Liv

Her er hva orkanen Harvey har å gjøre med det bølge på gasspumpen

Her er hva orkanen Harvey har å gjøre med det bølge på gasspumpen

Gassprisene er satt til å stige med så mye som 25 cent per gallon over hele landet som orkanen Harvey fortsetter å forårsake varig skade på Texas.

Bensin futures, en indikator på hvor prisene går på pumpe, var opp 5% på mandag etter før spiking med så mye som 7% de siste dagene. Driverne vil begynne å se disse prisstigningene senere i uken, fordi det vanligvis tar flere dager for effekten å falle ned til forbrukerne.

Hvordan orkan Harvey påvirker gasspriser

Flere faktorer vil påvirke alvorlighetsgraden og levetiden til de overhengende gassprisene.

Etter å ha smeltet inn i Gulf Coast som en kraftig kategori 4 orkan på fredag ​​kveld, ble Harvey nedgradert til en tropisk storm før de stallet over land. Fra tirsdag morgen hadde det dumpet mer enn 40 tommer regn på Houston og omkringliggende områder.

Området står nå overfor en av de verste flomkatastrofer i amerikansk historie.

Gulf Coast of Texas er hjemmet til oljeraffinaderier som står for nesten en tredjedel av landets oljeraffinering (og dermed bensinproduksjon). Som flomvann fortsetter å stige, blir disse plantene stengt ned, da arbeidsforholdene anses å være usikre og arbeidstakere evakueres.

Så langt har 10 oljeraffinaderier i Houston og Corpus Christi blitt tvunget til å stenge ned på grunn av flom. Disse plantene, inkludert det nest største oljeraffinaderiet i USA, Exxon Mobils Baytown-raffinaderi, står for så mye som 15% av landets oljeraffineringskapasitet.

Matt Smith, direktør for vareforskning ved ClipperData, fortalte CNN: "Pop-bensinprisene er et umiddelbart svar på nedleggelsen av raffinaderier på Gulfkysten i USA."

Han bemerket også at "frykten for en forsyningskriske er å sende prisene lading høyere."

Mens vi nesten alltid ser et hopp i gasspriser umiddelbart etter store stormer, er det vanligvis kortvarig. Ifølge PIRA Energy, en analyseenhet av S & P Global Platts, steg bensinprisene innen to uker etter landfall på 20 cent til 80 cent per gallon høyere "etter orkanene Ike, Rita, Katrina og Isaac. Ca. to til fire uker etter hver storm returnerte gassprisene til prestormnivåer.

Tom Kloza, oljeprisanalytiker ved oljeprisinformasjonstjenesten, forutslo torsdag at Harvey sannsynligvis bare ville forårsake en kortsiktig økning i gassprisene og bare med ca 5 til 10 cent per gallon. Han fortsatte med å si at en 25 cent spike ville være et worst case scenario - men at det er mulig gitt Harvey sin størrelse og den omfattende flom og langvarig utvinning spådd for Houston-området.

I tillegg til at prisene selvfølgelig vil stige - og deretter raskt falle - over arbeidsdagen, kan vi forvente at prisene forblir høye gjennom det meste av september, da disse raffinaderiene arbeider for å komme tilbake til produksjonen og bringe bensinmarkedet tilbake til likevekt.

Hvordan lagre på gass denne måneden

Når du går på arbeidsdagen, er det noen tips og triks som gjør at gassbudsjettet strekker så langt som mulig når vi rir ut bølgen i løpet av de neste ukene.

  • Implementer disse tipsene fra AAA for å spare drivstoff, inkludert å holde dekkene fylt og akselerere gradvis.
  • Bruk drivstoffbelønningene dine. Hvis du har samlet inn gassfordeler fra noen av disse programmene, kan det være den perfekte tiden å bruke dem.
  • Prøv å sykle eller carpooling til jobb. Ikke bare vil du spare penger på gass, men du vil enten få litt trening eller kanskje til og med tjene litt ekstra penger denne måneden.
  • Labor Day er en stor helg for reiser, men hvis du ikke har noen konkrete planer, bør du vurdere å ta en staycation i stedet for å slå veien. Velg noen morsomme ting å gjøre rundt i byen din. Og ikke bekymre deg - morsomme date ideer = morsomme staycation ideer også.
  • Til slutt, sjekk ut denne listen med 23 eksakte måter å spare på gass, og sørg for at du bruker disse tipsene hele måneden.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar