Penger

Dette er hva du bør gjøre med hvilken som helst kontanter du får til jul

Dette er hva du bør gjøre med hvilken som helst kontanter du får til jul

Jeg kommer fra en stor stor familie som er spredt over hele landet. Jeg har en rekke velstående slektninger som vet at jeg er ganske mye brøt.

Tante Nancy eller onkel Bob vet aldri hva jeg skal ha for jul. De vet ikke hvilke bøker jeg leser, hvilken musikk jeg lytter til, hvilken størrelse jeg har på seg. De vet ikke hva jeg vil ha.

Så velsigne deres hjerter, de sender meg alltid litt noe de vet Jeg vil like: Gratulasjonskort med penger i dem.

Gledelig ferie! Tilbring dette på noe du vil ha. Elsker deg!

Kanskje du har en tante Nancy eller en onkel Bob i livet ditt. Jeg håper det.

Denne høytiden, kanskje du vil være begavet med en $ 20 regning her, en $ 50 regning der, eller kanskje en sjekk med et lykkelig smiley ansikt skrevet på den lille memo linjen nederst.

Her er spørsmålet om dagen: Hva skal du gjøre med pengene?

Her er to valg for deg:

  1. Du kan kaste bort det. Det har i utgangspunktet funnet penger, ikke sant? Du kan blåse den på blandede drinker, lotteri billetter, middager ut, nye sko, overpriset lattes, dyre eyeliner. La oss innse det, du kan brenne gjennom kontanter ganske fort, og det vil føles bra. ELLER:
  2. Du kan åpne en avkastningskonto med høy avkastning.

Vent, vent, hør meg ut! Jeg vet det høres mindre gøy enn blandede drinker og eyeliner. Men det er viktig - og helt verdt å gjøre.

Hvis du ikke allerede har en sparekonto, er det ikke noe bedre å starte en. Gjør det nå, mens du har denne lille ekstra penger i lommen. Sett ferienpengene dine til å jobbe for deg.

Selv om du er lønnslønn til lønnsslipp, måten så mange av oss er, bør du fortsatt ha litt penger tucked away i besparelser. Du vet aldri når du skal trenge et nødfond.

Uten en sparekonto har du ingen sikkerhetskopieringsplan hvis du går inn i en uventet bilreparasjonsregning, mister jobben eller verre. Og bør du finne deg selv i en så uheldig situasjon, er det sjansen for at du pisker ut plastet - og ender med å betale interesse.

Også: Neste gang du kjøper en high-dollar-vare, ville det ikke vært fint å trekke pengene fra din sparekonto som en fullverdig voksen? Du vil føle deg så oppnås. Det slår å lade kjøpet ditt til et høyrentekort.

Du kan åpne en sparingskonto hos din lokale bankavdeling, men mitt forslag går med en avkastningskonto på en online bank - du vil være mindre tilbøyelig til å trekke pengene tilbake.

Det er en rekke flotte nettbanker, men en av våre favoritter er Aspirasjon. Akkurat nå tilbyr en høy avkastningsposisjonskonto en rente rundt 100 ganger hva en vanlig bank tilbyr. Og det er ingen månedlige avgifter.

Enda bedre? Hvis du ikke bruker det, tjener saldoen din i denne kontoen opp til 1,25% rente - over 100 ganger mer enn vanlige bankkontoer.

Så ikke la tante Nancy eller onkel Bobs kalde, harde penger gå bortkastet. De tucking de $ 20 regninger i julekortet ditt hvert år fordi de elsker deg.

Gjør den kjærligheten sist. Sett pengene sine til jobb.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har ikke mye penger, men han har en sparekonto, dadgummit.

Skrive Inn Din Kommentar