Liv

99 land og telling: hvordan hun får betalt for å utforske verden

99 land og telling: hvordan hun får betalt for å utforske verden

Lisa Niver er på fristen for She Knows, et nettsted som hun bidrar til en vanlig kolonne. I dag er reisebloggeren hjemme i Los Angeles, skriver om hennes siste tur til Las Vegas.

«Jeg kjørte super raske biler», sier Niver, stemmen hennes muntert strålende over telefonen "Jeg kokte med en kokk." Hennes opplevelser tar henne over hele verden og prøver henne en rekke aktiviteter, alt i hennes neste navn oppdrag.

"Jeg har gjort dette prosjektet," 50 ting før jeg er 50 år, "og jeg måtte svømme med haiene i Mandalay Bay," sier hun. "Jeg dro til spa. Jeg gjorde også et prosjekt i Palm Desert, hvor jeg kjørte BMWs og hadde min første golfleksjon. "

Etter å ha møtt tidsfrist, hvor hennes dag går, avhenger om hun er globetrotting eller administrerende We Said Go Travel, hennes reiseside som publiserer blogginnlegg og videoinnhold.

Men reiseskriving er mer enn bare å vandre til fjerntliggende destinasjoner og posere for drømmende bilder - det skjer mye bak kulissene.

"Jeg tilbringer en del av dagen med sosiale medier," sier hun. "Jeg går ut, jeg gjør aktiviteter, så må jeg skrive om det. Da må jeg gjøre videoene. Hvis jeg ikke er på veien, legger jeg opp ett bilde om dagen. Det er mange timer på dagen du ikke ser om jeg bare deler det bildet. Mye av dagen er logistikk. "

Hittil har Niver besøkt 99 land, senest Monaco, for det elektriske Formel E-billøpet, og San Marino, et lite landslokket land i Italia som ikke har noen togstasjoner eller flyplasser.

Niver har alltid vært lidenskapelig med reise. Men det er fortsatt en stor forandring for noen som begynte i medisinsk skole og ble en grunnskolefaglærer før hun hoppet skipet til jobb på en cruiseskip.

Hun grunnla Vi sa gå reise i 2010.

Nettstedet startet som sin personlige blogg, med en historie om uken, men nå er det et fellesskapsside som publiserer fire til fem ganger i uken, med nesten 3000 reisearrangementer fra personer fra 75 land.

"Det har vært fantastisk," sier Niver. "Jeg har publisert 11-åringer til 80-åringer. Det har vært svært vellykket å ha et bredt utvalg av synspunkter og meninger. "

Det er tre årlige konkurranser på nettstedet som forfattere kan sende til, og det er en destinasjonsseksjon der noen kan pitche til å være en ambassadør i et land.

Innleveringer til skriveprisene er 500 til 800 ord med ett bilde. Det må være en originalhistorie og matche temaet. Det er en $ 15 avgift å gå inn og et stipend tilgjengelig for de som trenger økonomisk hjelp.

"Jeg har hatt 13 reiseskrivende konkurranser," sier Niver. "Vi har hatt nesten 2000 personer som vi har publisert i reiseskrivende priser. Deres historier har vært bemerkelsesverdige, men det er mye arbeid for folk å bestemme at de vil legge inn sin historie. I 2018 skal vi gjøre vår første reisevideokonkurranse. "

Niver jobber hardt for å gjøre et navn for seg selv; Hun deltok nylig på See Her Women in Entertainment Emmy Party, en kampanje begynte å kjempe tilbake mot bias mot kvinner i media. Hun har også gjort en Instagram-overtakelse for Frommer's Travel Guides, og har blitt publisert i USA Today, Smithsonian Magazine og The Lørdag Evening Post, som hun intervjuet en andre verdenskrigs veteran for sin tur til Salomonøyene. Hun er bekreftet på Twitter og Facebook, og har truffet en million visninger på YouTube.

Dagene er fylt med høyder og nedturer.

Niver delte en av hennes skremmeste og mest utfordrende erfaringer så langt.

"Jeg dro terrengsykling og måtte skrive historien til Pop Sugar på Northstar [California Resort i Lake Tahoe]," sier hun. "Jeg hadde gått om vinteren til Tahoe resort, og jeg sa:" Jeg kommer tilbake hvis du gir meg en privat [sykling] leksjon med en lærer som ikke har noe imot å gråte, fordi jeg er redd! "

Hun kom faktisk tilbake for å ta en leksjon. Hun trodde hun gjorde det bra til hodet instruktøren, Shep, kom ut og sa at de skulle til toppen av fjellet. Hun hadde bare jobbet med den første ferdigheten, så hun trodde ikke at hun var helt klar. Men hun hoppet i allikevel og startet turen. Snart la hun merke til tegnene var over hennes ferdighetsnivå.

"Jeg begynte å gråte. Jeg spøkte på gråtende delen - jeg ville ikke gråte! Han ser på meg og sier: "Har du falt ned? Er du vondt? "Jeg sa nei. Jeg sa, 'Målet med prosjektet mitt var å gjøre 50 ting før jeg er 50, for ikke å finne 50 ting å drepe meg før jeg er 50!'

Så gikk hun. "Jeg blir skremt. Jeg gråt, forbannet, hyperventilerende, men jeg gjør det. Jeg vet ikke at jeg noen gang vil gå tilbake. Men jeg var villig. "

Den viljen er en av grunnene til at Niver føler at hun har lykkes i reiseblogging.

For alle som ønsker å blogge om sine egne reiser, deler Niver noen tips for å komme i gang.

«Start i dag,» sier hun. "Uansett hvilket trinn det er, gjør noe. Ikke bruk penger. Det er så mange måter å komme i gang - du kan ha et Facebook-innlegg, Instagram lang innlegg, finne noen å skrive for, bruk Tumblr.Mange mennesker blir stymied at de må ha det perfekte navnet og det perfekte stedet, og de skal kjøpe en nettadresse, SEO og hosting. I begynnelsen er den viktigste delen å ha forpliktelse.”

Det virker som en no-brainer, men Niver krediterer det for å få henne til hvor hun er nå.

"Forplikter deg til å skrive en gang i måneden," sier hun. "På slutten av året har du 12; det er mye mer enn du har nå. Det trenger ikke å være det beste - det må bli publisert. "

Aaron Drake er en reiseforfatter og tidligere magasinredaktør som har bidratt til blant annet Amtrak, The Advocate og Man About World. Han lever ganske mye å gå seg vill i andre land.

Skrive Inn Din Kommentar