Liv

Tapt veske? Overbooked Flight? 3 flypassasjerettigheter du ikke visste at du hadde

Tapt veske? Overbooked Flight? 3 flypassasjerettigheter du ikke visste at du hadde

Innenriks og utenlandsk flyturer i USA har nådd en høy tid. Det betyr at flyplassene er mer overfylt, og fly blir ofte forsinket eller overbooket.

Og den verste delen? Ikke vite hva du skal gjøre når din reservasjon er berørt.

Du føler at flyselskapet skal kompensere deg for din forsinkede flytur, men portagenten sier det ikke vil. Hvem er riktig?

Flyselskapets passasjerettigheter er kompliserte, og selv hyppige reisende kjenner ikke alle dem. (Jeg har sikkert lært noen ting mens jeg forsket på denne artikkelen!)

Ikke vent til du er på flyplassen, fuming, frustrert og kjører ut av alternativer. Lær dine rettigheter nå og vet hva du har rett til når, hvis - flyselskapet skruer opp ferien reiser.

Passasjerettigheter for flyselskapene du kanskje ikke vet om

Har du problemer med flyene?

Per de regler og forskrifter som er oppført i Department of Transportation's Fly Rights, er det hva du skal gjøre når ...

Flyet ditt er forsinket eller avbrutt

Dessverre krever den føderale regjeringen ikke flyselskapet å gjøre noe for innenlandsforsinkelser eller avbestillinger. Hvis du reiser internasjonalt, kan du være i stand til å søke om refusjon i henhold til artikkel 19 i Montreal-konvensjonen.

Fortsatt, mange flyselskaper vil tilby noen form for kompensasjon i navnet på god kundeservice. Hvis forsinkelsen skyldes vær, vil de vanligvis ikke gi deg noe - men hvis det er et mekanisk eller planlegge problem, kan de.

Her er det å spørre om:

  • bilag: Hvis du sitter fast i flyplassen i noen timer, må du be om matkuponger slik at du kan spise på flyplassen restauranter. Hvis du er forsinket over natten, be om hotell- og / eller taxikort.
  • Flyselskapsmiljø: Hvis du har en hyppig flygerkonto med flyselskapet, be om ekstra mil for ulempen. Jeg har vellykket gjort dette ved noen anledninger.
  • Lounge passerer: Hvis du må være på flyplassen i flere timer, spør agenten for et salongpass. Jeg vet ikke om dette fungerer, men det er verdt et skudd!

I tillegg til flyselskapet, se på kredittkortene dine for kompensasjon også.

Hvis flyet ditt forsinkes mer enn 12 timer eller krever en overnatting, og du har betalt for minst en del av det med Chase Safir Preferred-kortet, vil Chase for eksempel refundere deg til $ 500 per billett for rimelige utgifter som mat og losji.

For å unngå forsinkelser og avbestillinger i utgangspunktet, bestill fly som går tidlig på dagen, og se etter direkte ruter. Hvis du må ha en tilkobling, hold deg unna flyplasser som er veldig opptatt eller beryktet for værforsinkelser (for eksempel Chicago O'Hare!).

Flyet ditt er overbooket

Flyselskaper regelmessig overbook (selg flere billetter enn det er seter) flyreiser for å gjøre opp for ikke-vise passasjerer. Selv om dette ikke er ulovlig, kan det føre til problemer hvis flere opptrer enn forventet.

Når dette skjer, ber flyselskapene om frivillige, og tilbyr incentiver som bilag og oppgraderinger for å lokke passasjerene til å gi opp plassene sine. Hvis ikke nok mennesker frivillig, er flyselskapene tvunget til å støte noen passasjerer mot deres vilje.

Selv om det er en stor bummer for å få ufrivillig støt, hold kult og husk dine rettigheter; du kan ende opp med en ganske fin del av forandring.

Her er hva du skylder deg hvis du ankommer ...

  • Innen en time etter din planlagte tid: $0

  • En til to timer for sent: Dobbel prisen på billetten din, opp til $ 675

  • Mer enn to timer sent: Fire ganger prisen på billetten din, opp til $ 1,350

Noen flyselskaper kan prøve å dra nytte av deg og tilby flyselskapets kreditt i bytte for ulempen. Ikke aksepter dette tilbudet. Og ikke signere noe papirarbeid, da det kan fjerne din rett til ytterligere kompensasjon.

Stå bakken din og, om nødvendig, sitere denne DOT-siden.

Vil du redusere sannsynligheten for å bli rammet før du selv kommer til flyplassen? Sjekk tidlig på flyet ditt (du kan gjøre det 24 timer før planlagt avgang) og legg til ditt hyppige flyernummer til reservasjonen. Flyselskapet er mindre sannsynlig å støte på lojale reisende.

Bagasjen din blir tapt

Å stå på bagasjepåstand og aldri å ha vesker oppe, er ikke en morsom følelse.

Din første stopp bør være flyselskapets bagasjekontor. Noen ganger kommer bagasjen på et tidligere fly, eller blir ved et uhell plassert i det store bagasjerommet.

Fortsatt ikke der? Tid til å be om erstatning.

Flyselskaper må "kompensere passasjerer for rimelige utgifter for tap, skade eller forsinkelse i personbefordring" i henhold til DOT-regler.

Hvert flyselskap tolker dette annerledes, men generelt forventer en stipend på minst $ 50 per dag for å bruke på nødvendigheter som toalettsaker og klær. Bare vær sikker på å holde kvitteringene dine slik at flyselskapet kan refundere deg senere.

Også, hvis du har betalt for billetten eller avgiftene med et kredittkort, sjekk fordelene. The Chase Safir Preferred tilbyr for eksempel et stipend på opptil $ 100 per dag for klær, toalettsaker og ladingskabler når bagasjen din er forsinket med seks timer eller mer.

Hvis bagasjen din går tapt permanent, må du sende inn et nytt krav.Flyselskapet må kompensere deg for verdien av bagasjen din, opp til $ 3.500. For å forhindre dette, må du sørge for å legge en adresselabel i posens klare ytterlomme og Fest en bagasjemerker.

Noe er gått galt, og du har truffet en blindgyde

Det første jeg gjør når jeg ikke får den hjelpen jeg trenger? Hopp på sosiale medier. Jeg bruker Twitter for å forklare min situasjon - og @mention flyselskapet - og ofte vil selskapet adressere det med en gang.

Du kan også ring flyselskapets kundeservicelinje fra flyplassen. Noen ganger vil telefonansvarlige gi deg et annet svar enn portagenter, noe som gir deg innflytelse når du løser problemet.

Hurtig tips: For å finne den raskeste måten å snakke med en liveagent, bare Google "gethuman" pluss flyselskapets navn.

Og vær så snill, så vanskelig som det kan være noen ganger, Behandle portagenter alltid med respekt og tålmodighet. Flyselskapets uhell er vanligvis ikke deres feil, og de må håndtere mange cranky mennesker. Ikke bare det, men du ville bli overrasket hvor langt de skal gå for å belønne noen som er hyggelige.

Hvis du får god service, ikke glem å returnere favoritten ved å sende inn et kommentarskjema på flyselskapets nettside. Alternativt kan du sende inn klager om uhøflig eller unhelpful agenter. Jeg har faktisk komplimentert og klaget over forskjellige agenter i samme melding!

Pass på å skrive ned informasjon - agent navn, datoer og flynummer - mens det er friskt i tankene dine. Du kan henvise til dette hvis du trenger å kontakte flyselskapet senere; Å gi detaljer styrker alltid saken din.

Hvis reisen er over, og klagen din ikke er løst, prøv AirHelp, et selskap som lobbies flyselskaper på vegne av passasjerer som ufrivillig ble rammet. Eller sjekk ut Service, en oppstart som hjelper deg med å løse kundeserviceproblemer uten kostnad for kunden.

Uansett hva du gjør, ikke la denne ferien reise sesongen få det beste av deg. Hold deg rolig, husk dine rettigheter og søk kompensasjonen du fortjener!

Din sving: Har du noen kompensasjonstips eller fortellinger for flyselskaper?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar