Investere

General Electric Stock, En Transforming Juggernaut Pick

General Electric Stock, En Transforming Juggernaut Pick

General Electric Company (NYSE: GE) er et av verdens største industrielle konglomerater. Selskapet er godt posisjonert i markedet. Men aksjene har vesentlig underprestert sine jevnaldrende i løpet av det siste tiåret.

Honeywell International Inc. (NYSE: HON) aksjer har steget 183 prosent de siste 10 årene, og har nytte av klimaendringer. United Technologies Corporation (NYSE: UTX) har også oppnådd rundt 172 prosent i samme periode. I motsetning hertil har General Electric redusert 23 prosent i løpet av det siste tiåret.

Det økte presset på General Electric CEO Jeffrey Immelt å omstrukturere selskapet og øke aksjonærverdien. I desember 2012 lovet Immelt å kaste bort ikke-kjerneverdier, og fokusere hovedsakelig på næringslivets virksomhet. Den 57 år gamle sjefen for General Electric jobber for å posisjonere selskapet som en infrastrukturprodusent som produserer store billett og komplekse gjenstander som jetmotorer, kraftgeneratorer og lokomotiver.

Trimming av ikke-kjernevirksomheter

Jeffrey Immelt har startet offloading eiendeler som faller utenfor industrien. Tidligere i år solgte selskapet underholdningsenheten NBC Universal for en hel del 16,7 milliarder dollar. General Electric har også forlatt sine plast- og gjenforsikringsvirksomheter. I fjor solgte den amerikanske multinasjonale leilighetsporteføljen til The Blackstone Group for 2,7 milliarder dollar.

Blackstone til å kjøpe leilighetsportefølje verdsatt til 2,7 milliarder dollar fra General Electric, Äì DJ | $ BX $ GE

, ÄC CNBC (@ CNBC) 12. august 2013

I august kunngjorde General Electric å avslutte sin forbrukslånsvirksomhet, som er en arm av GE Capital. I følge Wall Street Journal, detaljhandel finans arm generert $ 2,2 milliarder i fortjeneste i fjor. Selge virksomheten ville ha vært et ideelt trekk. Men gitt størrelsen på forbrukerfinansieringsbransjen, er det vanskelig å finne en egnet kjøper. Så besluttet General Electric å spinne ut virksomheten gjennom en børsnotering. Kredittkreditten utsteder kredittkort til over 55 millioner kunder hos forhandlere som Banana Republic og Walmart.

Styrkelse av industrielle operasjoner

Det nylige salget av sine ikke-kjernevirksomheter har økt General Electrics kontantbeholdning til 19,3 milliarder dollar. Det har oppfordret Jeffrey Immelt til å bruke en del av kontanthøyden for å gjøre noen strategiske oppkjøp som vil øke GE's industrielle virksomhet. 27. august tilbrakte GE $ 552,2 millioner for å kjøpe en 15 prosent eierandel i Kina XD Electric Group. General Electric planlegger å doble sitt salg av kraftoverføringsprodukter til 4 milliarder dollar i løpet av det neste tiåret. XD Electric Group lager strømbrytere, høyspenttransformatorer og kondensatorer.

Dessuten har Jeffrey Immelt som mål å øke GE's olje- og gassvirksomhet. Det har vært den raskest voksende divisjonen i General Electric siden 2008, ifølge Bloomberg. I juli kjøpte selskapet Lufkin Industries Inc. i en $ 3 milliarder avtale. Den pågående skiferoljebommen gjør GEÆÆs olje- og gassvirksomhet til et attraktivt spill. Divisjonen er vokst hovedsakelig gjennom oppkjøp.

Bortsett fra Lufkin Industries har GE også kjøpt Dresser Inc. og den godt støttede armen til John Wood Group PLC, og legger dem til sin olje- og gassportefølje. Det økte divisjonens årlige omsetning med 54 prosent siden 2008 til 15,2 milliarder dollar i 2012. Det er klart at Immelt ønsker å dra nytte av skiferboringsbommen i perioden med naturgassrevolusjon. Amerikanske olje- og gassvirksomhet vokser for tiden med 35 prosent per år.

Forskningsfirma Bernstein sa at det ser Dresser-Rand og Dril-Quip som potensielle oppkjøpsmål for General Electric. Begge selskapene har hovedkontor i Houston. Dresser-Rand har en markedsverdi på 4,7 milliarder kroner, mens Dril-Quip er verdsatt til 4,3 milliarder dollar.

Et veldiversifisert selskap

Selv om overdiversifisering kan vise seg å være skadelig for en bedrift, er sunn diversifisering en god ting. Og General Electric er et utmerket eksempel på sunn diversifisering. GE Capital står for litt mindre enn en tredjedel av sine inntekter (se diagrammet nedenfor). Men selskapet bryter GE Capital inn i mindre stykker for å avlaste dem (for eksempel forbrukslånsvirksomhet). Stigende etterspørsel etter kvalitetshelsetjenester i fremvoksende markeder gir solid vekstmulighet for helsevesenet. Selskapets luftfartsarm ventes også å dra nytte av langsiktig etterspørsel av jetmotorer i fremvoksende markeder.

Returnerer penger til aksjonærer

General Electric er forpliktet til å øke aksjonærverdien. Umiddelbart etter å ha solgt sin eierandel i NBCUniversal for 16,7 milliarder dollar, sa selskapet at det meste av inntektene vil bli brukt til tilbakekjøp av aksjer. Selskapet planlegger å redusere totalt antall utestående aksjer til under 10 milliarder kroner. Basert på dagens pris, må GE bruke $ 4,3 milliarder for å nå det målet.

I løpet av de siste to årene har selskapet økt utbyttet med åtte cent årlig. GE annonserer vanligvis utbytteøkninger i fjerde kvartal. Siden finanskrisen i 2008 har selskapet nesten doblet sin årlige utbytteutbetaling.

Selv om en økning aldri garanteres, forventer analytikere at selskapet skal øke sitt utbytte i tråd med EPS-veksten i år. Selskapet har planlagt å returnere 18 milliarder dollar til aksjonærer i år. Herav har det allerede returnert om lag 10 milliarder dollar til aksjekjøp og utbytte.

Konklusjon

Den fortsatte transformasjonen av selskapet bør frigjøre stor aksjonærverdi.General Electric planlegger å bli et rent spill industrikonglomerat. Selskapet skal ha nytte av økende etterspørsel etter industriprodukter med storbillett. Aksjen representerer sterk verdi. Det gir 3,15 prosent årlig utbytte. Med et P / E-forhold på 17,16, er aksjen billigere enn sine konkurrenter Honeywell International og United Technologies som har et P / E-forhold på henholdsvis 20,98 og 19,63.

Hva er dine tanker om transformasjonen av General Electric?

Skrive Inn Din Kommentar