Penger

Hvordan hjelpe foreldrene dine til å redusere uten å miste ditt sinn

Hvordan hjelpe foreldrene dine til å redusere uten å miste ditt sinn

Æra med arvestykker er over.

Ideen om å arve tallerkener eller møbler fra et familiemedlem? Det er falt ut av mote.

Det er ikke at vi ikke setter pris på hva våre familier eier. Vi føler oss ikke tvunget til å beholde alle av det for alltid.

Det er et problem som plager mange familier, rapporter The Washington Post: Baby boomers ønsker å redusere, men deres tusenårige barn er ikke interessert i å ta på seg de ekstra byrdene.

"Mange tusenårene oppvokst i samlingen -'em-all kultur (tror McDonalds Happy Meal-leker og Beanie Babies) foretrekker nå å leve enklere liv med mindre ting i mindre sentrumsområder, langt fra forstedene med masete vindubehandlinger og formelle spisestuer at de vokste opp, skriver Postens Jura Koncius.

Downsizing: Stressfull, men Nødvendig?

Trangen til å redusere kan være stressende, fra ideen til gjennomføring. En forelder i fallende helse vil kanskje raskt takle sine materielle eiendeler. Et trekk i et assistert levende samfunn kan være i horisonten, og krever en dramatisk nedgang i eiendeler. Kanskje et maraton av et skygge-reality show forårsaket generell nervøsitet.

Moren min bestemte seg for å flytte for noen år siden, og tvang søsteren min og jeg til å komme til rette med våre barndoms soverom og en kjeller fylt med stablede eiendeler. Vi tilbrakte noen uker hjemme hos mamma, reminiscing og sortering i hauger: beholde, selge, donere. Vi hadde hage salg som trakk inn rundt $ 250. Alt som ikke solgte ble raskt deponert hos nærmeste vellykkede butikk.

Vi så aldri tilbake. Jeg føler meg heldig at jeg tilbrakte den tiden med moren min og hjalp henne med å fullføre oppgaven, og jeg er lettet over å vite at jeg ikke må håndtere det nivået av sortering og rensing igjen. Men noen av vennene mine har det ikke så lett.

En venn kontaktet meg for noen uker siden for å spørre om råd med sin mors nedstrammende innsats. Han vil ikke ha noe han forlot hjemme noen få stater unna, og har fortalt moren sin gjentatte ganger å avhende den etter behov. Men nå som moren rydder ut sine egne eiendeler, tror hun at alt har verdi. Og hun vil tjene penger.

Real Talk: Er foreldrenes ting faktisk verdifulle?

Det er da downsizing blir vanskelig. Du kan gi noe bort til et familiemedlem, Freecycle fremmed, eller butikkbutikk - ikke noe problem. Men ting henger rundt lenger når du prøver å få den riktige prisen for den.

Et auksjonshus intervjuet av posten noterte antall forespørsler de får til å kjøpe ut hele boliger av møbler, fra spisestue setter til soverom suiter. Selv om det er god kvalitet, selger møbler som ikke er virkelig antikke ofte til rockbunnspriser. Etterspørselen er bare ikke der.

Men ingen vil fortelle sine foreldre at de elementene de jobbet hardt for å kjøpe for sin familie, ikke har holdt sin verdi. Og ingen foreldre ønsker å høre at deres barn ikke ønsker å arve kjære elementer.

Så hva gjør du når du vet sikkert at ingen vil matche prisen din mor betalte for pelsen hennes på 1970-tallet? Hvordan hjelper du din pappa til å rense sin massive samling av gamle magasiner uten å bli slave til eBay?

Hvordan hjelpe foreldrene dine til å redusere

Disse tipsene vil hjelpe deg med å hjelpe foreldrene dine til å redusere, uten å ødelegge feriemiddager for resten av livet ditt.

Snakke mye

Få lag på landet ved å spørre foreldrene dine hvorfor de vil redusere, hvilke resultater de vil ha, og hvilken metode de tror er best. Hvis mamma ønsker å lage topp dollar på eBay ved å selge et Kina-sett, vil du da måtte sende over hele landet, det kan hende du må jobbe gjennom detaljene. Hvis foreldrene dine er mer interessert i å donere de fleste av deres uønskede eiendeler, vil tilnærmingen din være annerledes.

Vær ærlig

Ikke ta på varer du ikke vil ha eller trenger uten skyld. Ha ærlige (men forsiktig!) Samtaler med foreldrene dine om de elementene de verdsetter og hvordan de passer inn i din livsstil. Noen ganger er disse samtalene like enkle som: "Min leilighet er liten, og arbeidet kan overføre meg til en ny by neste år. Din antikke hutch er vakker, men det passer ikke bra for meg. "

Hvis ting blir spente, ta en pause. Forvent ikke å avgjøre alle downsizing spørsmål i en enkelt dag.

Vis av dine forskningsferdigheter

Hvis foreldrene dine vender deg til teknologisk hjelp, er dette din tid til å skinne. Start Googling!

"Du kan hjelpe foreldrene dine ved å undersøke navn på lokale veldedighetsorganisasjoner, hvilke typer donasjoner velferdene aksepterer og hvordan man lager donasjoner (slippe av ganger, ukedager, steder) til de veldedige organisasjonene, sier Erin Doland på Unclutterer. Hvis du ser etter retningslinjene for søppelstøtte eller farlig avfallspolitikk, kan du finne ut hvordan du kan laste ut elementene som ikke kan nytes igjen.

Hjelp Selg hva du kan

Hvis familiens stash av collectible figurer bare vil selge for pennies på eBay, vil det ikke være verdt tiden din å skrive opp hver notering.Men hvis du har elementer som er verdt å selge, tilbyr du en eBay eller Craigslist opplæring. Hvis du har mer tid, kan du liste disse elementene til foreldrene dine. Vær forberedt på å snakke mye om hvilke ting som er verdt i dagens marked og hvilket nivå av retur å forvente.

Du vil også være forberedt på å snakke om sikkerhet - det tok moren min lang tid å bli komfortabel med å utveksle penger og varer med fremmede gjennom Craigslist. Noen politi-avdelinger tilbyr nå sine parkeringsplasser for Craigslist-transaksjoner, slik at selgere ikke trenger å møte interesserte kjøpere hjemme.

Ring i ekspertene

Hvis du kjemper regelmessig med nedsettende foreldre, eller de nekter å ta ditt (forsket, godt støttet) råd, er det på tide å ringe inn en upartisk tredjepart for å bidra til å flytte prosessen sammen.

Doland anbefaler å søke etter en profesjonell arrangør gjennom National Association of Senior Move Managers, som er spesialutdannet for å hjelpe den voksende Boomer-befolkningen. Hvis nedskalingsprosjektet ditt er stort, kan dette være kostbart. Men en spesielt stædig forelder kan reagere bedre på noen som ikke har en følelsesmessig slips i familiens eiendeler.

Og hvis du ikke kan være til stede for å hjelpe foreldrene dine gjennom nedleggingsprosessen, kan en profesjon fylle ut for deg. Bare ikke forvent at de vil ta samlingen av Beanie Babies hjem med dem.

Din sving: Har du hjulpet foreldrene til å redusere størrelsen? Hvilke strategier jobbet for deg?

Lisa Rowan er en forfatter og redaktør som bor i Washington, D.C. Hun cohosts Pop Fashion, en ukentlig podcast om mote, detaljhandel og stil.

Skrive Inn Din Kommentar