Penger

Hva det føles som å erklære konkurs, og hvordan å gjenopprette fra det

Hva det føles som å erklære konkurs, og hvordan å gjenopprette fra det

For tre år siden var jeg rundt $ 130 000 i gjeld, mens jeg tjente en stor $ 28 000-årslønn ved en detaljhandel som jeg jaget drømmen om å være en orkestermusiker.

Jeg hadde samlet $ 100.000 i studielån, levde av kredittkort (en $ 12.000 balanse spredt over tre kort) og hadde impulsivt kjøpt en sportsbil jeg ikke hadde råd til. (Transaksjonen gikk noe slikt: "Hei, bra herre! Jeg vil gjerne kjøpe den vakre bilen der borte. Jeg har ingen penger å legge ned og min kreditt er i beste fall middelmådig - men det hindrer meg ikke fra å kjøre hjulene av drømmene mine! ")

Unødvendig å si, det var bare et spørsmål om tid før min økonomiske boble dukket opp. Med bare en person klar over omfanget av mine økonomiske problemer, Jeg erklærte kapittel 7 konkurs i 2012 og flyttet hjem for å bo sammen med familien min så jeg kunne begynne å sortere ut mine noen ganger latterlige livsvalg.

Hva det føles som å erklære konkurs

Jeg har hørt konkurs beskrevet så mange ting: en lettelse, en utkonkurranse, selv en kriminell handling. En av mine venner som ikke hadde noen ide om min økonomiske situasjon, beskrev konkurs som en handling om å stjele fra kreditorer. Jeg vet ikke, kanskje det er sant. Det gjorde fortsatt vondt da han sa det. Jeg vil også legge til skyld, skam og mangel på den lange listen over måter å beskrive konkurs på.

Jeg tjente bachelor- og mastergrader i musikkopptreden fra to høyt akkrediterte universiteter som fulgte med like opprørende prislapper. Jeg jobbet for å støtte meg selv gjennom begge skolene, og jeg påpekte meg hele tiden at jeg var heldig å delta på slike prestisjefylte institusjoner, fordi det var folk smartere og rikere enn meg som ikke gjorde kuttet.

Jeg har aldri mistet den underbevisste strømmen av negativ snakk da jeg gikk gjennom årene, så da jeg så den ordspråklige skrivelsen på veggen om min forestående økonomiske krise, tok jeg konkursen som et enormt symbol på at musikkkarrieren min hadde sviktet, i stedet for å anbefale meg selv for å holde seg flytende så lenge.

Jeg følte bølger av skam fordi jeg ikke kunne betale regningene uten å jobbe en 9-til-5-detaljhandel jobb Jeg ble avskyelig fordi den betalte forferdelig, men tillot meg fleksibiliteten til å ta på musikkopptredener. Jeg opplevde kvalmende skyld fra å forsøke å overbevise meg selv om at livet som en timelig ansatt var det jeg fortjente, siden jeg var så udugelig på å kontrollere min egen økonomi og senere hadde slettet mange muligheter. Jeg opplevde en sorgsperiode på omtrent fem måneder mens jeg tenkte på mine neste skritt for å fortsette og sørge for at jeg aldri satte meg i denne typen situasjon igjen.

Annet enn min mor, som var ekstremt støttende når jeg betrodde henne, Jeg har ikke kommet ren til noen om hva som virkelig skjedde. Så vidt familien min vet, kom jeg hjem for å starte en ny karriere og være nærmere mine eldre besteforeldre, som definitivt er en del av sannheten, bare ikke alt.

Egentlig er det ikke noen virksomhet om mitt personlige liv, men jeg må noen ganger skjære rundt detaljer om konkursen som er sammenflettet med andre anekdoter, og jeg liker ikke å føle at jeg er villedende.

Så hva har jeg lært av å erklære konkurs, spør du? Plenty. Jeg plukket opp forferdelige økonomiske vaner fra foreldrene mine og gjentok mange av de samme feilene jeg så på dem, da jeg var barn, så når det gjaldt å finne ut hvor jeg gikk galt, hadde jeg mye lekser å gjøre.

Her er det jeg lærte, og hvordan jeg graver meg ut fra min gjeld.

1. Få en bedre jobb og senk boligkostnadene dine

Dette var den eneste planen jeg hadde da jeg først flyttet hjem. Min bachelor- og mastergrad er i musikkopptreden, ikke utdanning, og jeg ønsket å gå over til klasserommet for en mer stabil og givende karriere.

Mens jeg jobbet mot min læringssertifisering, landet jeg en jobb som lærerassistent og etterbehandlingskoordinator. Min lønn økte med $ 10 000 til $ 38 000, og jeg følte at vekten begynte å løfte nesten umiddelbart.

For å kutte ned på utgifter, var jeg heldig nok til å flytte hjem med bestemoren min. Jeg elsket å leve alene, men jeg må innrømme - ingenting slår følelsen av lettelse når du ikke trenger å skrive en leie sjekk du ikke har råd til. Ved å flytte hjem var jeg i stand til å spare mye mer av min høyere inntekt.

Selv om jeg ikke vet at alle kan flytte til en leiefri plassering, kan du vurdere andre måter å redusere boligkostnadene på, som handelsferdigheter for lavere leie, flytte til et mindre sted eller til og med bo i et ikke-tradisjonelt hjem.

2. Lev som du er knust

Ærlig talt var dette trinnet ikke vanskelig for meg fordi jeg var så vant til å være fattig. Liker, "sit-in-the-grocery-store-parking-lot-counting-change-to-buy-bologna" dårlig.

Dette har vært det mest avgjørende skrittet for meg, for hvis jeg ikke hadde vært så redd for min økonomiske skygge, ville jeg ha sett hvor mye av en buffer jeg faktisk setter mellom meg og min gjeld. Jeg legger ekstra penger inn i min bilbetaling og late som jeg ikke ser lønnsslippet mitt på banken. Jeg gjør hver krone mot en bekostning, så jeg har aldri sjansen til å blåse den på et impulsivt kjøp. Når min ukentlige tildeling løper ut, er det det - spillet over til neste uke.

Noen ganger må jeg skru ned invitasjoner til å gå ut, men jeg er på forhånd om det.Jeg forteller vennene mine at jeg er ute av penger og brønnen er tørr, og følelsen av å være ærlig trumps skylden om å gå ut, bruke et kredittkort og samle mer gjeld.

3. Lag en plan og legg den til handling

Min plan var å knuse min gjeld, og jeg brukte min sinne til å drive meg fremover. Det ser ingen tilbake når du tar denne beslutningen - bare gå.

Jeg gjorde mye forskning på nettet om hva jeg skal betale først. Du må bestemme hvilken av gjeldsbetalingsmetodene som passer best for deg. Jeg tok vare på mitt høye kredittkort først. Da angrep jeg billånet mitt og betalte det om et og et halvt år tidlig - det var så stor lettelse å ha $ 350 tilbake i budsjettet mitt.

Til slutt jobber jeg med studielånene jeg har konsolidert så mye som mulig. Denne måneden vil jeg betale mine to første lån som ikke gjorde det i konsolideringen.

4. Vær realistisk og ta ansvar

Ingen sett med regler gjelder for hver person. Vi er alle forskjellige; Vi har alle nivåer av gjeld og risiko for at vi er komfortable med. Siden jeg levde hånd-til-munn for lenge siden etter å ha gjort noen dårlige valg, er jeg ikke komfortabel med å føre gjeld lenger. Jeg vil ha det gått mer enn noe annet.

Og mens jeg kan skylde på et mindre marked for musikere siden den økonomiske nedgangen i 2008, Sannheten er, det er ikke grunnen til at min økonomi spunnet så langt ute av kontroll. Jeg ville ha en livsstil jeg ikke hadde råd til: en bil som var upraktisk (hvem trenger en Mustang for hverdagsbruk?), en leilighet uten romkamerat, klær, kabel og turer til byen for underholdning.

Jeg har lært at det er OK å be om hjelp og si at du er over hodet ditt, selv om det er din egen feil. Hvis jeg hadde sagt "familie, kan jeg ikke gjøre dette lenger" tidligere, måtte jeg kanskje ikke måtte erklære konkurs.

5. Vær pasient og hold deg til den

Jeg vet hva jeg vil ut av livet mitt nå: en nødsparingskonto, stabilitet, praktiske og budsjettvennlige utflukter, klær og en bil jeg har råd til, ikke klær jeg må betale på et kredittkort i tre måneder.

Det jeg vil ha er kontroll over livet mitt, og jeg har endelig det. Jeg vet hva jeg gjorde galt, og jeg vet at jeg aldri vil gråte meg for å sove eller stå opp hele natten og se opp for repo-mannen kommer til å ta bilen min unna. Jeg vil aldri igjen utholde den selvpåførte torturen.

Noen ganger vil jeg kjøpe en lotteri billett og fantasere om å betale ut studielånene mine, men det meste fokuserer jeg på planen min. Jeg stoler på meg selv og vet at jeg vil frigjøre meg selv av denne gjelden for lenge. Jeg tok meg inn i dette rotet, og jeg er den eneste som kan få meg ut av det.

Lauren Perry er en lærerassistent i Jersey City, NJ, som jobber med å betale ut $ 100 000 av gjeld. Hennes navn er endret for denne historien.

Skrive Inn Din Kommentar