Penger

Cool jobbvarsel: Kan du være den neste Google Doodler?

Cool jobbvarsel: Kan du være den neste Google Doodler?

Hva med å ha dette på visittkortet ditt: Doodler. For Google.

Tittelen er faktisk Product Graphic Designer / Illustrator, men Google ansetter for denne rollen som vanligvis kalles "Doodler."

Denne personen lager de populære daglige bildene på Googles hjemmeside som ære historiske hendelser eller innflytelsesrike figurer. Og de er ofte interaktive, skaper en lærerfaring eller en morsom pause fra arbeidsdagen. "Du har tøylene til vår merkevare og ikoniske logo og kan løpe fritt med dine innovative ideer," noteringsloven. "Gå ut og doodle!"

Hva er det med Doodle?

Google Doodles pleide å være en overraskelse, startet rundt 2000 og vises noen ganger på Google.com i stedet for primærfargens logo. Dennis Hwang benyttet da til å lage de fleste av de enkelte klokkene som en del av selskapets "20% -regel", der ansatte valgte et sideprosjekt for å fokusere på sine daglige oppgaver.

Men doodles ble så populære at selskapet bestemte seg for å gjøre dem til en daglig vane og en lagkamp. Hvis du lander jobben, vil du ikke være den eneste doodleren - Google har et helt mannskap av kunstnere som utvikler hver dags visuelle. Og klotter er ikke bare for amerikanere - det er en verdensomspennende oppgave. Nylige Doodles viser kreasjoner for sørkoreanske og tyske Google-hjemmesider.

Hva er det som å være en Doodler på Google?

Artikler om Googles bedriftskultur fokuserer ofte på samarbeid. Det er spesielt sant i denne rollen - du vil ikke kunne duker ned på skrivebordet ditt med hodetelefoner hele dagen.

"Det er veldig fartsfylt, og vi trenger å jonglere mange ting samtidig", sa doodler Sophia Foster-Dimino Design Svamp i et intervju i 2014. Når en doodle er ferdig, går det videre til neste, med liten tid til å reflektere over det tidligere arbeidet. "Det hjelper med at jeg har mange flotte søte og strålende medarbeidere som er gode med konstruktiv tilbakemelding ... vi har alle trappet inn for hverandre på et tidspunkt å tilby kritikk, enten det er visuelt eller konseptuelt," sa hun.

En annen utfordring? Arbeider på tvers av lag med animatorer eller programvareingeniører til å utvikle interaktive doodles. Mange kunstnere kan være enige med Foster-Dimino, som sa: "Jeg var behagelig å jobbe alene, men nølende med å lede andre." Men med tiden erobret hun delegasjonsangst.

For mer om hvordan det er å være en Doodler, sjekk ut denne videoen:

Hvordan bli den neste Google Doodler

Du trenger noen seriøse kunstneriske koteletter for å få denne jobben. Oppføringen krever en portefølje eller hjuls med variert kreativt arbeid, sammen med erfaring i to eller flere designdisipliner, som illustrasjon, grafisk design, tegneanimasjon, bevegelsesgrafikk, 3D-modellering, spilldesign eller prototyping.

Du vil også demonstrere visuell historiefortellingsevne, en kjærlighet til kultur og teknologi, og oppleve å jobbe med et kreativt team.

Hvis du har rett for rollen, kan du forvente å tilbringe dagene dine pitching ideer og samarbeide med Doodle-teamet for å gjøre dine ideer - og andre - til virkelighet. Du skal jonglere ulike prosjekter og oppgaver, og forventes å fortsette å lære nye teknikker og ferdigheter som kunstner i det digitale rommet.

Noteringen nevner ikke betalingen, men Glassdoor.com vurderinger viser at sammenlignbare lønninger for grafiske designere og illustratører hos Google er i $ 90.000-serien. I tillegg er det noen alvorlige fordeler som er inkludert i Googles Mountain View-campus. Du vil nyte gratis mat, vaskeritjenester, frisørsalong og legesenter. Google har også blitt komplimentert for sin sjenerøse betalte barselsorlovspolitikk.

Andre måter å Doodle

Ikke føler seg kvalifisert for jobben? Vil du ikke flytte til California? Du kan fortsatt bli involvert i Google Doodle-teamet.

Google vert for en årlig Doodle 4 Google-konkurranse hvor det inviterer barn i skolealder til å lage en doodle basert på et tema. Dommere vurderer oppføringene etter karaktergruppe, og vinnere mottar stipend og Google-produkter.

Google inviterer også publikum til å sende inn ideer og skisser via e-post. Men hvis de bruker ideen din, vil Doodlers sannsynligvis tilpasse den, i stedet for å sette i gang med å kutte ut brikken.

Ser du etter litt inspirasjon før du søker? Google har et Doodle-arkiv hvor du kan se hver dags dødle og lese om dens opprinnelse og kreative prosess.

Din sving: Vil du søke om å være den neste Google Doodler?

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster som bor i Washington, D.C. Hun elsker en god Google Doodle.

Skrive Inn Din Kommentar