Penger

Fest din tur: 7 DIY Bilvedlikeholdsoppgaver som sparer penger

Fest din tur: 7 DIY Bilvedlikeholdsoppgaver som sparer penger

Den andre dagen slått min bilens vindusviskere på uten grunn og ville ikke stoppe. Problemet viste seg å være bryteren, som virket som en enkel erstatning - unntatt sitatet sa $ 400!

Dessverre er denne typen sitat langt fra uvanlig når det gjelder vedlikehold av kjøretøy, og ofte er det ikke på grunn av dyre deler. Jeg har ofte hørt fra mekanikere at deres arbeidskraft er vurdert til $ 80 til $ 100 per time!

Etter å ha jobbet som pizzaleverandør i tre år, vet jeg Den eneste måten å kjøre billig på er med god, regelmessig vedlikehold. Å holde kjøretøyet i god form er billigere enn å betale for bilreparasjoner eller kjøpe en ny. Men å betale $ 45 for en smørebutikk for å sette bunnhylleolje inn i motoren din, kommer ikke til å hjelpe til.

Hvis du virkelig vil spare penger, nok til at selv en leveringsdriver som lager $ 5 i timen kan kjøre syntetisk olje, må du lære å gjøre det selv. Her er noen enkle vedlikeholdsoppgaver som gjør at du kan spare penger på turen din. Du trenger et par verktøy, som et sokkelnøkkelsett og en tømmesmerte, for å komme i gang.

1. Endre oljen din

Dette er den viktigste vedlikeholdsoppgaven for kjøretøyet ditt. Hvis du vil at motoren skal vare, er oljen nøkkelen. Selv om noen nyere kjøretøy brukerhåndbøker angir lengre intervaller mellom oljeskift, prøver jeg alltid å spille det trygt og late som det er 3.000 miles uansett. (Dette er personlig preferanse, selv om du kanskje vil følge bilens brukerhåndbok.)

Du må hente ny olje, samt et nytt oljefilter. Vær klar til å bli litt skitten; du vil bytte inn i klær eller eldre klær før du begynner. Bruk bilramper (anbefalt) eller en jack for å gi deg plass til å klatre under kjøretøyet.

Det vil være en enkelt bolt under motoren din. Sett oljepumpen under den, og løsn den bolten. Du kan bytte ut bolten når den stopper tømming, men dette kan være en 10-minutters prosess, så vær så snill å krype tilbake fra under bilen mens du venter.

Finn oljefilteret ditt. Den gamle kan være en annen farge enn den nye du har kjøpt, men de burde være omtrent samme, sylindriske form.

Sett oljetanken under filteret igjen, da det vil få litt olje fanget i den. Avhengig av kjøretøyet kan det være lettere eller nødvendig å skru opp filteret fra toppen av hetten. Bruk en oljefilternøkkel for å gi deg mer dreiemoment hvis det er for stramt.

Påfør en tynn oljefilm til det nye filteret og skru det på i henhold til produsentens anbefalinger. Mange filterprodusenter anbefaler å stramme for hånd, men noen anbefaler å bruke en skiftenøkkel. Overtrengning kan skade pakningen og forårsake oljelekkasje eller stripe tråden.

Nå som du har erstattet dreneringsbolten og oljefilteret, hell helt i den nye oljen. Det skal ikke lekke, så lenge alt er strammet ordentlig.

Du kan bruke de nylig tømte oljekannene til å lagre den skitne oljen fra avløpsrøret. Bare ta det til noen deler butikk og la dem få vite at du har litt olje å resirkulere. Hvis de ikke vil gjøre det gratis, gå til neste butikk over - dette er vanligvis en gratis tjeneste.

DIY Kostnad: $ 15 til $ 40

Service Center Kostnad: $ 20 til $ 55

2. Bytte tennplugger

Vanskeligheten med denne prosedyren varierer vilt, avhengig av kjøretøyet ditt, så forvent mye kondisjonstester i denne delen.

Du kommer til tennplugger fra toppen av inline motorer og fra siden, i en vinkel på begge sider av V-motorer. Typiske, single-core motorer vil ha en rekke ledninger lik motorens antall sylindere. Noen sjeldne biler, som min Ranger, er dual-core - hver sylinder har to tennplugger til den, noe som betyr at min firsylindrede lastebil fortsatt tar åtte plugger. Dette er i utgangspunktet en back-up for det første settet, så full erstatning er opp til deg i disse tilfellene.

Hver av disse ledningene fører deg til tennplugg. Aldri ha mer enn en frakoblet til enhver tid, med mindre du er villig til å holde styr på hver enkelt ledning - deres rekkefølge er svært viktig for motorens ytelse, og en blanding kan til og med forhindre at bilen kjører.

Ledningene vil typisk ha en tykkere, buet tekstur nær motoren. Den siden er et deksel for tennpluggen. Bare dra ledningen ut, med litt wiggling hvis den sitter fast.

Hullet du bare avdekket er hjemmet til en tennplugg. De skruer rett inn og har en standard bredde. Ethvert anstendig sokkelnøkkel sett bør ha en dyp "Sp. Stikkontakt som du trenger for å få den gamle pluggen ut.

Dette kan være en god tid å sjekke gapping på de nye pluggene. Et spesialmålingsverktøy er et populært nøkkeloppsett, og maskinens gapspesifikasjoner kan ofte bli funnet på et klistremerke et sted under hetten, vanligvis på toppen av radiatoren. De fleste plugger er pre-gapped, men en enkelt bump til boksen kan angre den minuttmåling.

Skru den nye, ordentlig gapped pluggen i den synlige sylinderen for hånd til tråden fanger. Motoren holder den på plass for skruenøkkel. Stram det med rimelighet, men ikke overdrevet, og skyv ledningen tilbake på pluggen. Gjenta denne prosessen for hver sylinder til jobben er ferdig.

DIY Kostnad: $ 3 til $ 7 per sylinder

Service Center Kostnad: $ 40 til $ 150

3. Sette i et nytt batteri

Hvert batteri har en positiv (+) og negativ (-) terminal. Non-intuitivt, Strøm går fra det negative til den positive terminalen, så det er lurt å først koble fra den negative siden.

Uansett om innleggene dine er øverste eller sidemonterte, bør du se en ledning som kjører til hver av dem, vanligvis rødt (+) og svart (-). Kontroller symbolene på batteriet i tilfelle, spesielt hvis du kjører et importert kjøretøy.

Hver ledning holdes inn med en bolt eller kanskje strammet av en mutter. De kan vanligvis fjernes med en skiftenøkkel eller tanger.

Det er ikke farlig å berøre metallet på skiftenøkkelen, så lenge du ikke berører begge terminalene samtidig. Undgå også eksponert kobber på ledningene, i motsetning til metallet du bare skrudd ut, utfører de strøm. Når du har skrudd ut skruene eller mutterne, må du bare løfte ut det gamle batteriet med håndtaket.

Sett det nye batteriet i kjøretøyet. Ta tak i de positive ledningene av den gummierte delen for å lede den på innlegget, og stram deretter. Gjør det samme med den negative siden - igjen, denne bestillingen er viktig. Ikke vær forsiktig av noen gnister du ser eller hører når du kobler til den andre terminalen; de mener bare at batteriet er i live og vel.

Det er vanskelig å anslå besparelsene på dette, da mange butikker vil installere batterier gratis. Men innkjøp fra en butikk i stedet for en mekaniker bidrar til at du får det beste batteriet for pengene dine.

DIY Kostnad: $ 90 til $ 170, avhengig av batteriet du velger

4. Kontrollere væskenivåene dine

Når du vet hvor du skal sette hver væske, er denne prosessen ikke mye vanskeligere enn å fylle din egen bensintank (beklager, Oregon og New Jersey-drivere).

Hver målepinneprosess er den samme: Trekk den ut, tørk den av med et papirhåndkle, dip det inn igjen, trekk det ut igjen. Den andre gangen vil du lese riktig nivå. Det bør være merking for å angi riktig nivå for kjøretøyet ditt direkte på dipsticks.

Vi har allerede dekket hvordan du setter olje inn i motoren, men ikke glem å bruke peilepinnen for å sjekke nivået og farge i mellom oljeskift. Bare se etter en tynn pinne nær motoren, ofte merket "motorolje". Kontroller også fargen på oljen, som skal variere fra en dyp gult til svart. Den svarte, jo eldre.

En lignende dipstick vil tillate deg å sjekke overføringsvæsken din. Denne dipstick glir vanligvis inn i et mye større rør, da det er det eneste tilgangspunktet for væske. De fleste biler vil kreve en smal tragt for å legge til transmisjonsvæske.

Servostyringsfluid kan gå inn i et reservoar lenger fra rattet enn man ville tro, men den hetten er normalt tydelig merket, slik som vindusviskerens væskelokk og radiatordeksel. Det er ikke noe knep for å finne eller fjerne disse kappene, men radiatordekselet kan være farlig - prøv ikke å fjerne det mens det er varmt.

Mesteparten av året, spesielt i varmere deler av verden, som for eksempel Florida, kan en forfortynnet 50/50 vann-kjølevæske blanding være en god måte å spare penger på. Om vinteren eller i kaldere klima er det sikrere å bruke rett frostvæske.

DIY Kostnad: Kostnadene for væsker

Service Center Kostnader: Fluktuerer vilt, men regnes som en av de fem mest overpriced bilreparasjonene

5. Spyling av radiatoren

Motorens kjølevæskedeksel er vanligvis nær en av frontlysene og er kanskje den farligste hetten å fjerne. Hvis du skru av den mens radiatoren fortsatt er varm, kan du bli skyllet med høytrykks dampstråler med høy temperatur. Vent til bilen har avkjølt og fjern lokket langsomt, bruk en fille i stedet for din bare hånd.

For å skylle en radiator, vent så lenge det tar for radiatoren å kjøle seg ned. Jeg har akselerert denne prosessen ved å ta en hageslange til radiatoren, sprøyter hver seksjon til den slutter å skape damp. Men det kan hende du vil la det kjøle seg naturlig.

Når radiatoren har avkjølt, kom under kjøretøyet. Du bør kunne finne en dreneringsbolt, skrue eller ventil et sted langs radiatorens bunnside. Bruk en stor dreneringspanne da det vil være mye væske å tømme. Det er potensielt dødelig for kjæledyr, så mange er sikker på å fange all væske og rydde opp eventuelle utslipp.

Når væsken er helt drenert, skift ut ventilen, skruen eller bolten. Fyll radiatoren med en krukke med radiatorspyleoppløsning og destillert vann, som forhindrer kalsiumavsetninger og korrosjon bedre enn vann fra springen. Ja, du må bruke noen få dollar på vannet, men denne lille ekstrakostnaden bidrar til å forhindre store reparasjoner nedover veien.

Slå på motoren, la den løpe til kjøretøyet når normale driftstemperaturer, og slå deretter varmeren på høyeste innstilling i 10 minutter.

På dette tidspunktet har spyleoppløsningen gått i gang. Nå er det på tide å gjenta kjøle- og avløpsprosessen. Du kan bruke samme dreneringspanne hvis det fortsatt er rom. Bytt dreneringsbolten, skru eller lukk ventilen og fyll radiatoren med kjølevæske eller en 50/50 blanding av kjølevæske og destillert vann, avhengig av klimaet.

DIY Kostnad: $ 10 til $ 50

Service Center Kostnad: $ 40 til $ 200

6. Bytte ut luftfilteret ditt

Dette er uten tvil det enkleste av alle vedlikeholdsoppgaver, uten å legge til væsker. Søk bare etter et stort plasthus under hetten, vanligvis langs en side. Det kan holdes inn med bolter, skruer eller klemmer som kan løsnes manuelt.

Trekk ut det gamle filteret og skyv det nye i, som vender mot samme retning. Bytt ut huset og du er ferdig.

Ingen mekaniker bør ta betalt for denne enkle oppgaven, men det er enkelt å gjøre selv.

7. Vedlikehold av lufttrykk

Lav dekktrykk kan dårlig påvirke håndtering, sikkerhet og drivstofføkonomi.Du kan lett holde øye med ditt dekkstrykk med en pennestabil trykkmåler. De er omtrent $ 1 på noen varebutikker.

Bare fjern ventildekselet, plasser ventilen i måleren og bøy den litt til siden, akkurat nok til å gi litt luft ut. Måleren gir deg en lesning innen en brøkdel av et sekund. Hvis du er i tvil, se nøye på siden av ditt dekk. Den vil ha det normale trykkområdet skrevet på siden.

Hvis ditt dekkstrykk er lavere enn anbefalt, er det på tide å gå til en nærliggende bensinstasjon for å legge til litt luft.

Ved å håndtere disse enkle vedlikeholdsoppgaver kan du spare penger på bilreparasjoner og holder kjøretøyet i bedre form lenger.

Din sving: Gjør du ditt eget bilvedlikehold? Hvor mye har du spart?

Mellom Papa John's, Domino og flere lokale restauranter som tilbyr leveringsalternativer, har Jack Linhart over 4 års leveringsarbeid som har, noe utilsiktet, ført til omfattende DIY mekanisk opplevelse. Han er nå i ledelsen, men finner fremdeles den beste måten å holde familiens budsjett innen grunn, å krysse mekaniskregningen så ofte som mulig.

Skrive Inn Din Kommentar