Mat

Få mest muskel for pengene dine med disse billige høyproteinmatene

Få mest muskel for pengene dine med disse billige høyproteinmatene

Budsjetter kan være vanskelig å holde fast ved, spesielt når det kommer til dagligvarehandel.

Jo, det er mange måter å spare på dagligvarer, inkludert mastering kuponger, dra nytte av rabatt apps eller planlegger måltider på forhånd. Men hvis du har spesialisert diett eller bare leter etter sunnere matalternativer, kan du stole på at dagligvarehandelen din er høyere enn gjennomsnittet - selv om du bruker pengerbesparende strategier.

Hvis du er på et høyt proteinholdig kosthold - for mange mennesker betyr dette kjøtt, kjøtt og mer kjøtt - du kan ende opp med å betale betydelig mer hver måned for dagligvarer fordi et kjøtt-tungt kosthold kan bli dyrt, virkelig raskt.

Og hvis du holder deg til vegan eller vegetarisk kosthold (eller du bare vil bare spise mindre kjøtt), kan du vende seg til ferdigpakkede proteinstenger og riste blandinger for å gjøre opp for mangel på animalske proteiner. Men disse produktene er ofte enda mer dyrt.

Så hva er en protein-elskende Penny Hoarder å gjøre når de står overfor valget om å plukke opp noen dagligvarer eller, vet du, Kjøper gassen for å komme til matbutikken?

Se etter alternative proteinrike matalternativer, det er hva! Og ved alternativ, mener jeg billigere.

Plant-baserte kilder til billig protein

Mens det er noen billige dyrebaserte proteiner der ute (vi kommer til dem), er disse plantebaserte proteinene gode for alle som følger en diett fri for alle animalske produkter.

Bønner og erter

Bønner er oftest snakket om proteinrikt plantebasert alternativ. På omtrent 39 gram protein per kopp, Svarte bønner er en av de mest protein-tette matvarer du kan spise som er fri for animalske produkter. Til sammenligning skyldes en kopp hakket eller hakket kyllingbryst 43 gram protein.

I tillegg er det utbenet kyllingbrystklokker i gjennomsnitt på $ 3,28 per pund, noe som gjør det vesentlig dyrere enn den 16 unse kan med sorte bønner jeg så for 72 cent.

Men det er ikke bare svarte bønner! Nyrebønner, grønne bønner, grønne erter, soyabønner, kikærter, lima bønner, pinto bønner, svarte øyne - listen fortsetter og fortsetter, og de er alle rik på protein og utrolig lav pris.

Peanøttsmør

To ss peanøttsmør - anbefalt servisstørrelse - inneholder nesten 8 gram protein. Og hvis du spiser peanøttsmør vei Jeg forbruker peanøttsmør, bør du ikke ha noe problem med å møte din anbefalte daglige proteinavgift. (Bare tuller, det høres mildt usunt ut.)

Grønne Veggies

Mange grønne grønnsaker er overraskende høye i protein, sammen med så mange viktige vitaminer og mineraler. Matvarer som spinat, brokkoli (og broccoli fetter, broccoli rabe), brusselspirer og jevn asparges er alle høye i protein for deres kaloriantal.

Tempeh og Tofu

Gitt sojabønner med høyt proteinnivå - vi snakker 66 gram protein i en kopp stekt soyabønner - det er ikke rart at soyabaserte produkter som tofu og tempeh er tette i protein. På grunn av de unike prosessene som går inn i å produsere hver, er deres proteindensitet forskjellig: Tempeh har 33 gram per kopp mens tofu har 20 gram per kopp.

Korn og pseudograiner

Når jeg sa korn, hva var det første som dukket opp i hjernen din? Var det din trofaste quinoa? Eller kanskje de finicky (men så verdt den tiden du brukte svinger over komfyren mens de kokte) linser? Vel, da ville hjernen din være feil - men bare mildt feil. Tillat meg å forklare.

Det er korn, og så er det pseudograiner. Med mindre du har en allergi eller følsomhet overfor korn, kan du bruke dem om hverandre. Forskjellen er at pseudograiner er teknisk frø, men vi spiser dem som korn.

Faktiske korn som er høy i protein, inkluderer bygg og farro, henholdsvis 23 og 24 gram protein per kopp, sammen med sorghum, kamut og rug.

Protein-tette pseudograiner inkludere bokhvete ved 22 gram protein per kopp og linser på 18 gram per kopp, etterfulgt av amaranth, quinoa og teff.

Frø og nøtter

Andre frø - frøene som vi drysser i smoothies og bruker til ekstra liten crunch på salater - er også høy i protein. Men vi spiser vanligvis disse typer frø sparsomt fordi de er relativt høye i kalorier. Gresskar og squashfrø er gode kilder til protein på nesten 10 gram protein per fjerdedel kopp, men chia frø og linfrø er også gode høyproteintilskudd til snacks og måltider.

Etter peanøtter er de nøtter som er høyest i protein, mandler, cashewnøtter og pistasjenøtter - som gir ca 12 gram protein per halv kopp.

Animal Protein

Hvis du spiser dyrebaserte produkter, er det noen billigere alternativer for å hjelpe deg med å spare i kassen.

egg

For en stund fikk egg en dårlig rap for å være høy i kolesterol. Nylig, skjønt, det rykte har endret seg, og Ny forskning tyder på Det er OK å konsumere egg som en sunn kilde til protein, vitaminer, mineraler og gode fettstoffer.

Her er en grundig nedbryting av hva du skal se etter i egg, men alt kommer ned til dette: Egg er en utmerket, billig kilde til protein.

Gresk yoghurt og hytte ost

I en kopp vanlig gresk yoghurt er det omtrent 29 gram protein.Hvaleklokker på på under 28 gram protein for omtrent samme mengde.

Tunfisk på boks

Fisk er en annen stor kilde til protein, men selv her i Florida, hvor vi er omgitt av vann på tre sider, kan fersk sjømat være pricy. Løsningen? Hermetisert tunfisk, som er billigere å transportere og lagre, er en billig proteinkilde som du finner overalt. Det er omtrent 30 gram protein i en kopp hermetisert tunfisk.

'Ubeleilig' kylling og oksekjøtt

Hvis du fremdeles foretrekker kjøtt som din primære kilde til protein eller bare vil ha det en gang i en stund, er det noen måter å spare på matbutikken. Avstengte, kyllingebryst fra huden og 90% magert biff er dyrt, men det er bare kostnaden for bekvemmelighet. Hvis du er villig til å gjøre litt ekstra arbeid, du kan spare penger på kjøtt ved å rengjøre og deboning det selv.

Dagligvarebutikker selger hele kyllinger og bein-in, skin-on stykker til betydelig lavere priser per pund. Hvis du forplikter deg til å tilbringe et par ekstra minutter på kjøttet, ser du ganske store besparelser.

Når det gjelder biff, er det ofte en forskjell på noen få dollar per pund mellom 90% mager og noe nærmere 70% magert. For å spare penger hver gang du handler, kan du kjøpe det billigere, fetere biffet og skyll det selv for å gjøre det mer som det pricier magre kjøttbiffen. Hvis du rister hodet på meg akkurat nå fordi det høres ut som for mye innsats, er det ikke så komplisert, jeg lover. Her er en nyttig forklarer av hvordan (og hvorfor) prosessen med skylling av biff fungerer.

Det er mange billige måter å oppfylle ditt anbefalte daglige proteininntak, slik at du ikke står fast for å betale for dyre pulver, barer og kjøtt hver gang du går på dagligvarehandel.

Uansett, og uansett dine kostholdsbegrensninger, kan vi alle være enige om at en lav dagligvare regning er den beste dagligvare regningen.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar