Liv

Du sparer nok en masse penger på Premium Gas. Her er hvorfor

Du sparer nok en masse penger på Premium Gas. Her er hvorfor

Hvis du bruker premium drivstoff i bensintanken, kan du være en av 16,5 millioner amerikanere som kaster bort pengene dine, ifølge en nylig studie fra AAA.

Studien bekreftet hvilke auto-eksperter som tilsynelatende har kjent i årevis at forbrukerne blir feil: "Premium" er ikke av høy kvalitet, og bilen trenger sannsynligvis ikke den.

Så hvorfor sløste amerikanske drivere, som AAA, $ 2,1 milliarder dollar på unødvendig premium bensin i fjor?

Myten om Premium Fuel

Mange av oss ser tre alternativer på pumpen og antar at hvert høyere pris er bedre enn det siste.

Du kan, som pappa har rådet min søster og meg, velge premium-klasse, forventer å få bedre drivstofføkonomi, renere utslipp og et generelt bedre liv for motoren din.

Dessverre ville du ha feil, og det kan koste deg - og dine intetanende døtre - nesten $ 300 hvert år.

Premium koster gjennomsnittlig 50 cent per gallon enn vanlig, CNN rapporter, og gjennomsnittlig US-driver bruker 583 gallon per år.

Normalt ville jeg ta min far på hans ord om grunnleggende vedlikehold av kjøretøy, fordi det er hva pappa er for. I dette tilfellet skjønner han sannsynligvis på en varig myte.

AAAs siste evaluering målt bilens ytelse, drivstofføkonomi og utslipp ved bruk av både vanlig og premium-grade drivstoff.

"AAAs tester avslører at det ikke er noen fordel for å bruke premium bensin i et kjøretøy som krever vanlig drivstoff," sa Megan McKernan, leder av Automobile Club of Southern California's Automotive Research Center, som samarbeider med AAA på forskningen.

"Premium bensin er spesielt formulert for å være kompatibel med spesifikke typer motor design, og de fleste biler kan ikke dra nytte av høyere oktan vurdering."

Hva er Premium bensin, og trenger bilen min det?

"Premium", når det gjelder bensin, betyr en høyere oktan vurdering - ikke høyere kvalitet.

Høyoktanbrensel kan støtte bedre hestekrefter i høyytelsesbiler, TPH assistent redaktør og tidligere automotive mekaniker / teknisk forfatter Justin Cupler forklart for meg.

Og i tilfelle du lurer på, som jeg var, hva hestekrefter betyr egentlig, forklarte Cupler (tålmodig), "Hestekrefter er i utgangspunktet hvor fort bilen er."

Høyere hestekrefter, i et nøtteskall, betyr at bilen din tar av og går raskere enn en bil med lavere hestekrefter. Det vil også gjøre bilen bedre for tauing og i situasjoner som krever ekstra kraft, som å klatre på fjellveier.

Mest sannsynlig er kjøretøyet ditt blant flertallet designet for å kjøre på vanlig drivstoff, og bruk av premium kan ikke forbedre ytelsen.

Bruke premium drivstoff i et standardbil er som å ta et supplement med 300% av din daglige verdi av vitamin C. Du får ikke tre ganger fordelene; ekstra er bare skyllet gjennom kroppen din ubemerket.

Hvis du kjører et høyytelsesbil

Hvis du kjører et høyytelses- eller luksusbil, produsenten som er utformet for å dra nytte av høyereoktanbrensel, kjenner du sikkert det fordi du sannsynligvis valgte den kraftige motoren.

Selv mange høyytelsesbiler bare anbefale Premium-drivstoff, sier Cupler, og det er å sikre ytelse, ikke sikkerheten eller helsen til bilen din.

For eksempel er 2017 Mazda CX-9 utstyrt med en 2,5 liters turboladet motor. Det går bra på vanlig (87 oktan) drivstoff, men motorenes elektroniske systemer begrenser den til bare 227 hestekrefter.

Med premium (93 oktan) i tanken, kan motoren nå sin maksimale utgang på 250 hestekrefter (oversettelse: raskere).

Bruk av vanlig drivstoff i et anbefalingsbil vil ikke forårsake skade eller påvirke ytelsen på lang sikt, fordi bilens datamaskin gjenkjenner den potensielle motorklokken forårsaket av lavoktanbrensel og justerer tenningen tilsvarende. Denne tenningsjusteringen er det som ofte fører til redusert hestekraftutgang fra motoren.

Jeg kunne dype mer inn i nyvunnet kjennskap til bilvitenskap, men jeg mistenker at du ikke er så mye av en nerd som jeg er. Du lurer bare på WTF du skal gjøre med denne informasjonen.

Bunnlinjen: Kontroller brukerhåndboken din.

«Når det gjelder bensin, betyr premie ikke« bedre »hvis kjøretøyet ikke krever det, sier John Nielsen, administrerende direktør for automotive engineering and repair i AAA, i en pressemelding denne uken.

Sjekk håndboken for kjøretøyets anbefalinger:

  • Hvis den ikke anbefaler premium eller viser høyere hestekrefter med høyereoktanbrennstoffet, får du ingen fordel av å betale mer for premium.
  • Hvis den anbefaler premium, vil du sannsynligvis ofre ytelse dersom du fyller opp med vanlig.
  • Hvis manualen sier premie er "påkrevd", bør du gaffel over ekstra penger minst det meste av tiden.

Av og til bruker regelmessig gass i et førsteklasses bil - hvis du for eksempel ikke har noen penger i denne uken, vil det ikke være et problem, forklarer Cupler. Men over tid, spesielt i eldre kjøretøy, kan det føre til motorklokk som kan føre til skade over tid.

Hvis du hører det banke, legg premiebrensel til tanken din så snart som mulig, anbefales Greg Brannon, AAAs leder for Automotive Engineering til CNN.

Nye biler som lister premium drivstoff som et krav, utgjør et helt annet problem. Mens de sannsynligvis vil gå fint med lavereoktanbrensel, kan du ende opp med en ugyldig garanti for å plukke feil drivstoff på pumpen.

Bare 16% av amerikanske drivere eier for øyeblikket et kjøretøy som krever Premium drivstoff, ifølge AAA.

Hvorfor tror min far Premium er bedre?

Så hvorfor gjorde faren min, som ikke er en girkasse av en hvilken som helst fantasienhet, og aldri har eid et høyytelsesbil, fortell meg at premium bensin ville være bedre for 1980-noe Buick LeSabre-sedan jeg kjørte på videregående skole?

Vises ut, "premium" pleide å, Faktisk betyr "bedre" bensin.

Før de ble krevd og regulert i 1997, var vaskemidler og andre tilsetningsstoffer som holder motoren innad og utslippene rene, bare i premiumbrensel. Da det var tilfelle, var det å holde motoren ren og din karbonfotavtrykk mindre.

Ikke nå lenger.

Nå inneholder all vår gass disse tilsetningsstoffene etter loven. Oktan nivå er den eneste gjenværende forskjellen mellom vanlig og premium drivstoff.

Kvaliteten kan variere etter merke - ikke i klasse - men alt drivstoff du får på bensinstasjoner, må oppfylle grunnleggende moderne krav.

Så takk, pappa, men jeg antar at dette er en mulighet til å lære fra den yngre generasjonen - og spare noen få dollar hver gang du fyller på.

Din sving: Har du spratt penger på premium bensin?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar