Virksomhet

5 største karrierefeil

5 største karrierefeil

Enten du er flere år i karrieren din eller bare starter ditt første jobbsøk, er det en rekke mulige feil som kan gjøres underveis. Å lage og lære av disse feilene er en viktig del av arbeidsplassutviklingen, men noen kan være skadeligere enn andre.

Å være klar over disse fallgruvene er det første skrittet for å unngå dem, så ta en titt på vår guide til fem av de største karrierefeilene.

Har ingen plan

Unnlatelse av å ha en livsplan på plass kan vise seg å være problematisk. Enten du har det lagt ut i tankene dine, eller skrevet ned på papir, er det nyttig å ha noe å referere til hvis du mister veien. Selvfølgelig, når livet går videre, endres planene uunngåelig, så husk at du kan endre og opprettholde eksisterende planer du har på plass for å imøtekomme disse endringene. Og din plan trenger ikke å være perfekt - tenk på det som en løs ramme for å veilede deg gjennom.

Unnlater å dra nytte av muligheter

Fra å ikke søke om drømmeposisjonen, å ikke registrere seg for relevant opplæring på jobb, kan det være en stor feil å ikke gripe muligheter som kommer. Husk at ting er usannsynlig å forandre med mindre du får det til å skje. Du kan sørge for at du ikke blir etterlatt ved å holde ferdighetene dine oppdatert, nettverk med relevante personer, og holde øye med muligheter som samsvarer med dine evner.

Husk at sjansen favoriserer de som er forberedt.

Ikke gjenkjenne dine feil

Å skylle andre for dine feil er en feil i seg selv. Ikke bare vil de rundt deg (inkludert sjefen din) vite at du er skyldig, men du vil ikke kunne lære feilen på dine veier, og kan lett gjøre den samme feilen igjen. Godta hvor du gikk galt, prøv å rette opp det, og ta den kunnskapen med deg for å unngå en ny forekomst. Å skylde andre er den sikreste måten å mislykkes i din karriere.

Ikke gjenkjenne dine prestasjoner

Mangler å innse hvor du har utmerket eller oppnådd et mål, kan holde deg tilbake fra å utvikle seg i din karriere. Kjenne og belønne dine suksesser, og engasjere deg i et sted for selvfremmende kampanjer. Men ikke gå over bord - la kollegaene / sjefen / avdelingen / næringen vite om dine prestasjoner gjennom et oppslagstavle, case study eller ved å videresende en positiv e-post.

Dette kan være avgjørende hvis du får en anmeldelse (eller skriver en egen anmeldelse som mange bedrifter nå krever), søker om en jobb, eller søker en kampanje.

Ikke be om hjelp

Uansett om du trenger emosjonell støtte, ideer til en ny kampanje, eller innspill på et prosjekt, vil det være sannsynlig å holde deg tilbake hvis du nekter å søke veiledning fra andre. Alle jobber kan være tøffe til tider, og å ha en støttegruppe rundt deg kan hjelpe deg gjennom disse vanskelighetene. Ikke bare dette, men å ha et annet par øyne, se over arbeidet ditt, eller spør en annen person å bidra med ideer, kan også forbedre sjansene for total suksess.

Dette kan inkludere en sjef, en kollega eller en mentor. Bunnlinjen - nå ut. Du er sannsynligvis ikke alene og trenger ikke å slite gjennom ting selv.

Hva synes du om disse karrierefeilene? Alt du vil legge til eller endre basert på din erfaring?

Skrive Inn Din Kommentar