Penger

Denne fyren hadde en forbløffende $ 26k i kredittkort gjeld. Her er hvordan han betaler den ned

Denne fyren hadde en forbløffende $ 26k i kredittkort gjeld. Her er hvordan han betaler den ned

På en lørdag kveld i løpet av januar, Nick og kjæresten Leigh cozied opp ved siden av hennes peis og begynte en høytidelig "kredittkort kutteseremoni."

Mellom duoen hvilte en bunke plastkort og en flaske Champagne-overlegen fra nyttår.

Som Nick (som ba om at vi utelater etternavnet) kuttet hvert kort, tilbød kjæresten hans oppmuntrende ord - hvordan en dag kunne han kjøpe et hus, investere penger, gi tilbake.

For Nick, 27, har disse økonomiske målene følt seg langt utenfor rekkevidde.

Klokken 18 ble han roped til å åpne sitt første kredittkort. Gjennom årene spredte han seg til rundt 26 500 dollar av gjeld.

"Jeg følte at jeg druknet," sier han. "Jeg var i stand til å foreta månedlige innbetalinger, men hver gang jeg gjorde, var hovedparten av betalingene rentegebyr."

Håper å løse problemet, forsøkte han å konsolidere sin gjeld. Men hver gang ble han nektet et lån. Inntil han leser om Upstart, en utlånsplattform grunnlagt av tidligere Google-ansatte, som tilbyr det det kaller "smartere lån" gjennom partnerskap med deltakende banker.

I stedet for å bare dømme låntakere på deres kredittpoeng (selv om det krever en 620 kreditt score), kan Upstarts underskrivelsesmodell inkludere faktorer som utdanning, studieområde og arbeidshistorie for å bedre forstå en låner og deres tilbøyelighet til å tilbakebetale et lån.

Nick tok et skudd og søkte om et Upstart-lån. Innen 40 minutter ble han godkjent. Mindre enn to timer senere startet Upstart en overføring av midler. Hans lånefond vil være tilgjengelig for ham neste virkedag.

Cue den seremonielle kredittkort kutt - fordi han lover å aldri la kredittkort gjeld ta over sitt liv igjen.

Hvordan denne fyren planlegger å betale av $ 26k i kredittkort gjeld

De over 26 000 dollar i gjeld som Nick klarte å samle, var for det meste fra sine yngre, mer økonomisk hensynsløse år, da han kjøpte den nyeste og beste elektronikken eller tar ferier og bruker for mye penger.

"Jeg misbrukte helt [kredittkort] og var ikke økonomisk ansvarlig i det hele tatt," sier han.

Innen 10 år etter at han åpnet sitt første kredittkort skyldte han seks kreditorer mye av penger. Hans totale månedlige minimumsbetalinger svingte rundt $ 800. Mye av det gikk mot interesse og avgifter.

Et kort kreves for eksempel en minimumsbetaling på $ 160, men bare $ 65 gikk det mot rektor.

"Hvor gal er det?" Sier han. "Jeg følte meg som om jeg gikk ingensteds, bare spilt hjulene mine i gjørmen, virkelig ikke i stand til å gjøre noe momentum."

Han hadde forsøkt å refinansiere med flere långivere, og håpet et lån med lavere rente ville hjelpe ham med å få litt trekkraft. Men hver gang han søkte, ble han nektet.

Deretter leser han om Upstart på The Penny Hoarder. Det var historien vi fortalte om Kelsey Buxton, som fant seg i en lignende situasjon, med om lag 22 000 dollar i kredittkortgjeld. Fordi Nick snakket altfor godt, følte han at han hadde en sjanse.

Han søkte om lånet, og prosessen beveget seg raskt fremover. Han rasler av timestampe for e-post:

  • Upstart sender bekreftelse på at den mottok søknaden klokka 11:53, den 8. januar.
  • Klokka 12:33 p.m. samme dag, en e-post som angir hans lån godkjenning kommer inn i innboksen hans.
  • Deretter klokken 02:10 - Bare noen få timer senere - Upstart lar ham få vite at det har startet overføringen av midler til sin konto.
  • Når han våkner 9. januar, er det nok nok lånet på sin konto, og han begynner umiddelbart å gjøre betalinger mot hans kredittkort.

"Det var en lettelse - som en stor vekt hadde blitt løftet av skuldrene mine," sier han.

Dette nye lånet innebar at Nick kunne gå fra å betale minimum $ 800 i måneden til minimum $ 667, takket være forskjellen i rente. Med hans kredittkort betalte han inntil 24% i renter. Hans nye lån skryte en 19% rente.

I stedet for å blåse den ekstra $ 133 i måneden, skjønner han det mot hans femårige lån, noe som betyr at han vil kunne betale lånet på omtrent tre og et halvt år - høyst. Hans jobb gir også mulighet for overtid, så han planlegger å legge litt ekstra tid i og legge til noen ekstra inntekt mot lånet.

"Egentlig, mitt mål er å få dette lånet lønnet på rundt to og et halvt år," sier han. "Jeg tror jeg er på vei!"

I tillegg har han lovet å aldri slippe inn kredittkort gjeld igjen. Det er hjulpet med å kutte opp alle kortene sine - unntatt en han holder seg låst i et trygt, bare for nødsituasjoner.

Upstart Loans Review: Han har fornyet håp

Nick sier at han endelig kan se et lys på enden av tunnelen.

Han er i stand til å betale mer av sine kredittkortgjeld gjennom sitt Upstart-lån, og hans kreditt score gjennom Experian har økt fra 630 til 742. Han mistenker at det bare vil fortsette å øke ettersom han betaler sin gjeld ned.

Nick føler seg takknemlig for Upstart - og at det tok sjansen på ham.

Hans mindre enn perfekte kreditt score betyr ikke at han ikke var i stand til å ta skritt for å få sin økonomi i orden.I stedet analyserte Upstarts teknologi andre faktorer, som sin jobbhistorie i offentlig tjeneste og hans utdanning, en tilknyttet grad.

"Det har vist et lys på slutten av en mørk, forrædersk, økonomisk skuffende [tunnel]," han sier. "Jeg føler meg endelig at jeg beveger meg fremover."

Så snart Nick betaler sine kredittkort, vil han kjøpe et hus.

"Upstart har gitt meg muligheten til å drømme om fremtiden min uten dårlige kredittkort gjeld."

Hvordan søke om et oppstartslån

Vi sender en ekte takk til Nick, som mailte oss om en uke etter hans lånegodkjenning for å dele sin historie.

"Jeg vil virkelig kunne gi andre håp, som jeg fikk," sier han. "Jeg trodde jeg aldri skulle være i stand til å komme seg ut av gjeld."

Hvis du er nysgjerrig, kan du få et gratis tilbud fra Upstart innen minutter. Å sjekke din rente påvirker ikke kredittpoengene dine.

Bare naviger til Upstart og velg målet ditt. Vil du betale kredittkortgjeld som Nick gjorde? Takle studielån? Betal for personlige utgifter, som medisinske regninger eller leie?

Du vil legge inn noen grunnleggende opplysninger om takstkontrollskjemaet: hvor mye du vil låne ($ 1000 til $ 50.000), navn, adresse, høyest utdannelsesnivå og primær inntektskilde.

Det er ingen forskuddsgebyrer, så du kan ta skritt for å betale lånet ditt før tiden, som Nick.

Lær mer om Upstart og sikre et gratis tilbud alle online.

Denne historien er en refleksjon av en persons erfaring og reflekterer ikke nødvendigvis opplevelsen av alle søkere.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hvis et Upstart-lån har fornyet ditt økonomiske håp, vil hun gjerne høre fra deg.

Skrive Inn Din Kommentar