Penger

Denne Guy's Business har gjort 98 millioner dollar i 2016. Her er Hans Råd for Entreprenører

Denne Guy's Business har gjort 98 millioner dollar i 2016. Her er Hans Råd for Entreprenører

I 2009, da Justin Wetherill droppet sin splitter nye iPhone 3G og ødela skjermen, bestilte den selvutnevnte tech geek reservedelene på nettet og forsøkte å fikse det selv. Det forsøket avsluttet å skade telefonen ytterligere, men det inspirerte også ham til å lansere en elektronikk-reparasjonsvirksomhet kalt uBreakiFix.

Deretter, da 21, og hans høyskolevenn David Reiff kjøpte ødelagte telefoner på eBay og lærte å fikse dem gjennom prøving og feiling. De satte opp et nettsted og begynte å reparere ødelagte skjermer via post i en stue. Når de innså at folk ville ha en raskere tilbakeslag, begynte paret å møte kundene personlig.

"Jeg festet telefoner på Panera på lunsjpause, han festet telefoner på Panera hele dagen," sier Wetherill. "Vi gjorde post-in telefoner om natten etter at jeg kom av jobb."

Deretter satte han ut sitt kredittkort til en melodi på $ 5000 for å få virksomheten til å gå. En annen venn, Eddie Trujillo, foreslo at de åpnet en murstein og mørtelplassering. I utgangspunktet ønsket Wetherill og Reiff ikke risikoen for et butikkfront, men Trujillo satte opp pengene og de åpnet sin første butikk i Orlando, Florida, i september 2009.

Ved $ 800 per måned i leie var butikken ikke i den beste delen av byen. Fortsatt, i butikkens andre måneds virksomhet, overgikk det allerede salget fra deres nettsted som betjener hele landet.

"Det var folk som kjørte fra Jacksonville, Tampa, kjøretidene for å få telefonen fast den samme dagen i stedet for å være uten den," sier Wetherill. "Så vi begynte å gjøre flere butikker."

En voksende bedrift

Mellom 2009 og utgangen av 2012 åpnet uBreakiFix 47 bedriftsforretninger. Etter å ha bygget en portal for å spore beregninger, som salg, arbeidstid og tilgjengelighet, gjorde de spranget til franchising i 2013.

"Vi var på et punkt at vi kunne dele modellen med mennesker utenfor systemet komfortabelt og drive en konsekvent opplevelse, sier Wetherill.

Selskapet har nå mer enn 290 steder, inkludert franchise i USA, Canada og Trinidad og Tobago. Wetherill sier at han planlegger å avslutte året med 450 uBreakiFix-steder. Totale butikkinntekter rammet $ 98 millioner i fjor, og de projiserer $ 140 millioner i inntekter i år.

"Den store utfordringen [...] er å endre samfunnets tankegang at elektronikk er verdt å fikse, og de er ikke bare engangs," sier Wetherill. Faktisk, tidligere i år, undersøkte selskapet 1000 mennesker om hva de gjør når de slår telefonen: Bare 24% regner med å reparere det.

I mange tilfeller er reparasjon av ødelagt elektronikk ikke bare billigere enn å erstatte dem, men det er også mer miljøvennlig.

Deretter tilskriver mye av hans suksess til positivt muntlig. "Når noen faktisk tenker på reparasjon og tar en sjanse på uBreakiFix, er de sikkert overrasket med opplevelsen, og vi har sett det som er ganske smittsom i lokalsamfunnet," sier han. "Vi er stolte av å gi ekstraordinære kundeopplevelser."

Jeg spurte Wetherill om å dele sitt beste råd for håperende entreprenører. Her er hva han fortalte meg.

Bekreft din ide først

I stedet for å hoppe rett inn i en kommersiell leieavtale og stresset på et fysisk sted, startet Wetherill lite og viste at det var etterspørsel etter denne telefonreparasjonstjenesten.

"Hvis du har en ide, bekreft den blant noen jevnaldrende, sørg for at det er verdt å jage," sier han. Hvis du ser gode resultater fra testene dine, kan du få det til å skje.

Vær villig til å svinge

Mens han jobbet som regnskapsfører, skjønte Wetherill kontoret at livet ikke var for ham. Han prøvde flere forretningsideer, blant annet å selge T-skjorter og bygge datamaskiner, før han fant en som fungerte.

"Vi var i stand til å kile oss i en nisje som det var mye etterspørsel etter og ikke mye forsyning," han sier. "Vi snublet over denne ideen og var på rett sted til rett tid."

Mens uBreakIFix startet å fikse telefoner, reparerer den nå også annen elektronikk, inkludert datamaskiner, tabletter og spillkonsoller.

Selv om han ikke opprinnelig ønsket risikoen og overhead av en mursteinmøllebutikk, var Wetherills villighet til å endre sin posisjon og ta det spranget betalt av stor tid.

Angi klare forventninger

Wetherill hyret sine venner tidlig, en strategi som brenner noen bedriftseiere. Han sier at å holde folk ansvarlige har holdt dem jobber hardt i stedet for å kaste seg på vennskap.

"Vi har skapt en kultur der vi prøver å veldig tydelig skisse hvilken suksess som ser ut i en rolle," sier han.

"Vi formulerer veldig tydelig hvordan det måles og så klart formulerer hva belønningene for å møte eller overgå forventningene er."

Gå over og utover for kunder

For å spre goodwill med potensielle kunder tilbyr uBreakiFix gratis diagnostiske tester på ting som å sjekke batteriets ladning.

"Hvis det er noe som en tekniker bare kan fikse rett der i resepsjonen, så gjør vi det og sender folk på vei," forklarer han.

"Hvis det er mer dyptgående, gir vi et tilbud, og det er ikke noe press å enten gå videre med reparasjonen eller bare hente enheten."

Din sving: Har du noen gang ønsket å starte en bedrift? Hvilken tjeneste eller produkt kan du tilby for å fylle et unmet behov?

Susan Johnston Taylor (@UrbanMuseWriter) er freelance skribent som har bidratt med forretnings- og personlig finanshistorier til Atlanterhavet, Boston Globe, Entrepreneur, Fast Company og US News & World Report online. Hun bor i Austin, Texas, og får sine sparsomme Yankee-vaner fra hennes mors side av familien.

Skrive Inn Din Kommentar