Penger

5 ting du trodde du visste om svart fredag ​​... det er helt feil

5 ting du trodde du visste om svart fredag ​​... det er helt feil


Visste du navnet Black Friday har ingenting å gjøre med forhandlerens fortjeneste? Eller at dagen kanskje ikke egentlig er den travleste shoppingdagen på året?

Siden jeg var barn, har Black Friday shopping bare vært en vanlig del av høytiden. Jeg spurte aldri sin opprinnelse eller dens dominans av detaljhandel shopping.

Tilsynelatende burde jeg ha.

Som jeg gravd inn i historien om svart fredag ​​slo jeg dem og noen andre vanlige myter om shoppingpseudoen.

Les videre - og gi oss beskjed om hvilke av disse som ble overrasket!

Her er noen vanlige Black Friday myter du bør slutte å tro.

1. "Black" i "Black Friday" kommer fra en regnskapsperiode

Jeg har hørt denne i årevis: "Svart fredag" kommer fra uttrykket "i svart", brukt i regnskap for å referere til den svarte blekk som indikerer forhandlere, til slutt gir et overskudd.

Falsk.

Det er sant at mange forhandlere slår sin eneste fortjeneste i fjerde kvartal - noen til og med løper med tap resten av året. Men dette er ikke det som laget det populære navnet for dagen etter Thanksgiving.

Faktisk oppstod ordet som en negativ, og vi tror det startet i Philadelphia.

Ulike kilder tilbyr forskjellige opprinnelsesdatoer, men det ser ut til "Black Friday" var populær i Philly på 1970-tallet. Det var dagens kjøpere overveldet byen og forårsaket all slags hodepine for lokalpolitiet.

Som forhandlere raked i fortjeneste, svart fredag ​​stavet dommedag for butikkansatte, byens tjenestemenn og andre som arbeidet ekstra vanskelig å lede nasjonen gjennom frenesen.

På 1990-tallet begynte begrepet å fange rundt i landet, og Vår beste forklaring på regnskapshistorien er mediespinn. Den mørke konnotasjonen til begrepet var ikke i detaljhandelens interesse.

2. Svart fredag ​​er den travleste dagen for shopping

Det må være den travleste shoppingdagen, ikke sant? Hvorfor ellers ville nyhetene dekke kjøpesentre og mikrobølge salg?

Dette kan bare være hype. Black Friday har rangert blant de travleste dagene i flere tiår, men flyttet ikke inn på topplassen til nettbutikk ble populært i løpet av det siste tiåret.

Mellom 1993 og 2002 holdt lørdag før jul nummer 1-stedet for detaljhandel. Svart fredag ​​rangert mellom fjerde og åttende travleste de årene.

Svart fredag ​​tok ledelsen for første gang i 2003, og har hatt denne posisjonen siden 2005. Men med de fleste folk som handler hjemmefra, må vi tildele noen suksess til nettbutikk, ikke kjøpesenterets bybusters.

3. Black Friday Deals Inspire Violence in Shoppers

Vi har alle sett overskriftene og hørt skrekkhistorier. Det er enda en online ticker som pleide å telle Svart fredag ​​dødsfall og skader.

Men er svart fredag egentlig gjør oss alle til avtale-crazed maniacs villige til å sparke høytiden med drap for en rabatt på den siste amerikanske jentedukken?

Sannsynligvis ikke.

En nærmere titt på historier om "Black Friday" vold viser at de fleste av disse ikke er relatert til shopping i det hele tatt.

Dette 2013-ranet fant ikke engang i en butikk.

Denne hendelsen i 2008 hos Toys R Us ble ansett som gjengelatert.

Få nyhetsrapporter sier en handelsrelatert konflikt som årsak til vold eller skade, men Black Friday gjør det fortsatt i overskriften.

Selv om alle "Black Friday violence" kunne knyttes til shopping, ville det ikke være unikt for ferien.

Walmart er en av de største Black Friday-lovbrytere, og er knyttet til stigende kriminalitet rundt landet, uansett årstid

"Black Friday Death" gjør en killer overskrift (ordspill ment). Men sørg for at du vet detaljene før du tror på sprøytenarkomanen.

4.Thanksgiving dikterer Black Friday's Date

Hvert år faller svart fredag ​​dagen etter Thanksgiving. Så datoen for handlingsdagen er avhengig av den flytende datoen for Tyrkia-dagen.

Nope - det ser ikke ut til å være tilfelle.

Du har kanskje hørt at Thanksgiving Day har skiftet gjennom årene - fra siste torsdag i november til fjerde torsdag.

Landet var engang splittet over problemet: I 1939-40 feiret 16 stater Thanksgiving den siste torsdagen i november, mens president Franklin D. Roosevelt og resten av landet feiret på den andre til siste torsdag.

Hvorfor?

Det handlet om penger.

Den siste torsdag i november 1939 var også den siste dagen i måneden. Fordi tradisjon og protokoll holdt forbrukerne fra ferie shopping til etter Thanksgiving, dette skapte en kortere ferie-sesong.

Mindre shopping mente redusert detaljhandel fortjeneste, en trussel mot økonomien fortsatt gjenopprette fra den store depresjonen.

Heldigvis gikk kongressen inn for å rydde opp forvirringen forårsaket av Roosevelts proklamasjon. Norges fjerde torsdag ble offisielt deklarert Thanksgiving i 1941, som står for år når det er fem torsdager i måneden.

Oppløsningen opprettholder tradisjon uten å ødelegge vår evne til å fullføre handelen før 25. desember.

Det er litt av et spørsmål om kylling eller egg, men det ser ut til at Black Fridays popularitet hadde en betydelig innflytelse på Thanksgivings offisielle dato.

5. Svart fredag ​​tilbyr de beste tilbudene på detaljhandel

Hvis du holder øye med Black Friday-annonser, vil du sikkert føle deg litt déjà vu. Mange forhandlere resirkulerer de samme avtalene hvert år - Noen trykker nesten samme flyer!

Men selv disse avtalene er ikke alltid årets beste. Du kan alltid vente på en enda bedre avtale. Rabatter kan bli betydelig brattere som julen trekker seg nær, ifølge en rapport fra 2014 fra ShopAdvisor.

Rapporten fant også det 42% av produktene ble priset lavere i de fire ukene før Svart fredag enn på den aktuelle dagen. Gjennomsnittlige rabatter på dagene opp til julen oppveie også Black Friday-avtaler - noen var tre ganger høyere.

Kan du tro det?

Svart fredag ​​kan ikke være alt vi alltid trodde det var. Men selv med disse mytene busted, en ferie om å finne en god avtale er fortsatt en seier for en Penny Hoarder!

Dana Sitar ([email protected]) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Si hei og fortell henne en god spøk på Twitter @danasitar.


Skrive Inn Din Kommentar