Liv

Hvordan denne læreren reiste utenlands og fremdeles lagret opp $ 1k per måned

Hvordan denne læreren reiste utenlands og fremdeles lagret opp $ 1k per måned

Natten før flyet til Seoul, var jeg ved min beste venns hus stående på en skala, bjørnkramme en koffert av bøker. Jeg ville forsikre meg om at jeg ikke ville få noen overageavgifter for mine sjekket poser.

"Hva sier det?" Spurte jeg.

"UH oh."

Jeg var omtrent 15 pund over grensen. Jeg visste at jeg måtte ompakke. Etter omtrent en time bestemte jeg meg for å holde de grafiske romanen og kaste Steinbecks. Jeg gikk tilbake på skalaen. Femti pund nøyaktig. Jeg var klar til å gå.

Jeg har alltid vært sparsommelig, men under mitt opphold i Sør-Korea satte jeg meg virkelig på prøve. Jeg ville både bo i utlandet og spare penger.

Nå, omtrent 1 ½ år senere, har jeg bevist det reiser utenlands og sparer så mye som $ 1000 i måneden er mulig. Nedenfor finner du noen tips for å holde bankkontoen din voksen, mens du nyter det beste av Seoul.

1. Velg riktig undervisningsjobb

Da jeg søkte på jobb i Sør-Korea, ble jeg med på Facebook-grupper, registrert på jobbbrett, brukt rekrutterere og søkt direkte på en rekke skoler. Jeg mistet telling av hvor mange jobber jeg intervjuet for.

Det jeg fant er at du kan forvente en million dollar til 3 millioner dollar (det er $ 1,900 til $ 2,800 amerikanske dollar i den sørkoreanske enheten penger) månedslønn og 10 til 15 dager med betalt ferie. Alle undervisningsstillinger leveres med helsevesen som inkluderer tann- og syneteknologi. De fleste arbeidsgivere vil også tilby boliger gratis, vanligvis svært nær skolen din.

Men hvis du er som meg, vil du ha mer å si i huset ditt. Det er også bra. Jeg valgte å finne en solfylt loft i "Brooklyn of Seoul", med en leie på kun kr 900 000 ($ 855) i måneden. Ikke en dårlig splitt mellom min partner og meg.

Enda bedre vil skolen din gjerne gi deg en månedlig stipend, omtrent 300 000 kr til 500 000 kr ($ 280 til 470 kr), for å betale leie hvis du ikke bruker boligen den gir.

Men pass opp for lowball. Hvis jobbtilbudene dine ikke er et sted innenfor dette området, prut eller søk andre steder.

2. Tilpass smaker

Ok flott. Bolig sikret. Paycheck er i banken. Hva med mat?

Da jeg først ankom, husker jeg å skure mitt lokale supermarked for noen svarte bønner. Vises, de er ikke veldig populære i Sør-Korea. På den nederste hylle i sektoren for utenlandsk mat fant jeg en dunket boks. Da jeg så prisen, gled jeg.

De var $ 4,500 ($ 4,28). For en liten boks med svarte bønner?

Verre, pakken av foreldede tortillas rett ved siden av det var ikke mye billigere. Etter noen flere overpriced turer til supermarkedet skjønte jeg noe som trengte å forandre seg. Hovedsakelig, min smak.

Så begynte jeg å spise som en lokal. Jeg hoppet over McDonalds og Starbucks-løpene (som lett kan koste over $ 15) og valgte en rulle med kimbap (en ris og veggie roll ligner sushi) og en Americano (en type espresso) fra et lokalt sted å kutte prisen ned til ca $ 5.

(Advarsel: McDonald leverer i Sør-Korea, og den har ostepinner. Så jeg vil ikke late som jeg ikke tok fordel av det på noen late søndager.)

3. Nyt de enkle (og vanligvis gratis) tingene Seoul har å tilby

Å besøke museer, parker, templer, fjell og monumenter er en måte å se byen uten å bruke en krone på.

For det første unngå barene. De er vanligvis for utlendinger og har ublu priser. (Den gode nyheten? Å drikke åpenlyst er lovlig i Sør-Korea.) I stedet ta en øl fra en nærbutikk og sitte ved Han-elven med venner. Og hvis du blir sulten, vil en leveringsmoped gjerne glide av å slippe av litt mat.

Nevnte jeg at det ikke er noen tipping i Sør-Korea?

4. Dekk bilen din

Hver dag er jeg takknemlig, jeg forlot bilen min bak. Hvorfor? Vel, jeg vil at du skal forestille deg New York City. Nå trekke den fysiske størrelsen på Brooklyn, men legg til ca 2 millioner ekstra personer.

Velkommen til Seoul, en av de mest overbelastede byene i verden.

Men heldigvis har Seoul uberørt kollektivtransport. Du kan leie sykler, ta taxi, ta t-bane og ta busser alt på Seouls T-Money-system. Du kjøper bare et reloadable kort i en nærbutikk og skanner den når du vil bruke offentlig transport.

Etter min mening er t-banen det beste alternativet. Jeg brukte det hver dag for jobb. Mens trafikken er uforutsigbar, er t-banen alltid i tide. Plus, du kan reise hele avstanden til byen for så lite som $ 1,750 ($ 1,64).

5. Lær litt koreansk

Jeg har en generell tommelfingerregel: hvis det er på engelsk, vil det koste mer.

Å lære et nytt språk er alltid vanskelig, spesielt koreansk. Jeg kjenner mange mennesker som har bodd i Seoul i årevis og kan knapt snakke et ord av koreansk. Og dette er veldig mulig hvis du holder deg til utlendingsdistriktet. Men dette kommer til en pris, ganske bokstavelig talt.

Foruten alle kulturelle og kognitive fordelene med å lære koreansk, vil det også spare deg for penger.

En natt husker jeg å bla gjennom en restaurantmeny. Utkastslisten ble oversatt til engelsk, og den billigste øl var 6 000 kr (5,62 $). Men spritmenyen var på koreansk. På bunnen hadde de somaek, en ølcocktail laget av en øl av bedre kvalitet og et skudd av soju - koreansk brennevin avledet av ris eller bygg.

Pris: kr 5.000 ($ 4.68).

Om et par uker, skal jeg reise hjem til USA. Jeg finner meg selv igjen å rense de unødvendige tingene jeg har samlet: min Penny Board, veganske festival billett stubber, nybegynnere koreanske lærebøker. Samme koffert. Samme bjørnkramme. Ulike skala.

Men denne gangen, hvis det er litt overvekt, har jeg ikke noe imot. Etter å ha lagret $ 1000 i måneden, tror jeg at jeg kan splurge på bagasjen.

Adam Hardy lærer og skriver i Seoul. Noen ganger trener han nordkoreanske flyktninger. Andre ganger hjelper han sin tredje-graders får Silly Putty ut av håret.

Skrive Inn Din Kommentar