Penger

11 Podcasts for alle som ønsker å bli smartere om penger i 2017

11 Podcasts for alle som ønsker å bli smartere om penger i 2017

Et nytt spørsmål har krypt inn i mine samtaler med venner. Når vi kommer forbi "Hva ser du på?" Og "Hva leser du?", Vi lurer deg og nesten hvisker: "Hvilke podcasts lytter du til?"

Og mens sannkriminalitetshistorier og oppriktige fortellingsbuer dominerer mye av podcastscenen, er skjønnheten i mediet variert på fingertuppene - det meste av det helt gratis å konsumere.

Hvis du har penger på tankene dine, er det en podcast for å hjelpe, uansett om du vil ha utdanning eller oppdrag.

Neste gang du klipper kupongene dine og jobber med budsjettet ditt, kan du stille dine ører til en av disse personfinansielle podcaster.

1. Planetpenger

Dette langsiktige NPR-segmentet og podcasten har en måte å snu selv de mest komplekse eller mind-numbing-fasene av økonomi til klare, ofte morsomme forklaringer om hvordan penger regler vår verden. Og på bare 15 til 30 minutter lang, lover vi at øynene ikke vil glasere over under leksjonene.

Lytt først: Episode 765: "Holiday Industrial Complex"

2. HerMoney

"Enhver som forteller deg at kvinner ikke trenger økonomisk rådgivning spesielt fordi de har feil," advarer "HerMoney" introsiden. Med temaer som spenner fra ekspertvurderinger til diskusjoner om pengepolitikken, drar finansjournalisten Jean Chatzky halvtimesintervjuer inn pengerproblemer med kvinner i tankene, men uten froufrou dame branding.

Lytt først: Episode 48: "Jeg er min egen verste fiende"

Bonus Episode: Episode 61: "Tjene mer penger med Penny Hoarder's Kyle Taylor" (grunnlegger og CEO for The Penny Hoarder!)

3. Død, sex og penger

Dette intervjuet vert hostet av Anna Sale dekker store, ofte skummelt temaer med alle fra Oscar-vinnende skuespillere til fengselsvakter. Pengerelaterte samtaler pleier å komme opp selv om de ikke er fokuset på intervjuet. Episoder spenner fra 30 minutter til en time, men tiden vil fly.

Lytt først: "NFL gjorde meg rik. Nå ser jeg det ... Noen ganger "

4. dårlig med penger

Gjennom intervjuer med eksperter og personligheter åpner penger ikke-ekspert Gaby Dunn noen av de mest personlige spørsmålene om penger - de vi ikke engang vil snakke om med våre beste venner. Mens Dunns segmentinnføringer høres mer ut som en bokrapport enn en intim ytelse, skinner hun virkelig når hun snakker med sine gjester. Episoder har en tendens til å treffe 45-minutters markeringen.

Lytt først: "Hvem kan gi råd til å ha sex? (AKA Babies) ", som inkluderer et intervju med podcasting powerhouse Anna Sale.

5. Så penger med Farnoosh Torabi

"Leter du etter måter å spare på gass eller doble dine doble kuponger? Beklager. Du er på feil sted, "introen for" Så penger "quips. I stedet fokuserer dette tre ukers showet med episoder som varer i 30 minutter på hvordan forholdet ditt med penger kan hjelpe deg med å "leve et rikere og lykkeligere liv."

Lytt først: Episode 561: Lauren Singer, skaperen av bloggen Trash er for Tossers

Bonus episode: Episode 520: Kyle Taylor

5. Freakonomics Radio

Ved å bruke alt fra lydspor til forsiktig historiefortellende taktikk, vet beslutningstakere i denne enormt populære podcasten hvordan å fange lyttere. Noen ganger er emnene store - som den påståtte krigen mot sukker - men vanligvis er dette ukentlige showet overraskende relatable, ingen econ-grad er nødvendig. Episoder er vanligvis 30 til 40 minutter.

Hør først: "Hvor trygg er din jobb?"

6. Du trenger et budsjett (YNAB)

Jesse Mechams "Du trenger et budsjett" har vokst fra en blogg til et massivt budsjettsted og -system. Men før du blir overveldet, abonner på YNAB podcast. Ukentlige episoder gir raske tips og penger refleksjoner om fem minutter eller mindre. Lytt hvis du er kjent med YNAB og ønsker påminnelser om konseptene.

Lytt først: Episode 269: "Eierskapskostnaden"

7. Lytt Money Matters!

Verter Andrew Fiebert og Thomas Frank lover "dette er ikke din fars kjedelige økonomishow." "Lytt Money Matters!" Tilbyr handlingsfulle råd til 99% (det ville være deg og meg). Hell deg en kald en, og sett deg inn for et irreverent ukentlig show som noen ganger er så mye som en time lang.

Lytt først: "Slik er du lat og betaler din gjeld"

8. tusen år

Megan Tans lydjournal dekker alt fra å søke jobb til det som skjer når foreldrene selger huset deres. I utgangspunktet alt du aldri føler deg forberedt på når det skjer i 20-årene. Selv om du ikke identifiserer med tusenårssettet, vil dette fortellende halvtimes showet som kommer ut to ganger i måneden, få deg til å føle deg bedre om utfordringer med penger og gjøre det i verden.

Lytt først: Episode 38: "Vi vokste opp her"

9. Hvem visste?

Bruce og Jeanne Lubin er vert for denne to-månedlige podcasten, og vi er ikke bare anbefale det fordi du noen ganger kan høre Penny Hoarders deling tips under episodene. Vanligvis kjører 15 til 20 minutter, "Hvem visste?" Pakker i hack for alt fra andre bruksområder til husholdningsartikler, til hvordan du lager bedre informasjonskapsler, til biltips som hver sjåfør burde vite.

Lytt først: "Ting du aldri bør bruke penger på"

10. tusenårs penger

Sertifisert finansiell planlegger Shannah Compton Game snakker om det nitty-gritty å sette deg opp for økonomisk suksess. Showet er lærerikt og tøft kjærlig-sentrisk, blander intervjuepisoder med 20-minutters monologer fra Game.

Lytt først: "10 Money Lessons to Master" Del 1

11. Paychecks og saldoer

Ikke la dulcetstonene til vertene Rich og Marcus lure deg - disse samtalene om arbeid og penger er positive og lyse. De sier at det er penger med et tusenårig spinn, men du trenger ikke å være en 90-årig barn for å finne deg selv nikkende sammen med dette showet.

Lytt først: "PB50: Stigende på jobb + Kontor vennskap ft. Tiffany Southerland"

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar