Banker

Suze Ormans Debt Loyalty List: En ordre om å betale gjeld

Suze Ormans Debt Loyalty List: En ordre om å betale gjeld

Hvilken gjeld til utbetaling først.

Finner du deg selv i et gjeldsslag i forhold til et gjeldskonsolideringslån og sliter med å bestemme hvilken regning som skal betales først? Er det varehuskortet med en rente på 24,99%? Eller kanskje er det ditt billån du finansierte i 72 måneder? Eller skal du doble opp på boliglånet ditt og bli hjemmeeiere før? Når det kommer til å betale av gjeld, har mange sine meninger til hvor hakkordet skal begynne. Dave Ramsey, forfatter av Total Money MakeoverTM, anbefaler gjeldsnøkkel-tilnærming. Denne metoden antyder at du lager en liste over alle gjeldene dine, minste til største mens du ignorerer renten, og betaler den minste til de største for å hjelpe deg med å oppnå tilfredshet ettersom du markerer de betalte saldoer. Suze Orman har en annen tilnærming. Fange en annen av Suze episoder, hun delte henne Lojalitetsliste over betaling av gjeld. Suze aksjer som gjeld burde du betale før i stedet for senere. Når du ikke har mye ekstra penger til å spre seg rundt, kan dette hjelpe deg med din beslutning.

Først en ansvarsfraskrivelse. Jeg støtter ikke Suze Orman. Noen ganger er hennes råd rett og slett skummelt. Men jeg trodde dette var en anstendig tilnærming til å hjelpe enkeltpersoner som sliter med gjeld for å sortere gjennom rotet.

6 typer gjeld ifølge Suze Orman

Suze bryter først ned de seks typer gjeld som det alle har:

  1. IRS gjeld
  2. Studentlån Gjeld
  3. Personlig låne gjeld
  4. Boliglån Gjeld
  5. Bil lån gjeld
  6. Kredittkort gjeld

Noen av disse høres kjent ut? Sannsynligvis mer enn du vil innrømme.

IRS gjeld

Den første på listen er gjeld til IRS. Som Suze sier, skyldes penger til IRS, "Dårlig, dårlig, dårlig." (Jeg tror hun la til flere "Bads" der inne). Jeg kunne ikke enig med henne mer. Når du skylder penger til IRS, er det ikke bra. Hvorfor? Først og fremst, siden IRS kan lovlig gripe pengene dine via bankkontoen din når som helst. Hvorfor vil du eie penger til en enhet som har juridisk autoritet som kan gjøre alt de ønsker? Ikke rot med dem, periode.

Studentlån Gjeld

Neste på listen ...... betaler for den høyskoleutdanningen. En grunn til å fortsette å betale studielånets gjeld er det kan ikke bli utladet i konkurs innlevering. Jo, du kan ordne en utsettelse eller toleranse, men; Uansett hva du gjør, vil interessen fortsette å tilflyte. Tenker på ikke å gjøre studielånet ditt? Det er greit, de kan bare garnere lønnene dine for å få pengene tilbake. Au!

Personlig gjeld

Hvorfor skulle Suze tro at personlig gjeld ville være høyere enn kredittkortgjeld? Suze hevder at når noen personlig har lånt deg penger, har de gjort det fordi de stolte på at du ville betale dem tilbake. Ikke betaler din venn / familiemedlem / kjære, vil påvirke forholdet ditt negativt. Tenk på det ubehagelig å være rundt den personen ved en familiefunksjon eller fest. Kan du si, "Awkward". Dessuten, ved å ikke betale dem tilbake kan du sette dem i økonomisk risiko. Du må være ansvarlig for de som hjalp deg og gjøre det et poeng å betale dem tilbake. Hvis du heller ikke tar tilnærmingen til å være personlig lånte penger, er det noen tips om hvordan du får de beste personlige lånene.

Boliglån Gjeld

«Du vil ikke at noen skal ta hjemmet ditt fra deg», sier Suze. Det siste året var termen "foreclosure" for vanlig og en trist realitet for mange boligeiere. Det siste du vil miste er ditt hjem. Suze foreslår å gjøre ditt beste og fortsette å gjøre disse boliglånsbetalinger.

Bil lån gjeld

Når du fortsetter å gjøre husbetalingen, må du sørge for at du fortsatt har en måte å komme på jobb for å kunne fortsette å gjøre disse betalinger. Hvis du mister bilen, kan det føre til en demper på dette. Gjør disse utbetalinger og ikke la bilen bli tatt tilbake.

Kredittkort gjeld

Mange av dere tror at kredittkortgjeld skal være først på gjeldslistlisten. Suze argumenterer, "Kredittkortgjeld er usikret gjeld." Det betyr at hvis du ikke betaler det, kan de ikke ta med deg ditt hjem eller din bil. De kan heller ikke ta pengene dine, ta på kontoen din, eller få deg til å føle seg skyldig på en fest. På det notatet er jeg enig med Suze. Ofte har jeg hatt klienter som har ønsket å utbetale sine 401k til å betale sine kredittkort. Uansett hva du gjør, gjør IKKE dette! Din 401k er beskyttet mot konkurs og kan være den eneste kilden til penger hvis du hvis du går konkurs, blir en realitet.

Hva synes du om Suze Ormans Debt Loyalty List? Er du enig med bestillingen hennes, eller vil du endre den?

Skrive Inn Din Kommentar