Penger

En enkel måte å føle $ 10.000, enda $ 20.000 rikere

En enkel måte å føle $ 10.000, enda $ 20.000 rikere

Neste gang du flytter, vil du kanskje ta et minutt for å telle trærne på din potensielle nye blokk.

Lyder som en merkelig ting å gjøre? Ikke ifølge nyere forskning, rapporterer Fast Company.

Stilt eik, løvrike lønner og svimlende aspener gir ikke bare et naturskjønt bakteppe i livet ditt, men gir også forskjellige fordeler enn å bo i en konkret jungel, inkludert betydelige helsevinster og velværefordeler som tjener tusenvis flere per år, ifølge en studie nylig publisert i Natur.

Forskere funnet bor på en blokk med 10 flere trær enn gjennomsnittet "forbedrer helseoppfattelsen på måter som kan sammenlignes med en økning i årlig personlig inntekt på $ 10.000." Å legge til enda ett tre - så 11 mer enn gjennomsnittlig - var sammenlignbare med å være $ 20.000 rikere!

Hvordan viste de seg ut?

For å analysere fordelene ved å bo i nærheten av trær, forsket forskerne på satellittbilder med høy oppløsning og tredata i Toronto, Canada.

Hvorfor Toronto? Forskere trodde Canadas universelle helsevesenet ville redusere antall variabler knyttet til tilgang til helsetjenester.

Ved å bruke data fra Ontario Health Study sammenlignet forskerne innbyggernes selvrapporterte "generelle helseoppfattelse, kardiometabolske tilstander og psykiske lidelser" for å finne resultatene. De kontrollerte også for andre variabler, inkludert demografi og sosioøkonomiske faktorer.

Hvor ellers er trær gode naboer?

Det er velkjent det trær har en rekke helsemessige fordeler, spesielt i et urbant miljø.

"Man kan gjette at reduksjon av forurensning, lindring av stress, gjenopprettelse av rettet oppmerksomhet og fremme mer fysisk trening, kan være blant de mulige måtene som trærne gir helse, basert på annen forskning, sier Omar Kardan, lederens forfatter for studien, til Fast Company.

Og hvis det ikke er nok grunn til å plante noen trær, kan skyggetrærne skape store energibesparelser. Å ha noen trær kan hjelpe deg med å spare på kjølingskostnader om sommeren og hjelpe deg med å nyte ditt utemiljø enda mer.

Vil du lære mer? Les hele historien om Fast Company.

Din sving: Hvor mange trær har du på blokken din?
Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar