Penger

Den rosa skatten: Hvorfor koster kvinners knivbladere mer enn menn?

Den rosa skatten: Hvorfor koster kvinners knivbladere mer enn menn?

Skattedag kan være over, men debatten om "rosa skatt" raser på.

Den rosa skatten er en subtil, kanskje ikke-like merkbar, først prisstigning for kvinners produkter som er identiske med de som er laget for menn, som razors og sjampo.

Listen Money Matters utarbeidet en rekke eksempler hvor kvinners versjoner ("rosa produkter") koster mer enn de samme produktene markedsført til menn. Og Tumblr Woman Tax (bare på fransk, dessverre, men du trenger ikke å snakke språket for å forstå disse bildene) jobber med å samle flere eksempler.

Hvor mye penger har du brukt på den rosa skatten?

Hvor mye er den rosa skatten verdt?

Mange rosa produkter koster mer enn ellers identiske produkter laget for menn. Prisforskjellen for hver enkelt vare er ofte bare 50 cent eller et par dollar, men det legger opp til over 1,300 dollar i året.

Noen ganger synes disse prisforskjellene noe forståelig. Kvinners skjorter koster mer for å vaske enn menns skjorter, fordi de fleste industrielle pressemaskiner er bygget for større skjorter, så kvinners skjorter ofte krever håndpressing. Selv om, som forfatter Amanda Oliver noterer på Groundswell, hvorfor ikke investere i en mindre eller uniseks maskin?

Noen av disse prisforskjellene er imidlertid overveldende. Hvorfor på jorden ville Excedrin Complete Menstrual koste mer på Walgreens enn Excedrin Extra Strength, til tross for at den nøyaktig samme formuleringen av aktive ingredienser er? Hvorfor ville rosa razorblader koste mer enn de i "manlige" farger? Vi er ikke sikre på annet enn det faktum at mange selskaper tydelig tror at de kan komme seg unna med det. (For å være klart, i begge disse eksemplene er prisene fastsatt av butikkene, ikke produsentene. Men uansett hvem setter pris, kvinner bør ikke bli dratt av.)

Kan du unngå den rosa skatten?

En enkel løsning på dette problemet er å kjøpe "mennets" versjon av produktet, så lenge du ikke har noe imot en annen duft eller farge.

Men noen ganger er det ikke mulig. kvinner pleier å betale mer for bilreparasjoner enn menn, selv om studien bemerket at når både menn og kvinner hadde en generell ide om hvor mye reparasjonen bør kost, at kjønnsforskjellen forsvant. (Og kvinner som "lente seg" og ba om rabatt var mer sannsynlig å få en enn mennene var - så damer, ikke vær redd for å forhandle!)

Og hva med i spill og apps? Selv a 12-åringen la merke til kjønnsforskjellene i hennes favoritt spill app, og kalt ut sine produsenter i et Washington Post opp-ed-stykke. Mange gratis-spill-spill har bonusinnhold som spillerne enten kan låse opp gjennom spill eller ved å betale. Og de fleste av dem, la merke til ivrig gamer Madeline Messer, belaste spillere penger til å spille som en kvinnelig karakter, selv om mannlige tegn vanligvis er gratis. Den gjennomsnittlige prisen for å kjøpe en kvinnelig karakter? $ 7.53. Ett Disney-spill belastet nesten $ 30 for den eneste tilgjengelige kvinnelige karakteren.

Den gode nyheten er at basert på Messers observasjoner, er hennes favorittspils medskaperen lagt til en gratis kvinnelig karakter, og Disney senker prisen for den kvinnelige avataren.

I mellomtiden, annet enn shopping i mennsdelen, er det ikke mye du kan gjøre for å unngå den rosa skatten. Du kan prøve å handle for sertifiserte feministiske produkter, men bare noen få selskaper, som L'Oreal og IKEA, har blitt sertifisert.

Men den beste måten å unngå den rosa skatten er å bidra til å bli kvitt den. Ikke bare handle med lommeboken din; ring ut selskaper når du opplever uoverensstemmelser. Spør dem hvorfor kvinnens produkter koster mer enn menn. Blast dem på Twitter eller andre sosiale medier.

Den rosa skatten er ikke ny, men det er lenge for sent å forsvinne. Les mer om hvordan selskaper overbelaster kvinner på Lytt Money Matters.

Din sving: Har du lagt merke til den rosa skatten i din egen shopping? Hva er det verste eksempelet du har sett?

Rachel Kaufman kan eller ikke være to dusin hamstere som maskerer som et menneske i en grøftfrakk.

Skrive Inn Din Kommentar