Investere

Social Media og Advisor Blogger

Social Media og Advisor Blogger

Har du hørt om denne tingen som heter Social Media? Da jeg først hørte ordet, forsto jeg det ikke. Vanligvis når jeg hørte ordet sosiale medier eller blogger, var min første tankegang MySpace, for det meste fordi min kone hadde en konto. Da lærte jeg mer om hva en blogg egentlig er, om Facebook, Twitter og alle andre sosiale medier som finnes. Selv om jeg ikke forstod det virkelig, tok jeg steget og begynte å delta. Adventuring Jeg forstod egentlig ikke hva fordelene kunne være. Så se og se, det kom en dag da jeg endelig forsto det. Du kan si at min "Twitter-Bulb" gikk av.

Via Twitter har jeg vært i stand til å koble sammen med mange andre fagfolk og andre bloggere ute på nettet. Blant dem møtte jeg en fyr med navnet Lawain McNeil, som driver en blogg kalt Advisor Blogger. Han ser ut til å gi råd til andre uavhengige finansielle planleggere (som meg selv) på tips om å forbedre sin virksomhet og øke effektiviteten i deres økonomiske planleggingsøvelse. Hans hovedområde er å gi råd til planleggere om hvordan man vellykket kan innlemme sosiale medier i sin virksomhet effektivt - hvor passende passer det?

Følg på Twitter

Jeg har fulgt Lawain gjennom Twitter (hvis du ikke har hørt om Twitter ennå, ikke bekymre deg, vil du) nyter hans oppdateringer og legger merke til noen av hans forslag. Så en dag kontaktet Lawain meg direkte etter å ha lagt merke til at jeg bodde i Carbondale, Illinois, og spurte om jeg ble reist her. Viser seg at han opprinnelig var fra Salem, Illinois, som ligger 60 miles nord for oss. Han har fortsatt familie i området, i min hjemby Carbondale, faktisk. Denne sjansen møtet via Twitter og blogosphere har virkelig vist meg hvor kraftig Social Media virkelig er. Som vår samtale fortsatte, viser det seg at han har en tante som for tiden er med en annen rådgiver, og hun har ikke vært fornøyd med i flere år, og han fortalte meg at han ville henvise henne til meg. Rått! Alt i alt, jeg var veldig spent og imponert over at jeg faktisk fikk min første henvisning ved å bruke denne tingen som heter Social Media.

Siden Lawain var så hyggelig å nå ut til meg og koble til, ville jeg ta deg tid til å lære mer om ham og hans liv etter Sør-Illinois.

Lawain, du ble reist i Salem, Illinois, og nå har du flyttet andre steder. Kan du fortelle oss at en liten er oppvokst i Salem, Illinois, og hva tok deg ut av området?

Salem er den typiske lille Midtvesten byen. Livet er sentrert rundt familie, vennskap og videregående idrett.

På en måte var det en idyllisk barndom. Livet var enkelt. Jeg gikk eller syklet på skolen hver dag (skolen var ca 1,5 kilometer unna). Faktisk, på fine dager, reiste jeg faktisk hjem for å spise lunsj med mamma. Spilt massevis av whiffle ball, fotball, waded bekker, rode sykler og var alltid henger med nabolaget barna. Det er så mye om det som jeg skulle ønske barna mine kunne oppleve.

En av de mest kjente minner var mitt daglige stopp (4 kvartaler fra huset mitt på South Marion) på William Jennings Bryan Public Library og William Jennings Bryan Museum (de var naboen til hverandre). Jeg stoppet der hver dag for å si hei å lese, hjelpe bibliotekarerne til å sette opp bøker og snakke. Jeg tilskriver min kjærlighet til bøker til denne livserfaringen. Jeg ville gå nabo til museet der Harold 'Cap' Bigelow (Curator) ville hjelpe meg med leksene mine og snakke om hans tjeneste i Illinois State Police (han var involvert i frykt for beryktede kriminelle Charlie Birger), hans erfaring i Første verdenskrig og andre verdenskrig.

Jeg forlot Salem i 1982 for Cincinnati, Ohio for å spille basketball på Cincinnati Christian University. Jeg husker å oppleve kulturstøt når du flytter til Cincinnati.

Er det noen av dere som noen gang mener å flytte tilbake til Southern Illinois?

Ja, jeg tenker ofte på det. Jeg tror noen av de fineste og mest ekte mennesker på jordens overflate er fra byer som Salem. Jeg savner tempoet til tider og liker alltid å gå tilbake.

Hva fikk du i din bedrift som du er i?

Det er faktisk en morsom historie. Jeg pleide å være en Corporate Account Executive for et stort nasjonalt kopi og trykkeri. Mitt territorium var Cincinnati. En dag ringte jeg på en finansiell virksomhet som ble en utskriftsklient. Det var ikke lenge før de ble en stor klient. Konsernsjefen ba meg om å bli med i firmaet i salg (der jeg fortalte ham nei i noen år). Jeg ble endelig overbevist og trodde det ville være en flott mulighet, og resten er historie.

Når startet du din første blogg? Når startet du Advisor Blogger?

Som tidligere VP for markedsføring for et stort uavhengig registrert investeringsrådgiver, brukte jeg blogging for å kommunisere til alle rådgiverne jeg rådde og jobbet med. Min første blogg var trolig 2,5 år siden. Det var en fin måte å samhandle med og dele informasjon med dem. Jeg elsket mediumet og likte det faktum at jeg kunne nå ut når som helst og være tilkoblet.

Jeg lanserte AdvisorBlogger i februar 2009 med det formål å bevise rikt innhold for finansielle rådgivere og fagfolk.

Hva gjorde at du vil fokusere på å hjelpe finansielle rådgivere?

Jeg elsker å jobbe med finansielle rådgivere og gründere. Jeg har hatt en utrolig mulighet til å trene og konsultere med hundrevis av rådgivere og har funnet arbeidet helt tilfredsstillende.

Hva er den største misforståelsen som du ser at de fleste økonomiske rådgivere har med begrepet Social Media?

At sosiale medier er et verktøy som bare gjelder for høyskole og unge voksne. Mange rådgivere er ikke klar over at det raskest voksende segmentet for Facebook er voksne i alderen 35-54. Sosiale medier er ikke mer enn verktøy som bidrar til å kommunisere og koble bedre til de vi prøver å nå.

Jeg ser at du har grunnlagt Advisor Lab. Hva kan du fortelle oss om det prosjektet?

Rådgiverlabben er en teknologiplattform for rådgivere som lanserer i mai 2009. Vi skal gjøre en nasjonal kunngjøring i midten av mai.

Hva føler du er i neste horisont av sosiale medier?

Dette er skjønnheten i sosiale medier - det er vanskelig å forutsi hva som er neste. Siden alle kan delta og dele en samtale, vil nye produkter og strategier bli produsert som et resultat av denne kollektive tanke og snakk som skjer. Imidlertid tror jeg at samtaler som skjer (spesielt på Twitter) vil bli brukt til markedsundersøkelser siden samtalene kan spores og måles. Veldig kult.

Alt annet du vil dele?

Jeg er glad for at vi koblet sammen.

Lawain, Takk så mye for intervjuet! Pass på å sjekke ut Lawain's Blog Advisor Blogger.

Skrive Inn Din Kommentar