Penger

Gode ​​lærere kan ta karrieren til neste nivå. Slik finner du en

Gode ​​lærere kan ta karrieren til neste nivå. Slik finner du en

Trinn 1: Fullfør skolen.

Trinn 2: Få en god jobb.

Trinn 3: ????

Å finne veien til suksess kan være tøff - spesielt siden livet ikke kommer med en bruksanvisning.

Mens kartlegging din egen sti er flott, forestill deg hvor mye du vil ha nytte hvis du hadde veiledning fra noen som en gang gikk i skoene dine.

Hvorfor skal jeg ha en mentor?

"Uansett hva det er som du vil oppnå i livet, en mentor skal sparke starte deg på banen for å oppnå det, "Dan Gheesling, reality TV personlighet, trener og forfatter, skrev på sin blogg.

Han fant å ha en mentor hjulpet ham med å bekrefte sitt ønske om å forfølge en karriere som fotballtrener. I tillegg bidro treneren sin fotballtrener til å øke sin tillit og tjente som en verdifull ressurs når han var på utkikk etter ny ansettelse.

Mentorene kan være avgjørende for å gi bestemte muligheter for sine mentaler, for eksempel jobbledninger eller introduksjoner til andre innflytelsesrike figurer i deres felt. De kan også hjelpe sine mentees ved å bare gi informasjon eller råd.

Chris Myers, medstifter og konsernsjef for finansielle løsninger selskap BodeTree, sa Mentorene han har hatt gjennom årene ga ham flere store pauser. I en artikkel han skrev for Forbes, sa Myers administrerende direktør fra sin første jobb ut av college påvirket sin karrierebane på en stor måte ved å introdusere ham til verdener av entreprenørskap, skriving og ledelse.

Senere i sin karriere hadde han en annen mentor som bidro til å trekke det første konseptet til BodeTree ut av ham.

Hvordan får jeg en mentor?

Det er ikke alltid lett å finne den rette personen for å veilede ditt faglige liv.

Forfatter Jeff Goins delte gode råd om å finne og igangsette et forhold med en potensiell mentor. Han anbefalte først be om å få et uformelt møte for å teste vannet, og deretter vurdere om det er en forbindelse og deretter la forholdet utvikle seg naturlig.

Noen selskaper - som Sodexo, Deloitte og Liberty Mutual - har mentorprogrammer på plass der juniormedarbeidere kan matches med en senior leder.

I tillegg styrker LinkedIn sitt sosiale nettverk ved å utvide en ny funksjon denne sommeren som gjør at medlemmer kan finne fagfolk på toppnivå som skal fungere som uformelle mentorer.

Hva skal jeg se etter i en mentor?

Akkurat som ingen to relasjoner er akkurat det samme, Tilnærming til mentorskap kan variere mye fra den neste personen - og det er OK.

Carlos Mark Vera, grunnleggeren av Pay Our Interns, fortalte Atlanterhavet at han mener mentorskap ikke må vare for alltid, og at du kan ha forskjellige typer mentorer for ulike årstider i livet ditt.

På den annen side fortalte Melissa Harris-Perry, professor, forfatter og politisk kommentator, Atlanterhavet at hun mener det aldri er tid når man veileder en individuell slutt.

Du kan se etter et mentorforhold som er formelt eller en som er mer uformell. Du kan finne en mentor som er lokal eller en som er hundrevis av miles unna. Din mentor kan fungere i samme firma som deg, eller din mentor kan ikke engang være i samme bransje.

Men din mentor skal kunne lære deg, veilede deg, svare på dine spørsmål og utfordre deg. Enkelt sagt, mentoren din skal hjelpe deg med å vokse.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar