god kreditt, men jeg ønsket utmerket kreditt. Så jeg satte opp et lån med min bank. De ga meg $ 2000 å betale tilbake over to år. Jeg satte pengene umiddelbart i en egen konto, satt opp automatiske uttak, og måtte aldri bekymre meg for det. (Unntatt da jeg måtte ta ut penger et par ganger i nødstilfeller. Se hvorfor jeg er motivert til å sette opp et beredskapsfond?)

Det var den enkleste måten jeg kunne ha forestilt meg å forbedre kredittpoengene mine. Jeg har alt satt opp på bare en tur til banken. Min kreditt score er nå 787.

6. Sett kortsiktige mål for din sidevasst

Enten du er freelance skribent, Uber driver eller Etsy butikk eier, er det alltid godt å sette klare mål.

Ved å sette konkrete mål har jeg hjulpet meg til å forstå min langsiktige visjon for frilansskrivende sideopptak. Jeg opprettet en liste over mål i et Word-dokument, og dette dokumentet fungerer som en kilde til ansvarlighet. Jeg ser på listen når jeg bestemmer om jeg skal ta på et nytt prosjekt. Jeg spør meg selv, "Er denne avgjørelsen i tråd med mine mål? Hjelper det meg med å bevege seg mot min langsiktige visjon? " Innstilling av mål har motivert meg til å handle.

Jeg har også årlige inntektsmål for freelance-virksomheten min. 2016 var mitt første års frilans skriving. Nå som jeg har mer erfaring, vet jeg at jeg kan tjene mer penger. Jeg vil tjene minst tre ganger det beløpet jeg tjente i fjor. Jeg har en god start!

I 2016 skrev jeg flere stykker uten lønn fordi jeg ønsket eksponeringen. Nå som jeg har dette økonomiske målet for 2017, føler jeg meg trygg på at jeg bare skriver et stykke hvis jeg blir betalt for mitt arbeid.

Nå som jeg har et par faste spill, har jeg begynt å sette månedlige og ukentlige økonomiske mål også. Nå har jeg færre overraskelser, og jeg kan planlegge for hvor mye av disse ekstra penger jeg ønsker å kanalisere mot å betale min gjeld.

7. Bidra mer til din pensjonskonto

Hvis du bidrar hva som helst til din pensjonskonto, høy fem!

Men hvis selve tanken på å gjøre økonomisk vårrengjøring presser deg, gjør din "en ting" for å støte på dine 401 (k) eller IRA-bidrag en tad. Hvis du for øyeblikket bidrar med 4% av inntektene dine, kan du prøve å støte den opp til 5% eller 6%. Sjansene er at lommeboken din ikke vil føle forskjellen. Hvis du finner ut at budsjettet ditt ikke kan håndtere den økonomiske belastningen, kan du redusere ditt bidrag senere.

Å øke ditt bidrag med så lite beløp virker kanskje ikke verdt det. Men ikke glem kraften til sammensatt interesse!

Hvis du ikke har åpnet en pensjonskonto enda, og ikke vet hva en 401 (k) eller IRA er, ikke vær panikk. Les denne enkle forklaringen. Det er aldri for sent å starte. Min mor sparker seg selv for å sette av med å bidra til 401 (k) for 10 år siden, men hei, i hvert fall begynte hun!

8. Begynn å investere

Å gjøre din første investering er skremmende. Spesielt hvis du er som meg og vet ingenting om emnet.

Jeg oppfordrer deg til å ta det spranget, skjønt. Når du investerer, tjener pengene dine mer penger. Det er flere måter å ta ditt første skritt på.

Min mann og jeg valgte å sende fakkelen til vår finansielle rådgiver. Vi setter opp automatiske uttak med firmaet sitt for å sette penger inn i våre IRAer. Siden vi fortsatt er i de tidlige stadiene for å spare for pensjonering, når vi treffer en viss balanse i disse regnskapene, vil vår rådgiver begynne å gjøre investeringer fra våre IRA-nestegg for å hjelpe regnskapene til å vokse. Vi trenger ikke å bekymre deg i det hele tatt.

Hvis du ikke vil betale en rådgiver, spør et familiemedlem eller en venn som forstår å investere for å ta deg under vingen og forklare strategien sin.

Du kan også bruke apper til å komme i gang. Stash hjelper deg å investere bare $ 5 i aksjemarkedet. Jeg bruker beste meglere til å investere falske penger på aksjemarkedet for å se hvordan jeg ville fare i det virkelige livet.

9. Vurder dine forsikringsbehov

Min brors leilighet ble nylig brent ned, og han mistet nesten alt. Han er 32, og tror det eller ikke, akkurat det samme skjedde da han var 20 år! (Ingen av brannene var hans feil, forresten.)

Mens opprørende var den andre brannen langt mindre økonomisk ødeleggende fordi han hadde leietakerforsikring. Forsikringsselskapet betalte for mat og et hotell mens han så etter et nytt sted å bo og ga ham $ 10 000 for å erstatte gjenstander tapt i brannen.

Vi liker å tro at vi ikke trenger forsikring. Forhåpentligvis må vi aldri bruke den. Men hvis du ikke har leietaker, husleier, liv eller katastrofale forsikring (for de av dere hvis arbeidsgivere ikke tilbyr sykeforsikring) ... ser seriøst på det.

Selvfølgelig trenger ikke alle alle disse typer forsikringer! Forsiktig vurdere dine behov for å se hvilke du bør vurdere, og hvilke som ikke er nødvendige for deg.

Ikke freak ut hvis du ikke allerede har oppnådd alle ni oppgavene. Det er det som vårrengjøring er for! Fokuser på en ting denne sesongen, om det er å kjøpe leietaker forsikring eller bumping opp din kreditt score.

I mellomtiden har jeg en date med Wells Fargo kundeservice agent. Vi skal åpne en sparekonto for mitt splitter nye beredskapsfond!

Din sving: Hva er den eneste tingen du kan gjøre for å starte din økonomiske vårrengjøring?

Laura Grace Tarpley er en frilansskribent som alltid leter etter måter å spare penger på.Hun lærer engelsk til søte barn i Shenzhen, Kina.

Skrive Inn Din Kommentar