Investere

Ellevest Review: En Robo-Advisor For Women

Ellevest Review: En Robo-Advisor For Women

Å si at kvinner blir mer involvert i finansverdenen er en underdrivelse. Selv om inntektsforskjellen fortsatt er et problem, tjener kvinner høyere lønn og tar mer byrå med sin økonomi enn noensinne. Så hvorfor investerer de ikke?

Forskning viser at menn er fem ganger mer sannsynlige enn kvinner for å prioritere investeringer. Årsakene spenner fra en mangel på tillit til en distast for den manndominert verden av økonomisk planlegging, men en ting er sikkert - kvinnelige investorer trenger ikke å bli møtt.

Det er der Ellevest ser ut til å gjøre en forskjell. De hevder å tilby investeringsrådgivning tilpasset kvinner, med hensyn til kvinnespesifikke problemer og forsøk på å gjøre hele opplevelsen mer komfortabel for deres klientell.

Men er Ellevest fylt et tjenestegap eller dra nytte av skumle eller uerfarne investorer? Les videre for å finne ut hva ekspertene tenker.

Hva Ellevest gjør og hvordan det er annerledes

Ellevest er en robo-rådgiver skreddersydd for kvinnelige økonomiske behov. Den anerkjenner de unike økonomiske vanskelighetene kvinner opplever, blant annet langsommere lønnsvekst og økt levetid. De hevder også å forstå og takle hvorfor kvinner er mer hesitant til å investere sine inntjening - en hovedårsak til at de faller bak i pensjonsplanlegging.

I arbeidet med å begrense kjønnsinvesteringsgapet har Ellevest å gjøre med det uklare men viktige emosjonelle aspektet ved å investere. Ifølge noen eksperter kan det bety hele forskjellen.

"Den emosjonelle siden av å investere er mer innflytelsesrik enn omtrent alt annet," sa CFA Meg Bartelt of Flow Financial Planning. "Alt som gjør kvinner mer komfortabel med å investere og leder dem til en riktig og sann investeringsstrategi, er en god ting."

Hvordan det fungerer

Ellevest, som andre robo-rådgivere, bestemmer hvilke investeringer som skal velges ved å spørre brukeren spørsmål om sine mål, pensjonstidslinje og finanshistorie. Det inkluderer hvor mye du sannsynligvis vil motta fra personvern og hvilke kontoer du har for øyeblikket.

Ellevest oppdaterte nylig sine priser 19. desember 2017 til følgende:

Ellevest Digital:0,25% av eiendelene årlig. Dette inkluderer oppretting og vedlikehold av porteføljer, skatteminimeringsstrategier og ubegrenset tekst- og e-postsupport. Det er ikke noe minimum for kontoen for dette prisnivået. Dette nivået eller prisingen er også i tråd med forbedring.

Ellevest Premium:0,50% av eiendelene årlig. Sammen med alt som tilbys i den digitale planen, får du tilgang til en CFP som vil skape en personlig plan for deg individuelt. Du får også tilgang til en karriere coach også. Denne planen har et minimum på 50 000 dollar.

Mens dyrere enn Betterment Premium (som for øyeblikket koster 0,40%), har du et lavere minimum mot Betterment's $ 100,000. Du får også karriereveiledning, noe som kan være nyttig under noen omstendigheter.

Ellevest Private Wealth Management:Ellevest tilbyr privat formueforvaltning til kunder som har over $ 1.000.000 i eiendeler med dem.

Alt i alt er vi glad for at Ellevest senker prisene, særlig på Ellevests digitale plan. Det var et inntrykk i utgangspunktet at Ellevest ladde en rosa skatt til sitt kvinnelige publikum, og det var en stor ulempe. Denne oppdaterte prisen vil forhåpentligvis vinne tilbake noen av deres skeptikere.

Men med tanke på endringene i robo-rådgiveren og online investeringsmarkedet tror vi ikke at Ellevest har gjort nok til å konkurrere. Vi tror fortsatt at de fleste som ser etter en robo-rådgiver, vil finne mer verdi i Bedre. Videre, som en av de minste aktørene i markedet, må du alltid være bekymret for om selskapet vil eksistere om 1-2 år. Mens eiendelene dine alltid er beskyttet, kan det være irriterende å flytte dine eiendeler til et nytt firma hvis de ikke lykkes.

Per desember 2017 har de 62 millioner dollar under forvaltning (AUM). Sammenligne det med Betterment, som har 10 milliarder dollar AUM og Wealthfront, som har 8 milliarder dollar AUM.

For de som ønsker litt automatisering, men vil ha litt mer kontroll, har M1 Finance nylig annonsert gratis prising - og det er vanskelig å konkurrere med. Du kan opprette en portefølje og få den til å gjøre alt som Ellevest Digital gjør - gratis. Den eneste forskjellen er at du må sette opp deg selv, og du får ikke tilgang til tekst- eller e-postsupport.

Imidlertid er 0,25% av $ 50,000 $ 125 i avgifter per år - så du må spørre deg selv om det er verdt verdien i tjenester du mottar.

Hvis du er nysgjerrig, sjekk ut Ellevest her.

Hvilke eksperter anbefaler

Ellevest forblir splittet blant finansielle planleggere, hvorav mange tror det finnes bedre produkter allerede på markedet.

"Jeg synes det er et interessant konsept, men jeg er bare ikke overbevist om at det å investere for kvinner er forskjellig fra menn," sa CFP Sophia Bera fra Gen Y Planning. "Jeg er mer begeistret av Betterment og den nye Premium and Betterment Advisor Network-prisen som de bare rullet ut."

Andre planleggere sier å snakke med et ekte menneske ville være mer trøstende for kvinner bekymret for pensjon.

«Kvinner har et annet sett med behov og bekymringer, fra ulik lønn til et mye høyere behov for langsiktig omsorg ved pensjonering, men hvordan løser en eiendelfordelingsmodell det?» Sa CFP Mark Struthers fra Sona Financial. "Jeg tror ikke det kan - bare en ekte fiduciary planlegger kan gjøre det."

Alle som er interessert i en finansiell planlegger kan finne en gjennom National Association of Personal Financial Advisors eller organisasjonen Certified Financial Planners.

Hva tror du? Hvis du er kvinne, vil du gi Ellevest et forsøk?

Fotokreditt: andreypopov

Ellevest Review
  • Provisjoner og gebyrer - 75
  • Kundeservice - 90
  • Enkel bruk - 80
  • Verktøy og resouces - 70
  • Investeringsalternativer - 80
  • Spesialtjenester - 60
76

Sammendrag

Ellevest er en ny roboadvisor bygget spesielt for kvinner, men med on-par kostnader til andre lignende tjenester, er det verdt det?

Skrive Inn Din Kommentar