Penger

Slik begynner du å tjene penger som frilansskribent: En 3-trinns prosess

Slik begynner du å tjene penger som frilansskribent: En 3-trinns prosess

Hvis du hadde fortalt meg for noen år siden at jeg ville tjene seks figurer på nettet som frilansskribent, hadde jeg trodd du var gal.

Tross alt hadde jeg ingen skrivebakgrunn, ingen relevant utdanning og ingen nettverk - alt jeg trodde var forutsetninger for å starte en skrivekarriere.

Men da, etter å ha funnet meg selv arbeidsledig sommeren 2012, satte jeg meg for å finne en enklere måte. Siden da har jeg funnet ut at det å få betalt for å skrive i disse dager er mindre om legitimasjon, grader og hvem du vet, og mer om å være motivert, ressursfull og å vite hvor du skal søke etter arbeid.

Klar til å bli en godt betalt forfatter? Her er det som virket for meg.

Trinn 1: Gå hvor fisken er

Den største hindringen i å bli freelance skribent pleide å finne folk som ville betale deg å skrive.

Men jeg har funnet ut at online freelance-markedsplasser - som Upwork - helt fjerner denne barrieren, slik at du enkelt kan søke på noen av tusenvis av skriveoppgaver som blir lagt ut av virkelige kunder hver dag. Disse nettstedene kan være ganske konkurransedyktige, og de har en tendens til å inneholde mange lavt betalte jobber, men hvis du velger nøye og bruker tilnærmingene jeg legger ut i dette innlegget, kan du fremdeles tjene gode penger mens du gjør arbeid du liker.

En annen ting som er bra om online frilans markedsplasser er at du kan finne jobber som ikke krever noen formell erfaring eller trening.

For eksempel var min første jobb å skrive korte, templaterte barns historier - i utgangspunktet skrivelsen tilsvarer «maling etter tall». Omtrent alle kunne ha gjort det, og det var en fin måte å få føttene mine våte og tjene litt raske penger ($ 340 ved slutten av min første uke ... ikke dårlig for en fyr med bare en bærbar datamaskin og en bankkonto!).

Trinn 2: Lag en målrettet skriftlig prøve

OK, her er elefanten i rommet: Jeg hadde absolutt ingen eksempler på tidligere arbeid å vise til potensielle kunder på dag 1.

Dette kan virke som en stor hindring når du starter, men det er egentlig ikke.

Det viser seg at de fleste klienter ikke bryr seg om du har en "komplett portefølje" (hva det betyr). Jeg har funnet ut at en enkelt, kortfattet prøveeksempel er ofte nok til å få deg innleid, så lenge den er nært knyttet til konserten du søker om.

Dette er fornuftig når du tenker på det, siden du skriver jobber, har en tendens til å variere ganske vilt fra hverandre. Så når det gjelder å vise frem dine skriveprøver, relevans er langt viktigere enn kvantitet.

Tenk på det som å bestille en bryllupskake: Hvis du vil ha en unik smak, vil du sannsynligvis velge en konditor som kan tilby deg et utvalg av en kake som er mest lik den smaken du forestiller deg.

Basert på denne psykologien tok jeg en ukonvensjonell, men ekstremt effektiv tilnærming til å søke på jobber på nettet.

Hvis en jobbbeskrivelse krevde en artikkel om, for eksempel helsemessige fordelene med kaffe, ville jeg skrive opp en kort artikkel som snakket om helsemessige fordeler av rødvin, og viser det til kunden som bevis på at jeg kunne fullføre jobben . (Merk at min prøve i dette tilfellet var en lignende "smak" til det klienten trengte, men likevel forskjellig nok til at det ikke ville bli misforstått som en "gratis prøve".)

Denne strategien betalte seg, stor tid. Mine skriftlige eksempler tok tak i kundenes oppmerksomhet og fikk meg til å leve for mange konserter, inkludert de som betalte $ 40- $ 50 per time.

Trinn 3: Skriv et super-enkelt forslag

Så du har funnet en skriftlig konsert som høres interessant ut, og du har en relevant prøve klar til å gå.

Nå er det på tide å skrive et forslag - dette er egentlig jobbsøknaden din, men vi skal gjøre det veldig kort og enkel - og legg til ditt skriftlige eksempel på det.

Husk, jeg startet uten erfaring, så jeg måtte fokusere ut av meg (en god praksis for erfarne forfattere også, siden klienter ikke vil høre alt om oss), og la min svært målrettede skriftprøve gjøre selgeren til meg.

I stedet for å skrive et langt detaljert forslag om meg selv og arbeidshistorikken min, slo jeg bare noen få setninger ut, slik at klienten visste at jeg hadde festet en skrive eksempel som var veldig lik det de lette etter. (Husk at relevans er nøkkelen.)

Det er det.

Hvis du setter deg i klientens sko, vil du innse at selv om denne "tonehøyde" er latterlig enkel, er det også veldig vanskelig for dem å motstå. De vil sannsynligvis lese prøven din selv om det bare er ute av nysgjerrighet på det tidspunktet!

Og når de gjør det, har du et godt skudd på å vinne den jobben, siden, som vi diskutert tidligere, vil prøven din trolig være den mest relevante en de mottar.

Vil du prøve dette systemet?

Der har du det: Den nøyaktige 3-trinns prosessen Jeg pleide å gå fra null til godt betalt forfatter, mens jeg aldri måtte sende ut en eneste kald e-post eller gjøre en unse nettverk.

Det er to ting jeg vil at du skal ta bort fra dette innlegget:

  1. Å tjene en god inntekt fra å skrive er helt gjennomførbar, selv om du starter uten erfaring, og
  2. Det trenger ikke å være så komplisert som de fleste tror.

Så hvis du gjør penger med å skrive er noe som interesserer deg, håper jeg at du gir det et skudd.

Din tur: Hvis du er frilansskribent, hvordan kom du i gang? Del dine strategier i kommentarene!

Danny Margulies er en seksfigursk frilans tekstforfatter på oppdrag for å hjelpe andre å lykkes som velbetalt forfattere. Få hans topp 5 hack for å tjene penger på Elance, helt gratis.

Skrive Inn Din Kommentar