Liv

Her er hvordan jeg forberedte meg på internasjonal reise - og hva jeg skulle ønske jeg hadde kjent

Her er hvordan jeg forberedte meg på internasjonal reise - og hva jeg skulle ønske jeg hadde kjent

Entre vostre PIN, si oss plau.

Disse seks små katalanske ordene kostet meg mer enn $ 50.

Jeg hadde nettopp ankommet i Barcelona etter et to-legget, søvnløst redeye, men jeg var forberedt - eller så tenkte jeg. Til tross for min utmattelse, var jeg ikke i ferd med å skille ut en fistfull skarpe euro på en drosjetur da jeg bare kunne ta flybussen til bare € 5,90. Etter 12 timers reisetid, hva var 40 ekstra minutter?

Men selv om jeg lenge siden hadde chipkortet internasjonal reise, måtte jeg se bort fra et viktig trinn: å sette opp det personlige ID-nummeret eller PIN-koden, som kreves ved tellerløse kredittkorttransaksjonspunkter i Europa.

På min tidlige ankomsttid var det ingen måte å kjøpe bussbilletter bortsett fra den automatiserte kiosken - og den irriterende PIN-spørringen ble blinkende på skjermen, uansett hvilket kort jeg brukte. Det var 5 AM EST på en søndag, så kaller kundeservice var ute.

Med mindre jeg var klar til å ta en veldig lang tur med all bagasjen min i slep, jeg måtte capitulere til den pricy taxi linjen.

Som jeg gjorde. Til tune på € 50 - nesten $ 60 i amerikanske dollar.

Når du tenker på å forberede økonomien til en stor tur, kan du anta at det handler om å spare opp et stort nok budsjett.

Og for å være sikker, vil du ha litt ekstra polstring hvis du skal være globe-trotting - både for en gang i livet-splurges og uventede reiseoverraskelser. (Stol på meg, det skjer mye.)

Men bortsett fra tålmodig stashing bort penger, det er noen andre penger-relaterte lekser du trenger å gjøre hvis du vil jevnt overgang lommebok til en ny del av verden.

her er alt jeg gjorde for å forberede min økonomi til min store europeiske ekskursjon - og hva jeg skulle ønske jeg hadde funnet ut før flyet mitt.

1. Få et chip-aktivert kredittkort uten utenlandske transaksjonsgebyrer

Selv om du vanligvis stole på kontanter, er det viktig å ha flere måter å betale når du er langt hjemmefra. Men når det kommer til utenlandsreiser, trenger du ikke bare plast: Du trenger den riktige typen av plast.

Du kan allerede være kjent med EMV-kredittkortsystemet, ellers kjent som "chip" -kort. USA var litt sent for denne spesielle fest, men de har vært mer eller mindre den globale standarden i mange år, så hvis du er på vei til et langt, utenlandsk reisemål, trenger du en.

Men det er ikke alt. Du vil ikke betale en ekstra prosent hver gang du sveiper - eller unnskyld meg, sett inn - kortet ditt, så du må se etter et kredittkort Det har ikke et utenlandsk transaksjonsgebyr.

Og mens du er kortkjøp, er det en god ide å huske hvilke leverandører som har størst aksept i mottakerlandet ditt (mest sannsynlig Visa og Mastercard). Jeg bruker mitt Discover-kort nesten utelukkende hjemme, men det er litt vanskeligere å gjøre det i Europa.

Penny Hoarder bonus poeng hvis du bruker en reise-belønning kredittkort å tjene hyppige flyger miles eller andre verdifulle fordeler, slik at du har råd til enda flere opplevelser. Morsomt faktum: Flyet fra Florida til Spania kostet meg totalt $ 6 - nei, det er ikke en skrivefeil - bare på grunn av miles jeg har tjent på kredittkortet mitt.

2. Sett opp (og husk) PIN-koden

Bare ikke si at jeg ikke advarte deg.

3. La din bank (e) vite hvor du går.

Det er faktisk en ganske fantastisk ting at bank- og kredittkortleverandører holder faner på transaksjonenes oppholdssted. Det bidrar til å beskytte deg mot identitetstyveri.

Men hvis de ser en kostnad i Tyskland når du skal være i Oregon, vil du sannsynligvis finne transaksjonen din misforstått ... og møte en lang telefonreise for å få kortet ditt låst opp igjen. (Som er dobbelt-ick hvis du er på en plan som belaster crazytown priser for internasjonale samtaler! Sjekk ut lavpris, reisevennlig mobiltelefon og datalagere som Google Fi hvis du skal gjøre dette jetset ting mye.)

Heldigvis, det er veldig enkelt å sette reiseadvarsler foran reisen din - de fleste banker tillater deg å gjøre det på nettet, ingen tinny hold musikk nødvendig. Bare vær sikker på å gjenta prosessen for hvert kort og konto du planlegger å bruke!

4. Ta ut noen utenlandsk valuta før tid

Ikke alle hyppige reisende er enig med meg på dette, fordi avhengig av spesifikasjonene på banken din, kan det være billigere å bruke en minibank på reisemålet ditt.

Men jeg var sikkert glad jeg hadde det € 50 notatet for å gi meg drosjesjåføren etter min PIN-kode, selv om det plaget meg til å dele med den. Du vet aldri hva som skal skje, og penger er vel, penger.

Her er en viktig regel: Ikke bruk utenlandsk valuta kiosker på steder som flyplasser eller kjøpesentre. Noen gang. De er praktiske, for å være sikker, men ikke verdt bekvemmelighetsskatten du betaler i form av avgifter og en dårlig valutakurs.

Din beste innsats er å gå rett til banken din og sette inn en utenlandsk valuta ordre. De vil sannsynligvis kreve et lite håndteringsgebyr (på min bank var det ca $ 7 for € 400), men det er en bedre avtale enn du kommer inn i mer synlige turistorienterte steder - og det er verdt det å få litt penger på hånden.

Hvis du tar en relativt kort tur, er dette også en god måte å budsjett. Ta ut et visst beløp i kontanter utenlandsk valuta og lov deg selv at det er all din restaurant eller "moro" penger for turen, bare ved hjelp av ditt kredittkort for nødvendigheter og nødsituasjoner.

5. Lær hvilke internasjonale banker og partnere

Hvis du trenger å ta ut mer penger når du ankommer, vil du finne ut hvilke internasjonale banker hjemgrenen din samarbeider med og bruker dem og deres minibanker utelukkende. Ellers blir du vurdert et ekstra gebyr for transaksjonen - i min bank saken, $ 5. (Ikke en stor mengde, men jeg vil fremdeles heller bruke den på en copa de cava.)

Det er ikke så vanskelig å få informasjonen; mange banker publiserer dem på nettet, eller du kan spørre en filialrepresentant.

En ting jeg * ikke skjønte før jeg dro, men: Selv når du bruker "riktig" bank, kan du bli belastet en ekstra prosentandel av beløpet du tar ut i utenlandsk valuta.

Dette førte til noe frustrert scowling da jeg sjekket kontoutskriften min etter min første tur til minibanken. Hadde jeg kjent å ta ut penger på reisemålet mitt ville komme med en 3% upcharge, ville jeg ha tatt ut enda mer i forkant av tiden.

6. Velg landets valuta

Når du bruker kredittkortet ditt i et fremmed land, kan du bli spurt om du vil betale i amerikanske dollar eller euro (eller yen eller hva som helst).

Dette kan synes som en bekvemmelighet. Nå forstår du nøyaktig hvor mye du bruker!

Men det er faktisk en tjeneste som heter dynamisk valutaomregning, og det kommer til en pris. Du vet det ikke, men det er en upcharge innebygd i dollarbeløpet.

Lang historie kort: Følg det gamle ordtaket og gjør som romerne gjør - og betal i deres valuta når du har muligheten.

7. Lær landets finansielle toll

Du ønsker ikke å kryptere med smarttelefonen din på slutten av et måltid for å finne ut hvor mye tipset er hensiktsmessig - eller om du til og med trenger å forlate en i det hele tatt. Det samme gjelder for taxitur, hotellportører, husassistenter og spa-tjenester.

Du bør også se opp om det er scenarier der du trenger penger. For eksempel, jeg fikk på et siste øyeblikk tog hjem fra en fjern landsby i spansk vinland og ble mildt overrasket da lederen fortalte meg at jeg ikke kunne betale con mi tarjeta.

God ting jeg hadde litt ekstra euro stashed i lommeboken min ... Selv om jeg må innrømme, hadde Priorat ikke vært det verste stedet å bli strandet.

Buen viaje!

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) har skrevet for VinePair, SELF, Ms. Magazine, Veier og kongedømmer, The Write Life, Barclaycard's Travel Blog, Santander Banks Prosper og Thrive og andre utsalgssteder. Hennes skriving fokuserer på mat, vin, reise og sparsommelighet.

Skrive Inn Din Kommentar