Liv

Kjøper et hus? Pass på at du sjekker disse 4 sneaky spotene for å spare penger

Kjøper et hus? Pass på at du sjekker disse 4 sneaky spotene for å spare penger

Innkjøp av et nytt hjem kan være en spennende tid - spesielt hvis det er ditt første hjem.

Du har vært inne i huset og vet at den er den. Forhandlinger har startet, og hjemmeinspektøren har selv vært ute for å ta en titt.

Jeg har familie i fast eiendom og hjemmebygging, og jeg har lært litt gjennom årene om å kjøpe et hjem - og problemene som følger med det.

Selv med tommelen opp fra hjeminspektøren, vil du personlig sjekke ut noen ting før du signerer en kontrakt.

Hjeminspektører har en liste over ting som skal kontrolleres, men hver har sin egen metode - noen er grundigere enn andre. Din hardt opptjente penger er på linjen, og å vite noen områder for å dobbeltsjekke kan spare deg for tusenvis av dollar.

1. Åpne alle dører og sjekk for vannskade

Hjeminspektører kan savne bortgjemte områder, som en innebygd bokhylle som har dører på bunnen med hyller inne.

Ta en titt på baksiden av disse hyllene og lignende skjulte områder. Du leter etter noen maling buckling eller misfarging. Disse kan være et tegn på vannskader.

Enda bedre, gå tilbake til huset under en god regn storm. Dette er en god tid å finne lekkasjer. Ta en venn sammen for et ekstra par øyne, og vær ikke redd for å gå over det de nettopp så på.

Hvis mulig, ta med en trefuktighetsmåler. De er ca $ 30 og vel verdt investeringen. Ta tiltak av tre som omgir området i spørsmålet for å unngå falsk avlesning. Tre har ofte noe fuktighetsnivå i det, så dette hjelper deg med å få en grunnlinje for hjemmet.

Se etter noen avlesninger utenfor normen til det omkringliggende treet. Vær oppmerksom på eventuelle mistenkelige områder, og kom tilbake med en snekker som kan gi mer tilbakemelding.

Mørk misfarging kan være et tegn på mugg. Et muggrensingsfirma kan teste mistenkelige flekker for noen få hundre dollar - mye bedre enn tusenvisen det kan koste for å fjerne mugg.

2. Kontroller taket

Du kan eyeball taket fra bakken. Hvis det er flislagt, kontroller du for eventuelle sprukne, manglende eller utvendige fliser. For et shingled tak, se etter eventuelle sprukne, krøllete opp kanter eller manglende stykker. Owens Corning har noen flotte bilder for å identifisere disse typer problemer i shingled tak.

Eller gå en bedre og ha en taktekkingskontor sjekke det for deg. De kan identifisere problemer og merke potensielle designproblemer for å gi deg en ide om når taket kanskje må byttes ut - noe som lett kan koste noen få tusen dollar.

Takets design kan også forårsake dreneringsproblemer og tidlig slitasje. En taktekkingskontraktør kan se på designproblemer som din hjeminspektør ikke sannsynligvis vil ringe ut.

Hvis du kan gå tilbake under en regnstorm, må du være oppmerksom på hvordan regn kommer fra taket på forskjellige steder. Er det en vannkilde som helt og holdent strømmer rett ved inngangsdøren, for eksempel? Det er et stort problem.

3. Test oppkjørselen

Ja, oppkjørselen kan definitivt ha problemer, selv om det ser uberørt ut. Dette er en annen gang når du har en entreprenør - en som henter kjørebaner - kunne komme til nytte.

Her er hva du skal se etter:

  • Frakt eller sprekker.
  • Svak betong. Pek betongen med håndter enden av en skrutrekker. Det skal høres solidt. Hvis det ikke gjør det, og topplaget gir og returer hvor du tapper, er det et stort problem.
  • Et hvilket som helst område hvor det øverste laget ser ut til å flakse av. Dette vil bare bli verre.

Problemet med oppkjørselen er at det ikke er en solid måte å reparere dem på.

Enhver type oppkjørselsreparasjon er bare midlertidig og vanligvis kosmetisk. Reparasjonen vil etter hvert bryte ned og sannsynligvis ikke gjøre noe for det underliggende problemet. Det er også vanskelig å matche den opprinnelige oppkjørselen farge.

For å fikse en konkret oppkjørselen må du i utgangspunktet fjerne den gamle betongen og begynne igjen - for noen få tusen dollar.

4. Legg inn alder av store hvitevarer

Apparater er ikke laget for å vare for alltid. Legg merke til fremstillingsdato og -betingelse for større apparater, inkludert kjøleskap, ovn, oppvaskmaskin, klimaanlegg og ovn.

Gjør din forskning for forventet levetid på disse elementene. Spesielt i et eldre hjem, kan noen store apparater skyldes erstatning.

Å vite tilstanden til apparater kan gi deg forhandlingskraft på hjemmeprisen.

Gjør din etterlengtede omhu før du kjøper et hjem

Hvis du kan ta med en entreprenør med erfaring for å se på disse snødekte stedene, kan du spare en båtbelastning. Skriv ned funnene dine og ta bilder mens du går gjennom. Du kan også sende bilder til noen andre for en annen mening.

Avhengig av hva du finner, kan det bety spare penger og forhandlingskraft - som en lengre hjemmegaranti eller til og med en lavere pris på ditt neste hjem.

Brett Romero er en liten bedriftskonsulent og frilansskribent med spesialisering innen økonomi, næringsliv og IT-relaterte emner.

Skrive Inn Din Kommentar