Penger

5 Offbeat Hiring Praksis at noen selskaper faktisk bruker akkurat nå

5 Offbeat Hiring Praksis at noen selskaper faktisk bruker akkurat nå

Jobbintervjuer er skremmende.

Vi ønsker ikke å ødelegge sjansene våre ved å si eller gjøre noe vi ikke bør (selv om du tar litt tid å forberede intervjuet, vil du gjøre det bra).

Det er heller ikke mulig å vite hva slags kurveballspørsmål ansettelseslederen kan spørre, eller om du vil ende opp med å ta en spontan ferdighetsprøve.

Noen ganger kan du fortelle riktig når du søker at intervjuprosessen vil være alt annet enn vanlig.

5 Offbeat Hiring Practices Selskaper er faktisk å bruke

Disse fem uvanlige søknadsprosessene kan bli vanlige da selskaper prøver nye måter å ansette arbeidere på.

1. Gjør deg klar for din nærbilde

McDonalds restauranter i Australia starter intervjuprosessen over Snapchat. Det kalles morsomt "Snaplication".

"Vi tror dette er faktisk en verden først," forklarer Shaun Ruming, sjef i McDonald's Australia, til news.com.au. "Snaplications er i utgangspunktet et Snapchat-objektiv" som gir brukerne muligheten til å søke om en jobb - eller i hvert fall begynne den prosessen - ved å sende en 10 sekunders snap. "

Ruming sier at den nye tilnærmingen er utformet for å appellere til den sosiale media-elskende yngre publikum som utgjør en stor del av sin arbeiderbase.

2. Calling All Escape Artists

Mat Ishbia, administrerende direktør i Mortgage Company United Shore, setter søkere gjennom sine skritt i et spesialbygd rømningsrom ved selskapets hovedkvarter.

"Prospektive ansatte intervjuer for noen stillinger - han liker ikke å si som - må" rømme "i rommet før de får et tilbud," ifølge Money.

3. Ta med et (video) spill

Noen selskaper ber søkere om å spille videospill for å vurdere hvor godt de skal utføre på jobben og vurdere deres styrker og svakheter.

Keurig Green Mountain, av berømmelse av drikkevareapparat, ber på grunnnivå ingeniørjobbsansøkere å spille spesifikke videospill for å drille ut deres personlighet.

"Den vanskeligste delen av å vurdere talent er at [jobbkandidater] har blitt trent så bra," fortalte Alison Keefe, en leder for universitetsrelasjoner på Keurig The Wall Street Journal. Hun sier videospill hjelper rekrutterere "komme forbi finer."

4. Forbered deg på å møte Mya

Den neste rekruttereren du ser personlig er kanskje ikke en egentlig person i det hele tatt. San Francisco teknologibyrå Mya Systems har skapt en kunstig intelligens bot som er smart nok til å kommunisere med kandidater via e-post, SMS og Facebook Messenger.

Selskapet sier at den opprettet boten (også kalt Mya) for å strømlinjeforme ansettelsesprosessen, og det kan faktisk. Mya får mange spørsmål ut av måten rekrutterere ville dekke i et første intervju, som hvor mye erfaring en kandidat har eller hvilken lønn de forventer.

"Søkere snakker med Mya, og hvis hun anser dem som en god passform, planlegger hun et personlig intervju med (menneskelig) ansattssjef. Hun vil også automatisk sende veibeskrivelser via Google Maps og til og med gi tips om hva du skal ha, "forklarer CNN.

5. Txt Me Pls

Talent rekruttering programvare selskap Yello mener å ansette ledere bør brann opp sine smarttelefoner og teksten kandidatene de er interessert i.

En fersk Yello-undersøkelse oppdaget at 86% av respondentene mottar tekstmeldinger som en del av intervjuprosessen. Tre av fire sier at de er nede med å gjøre et videointervju i stedet for å traipsere over hele byen for å møte en ansatt daglig leder.

Selv om teksting kan virke kaldt og uprofesjonelt, kan det legge til et personlig preg som dagens arbeidssøkere kan sette pris på.

Uansett hvilke curveballs rekrutterere kaster på deg.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. En ansattssjef sa en gang til at han måtte spørre kattene sine om hun hadde det bra for jobben. Han var seriøs.

Skrive Inn Din Kommentar