Liv

Nysgjerrig om akupunktur? Her er en budsjettvennlig måte å prøve den ut

Nysgjerrig om akupunktur? Her er en budsjettvennlig måte å prøve den ut

Hva tenker du på når jeg sier "akupunktur"?

Sannsynligvis noe på spekteret mellom reiki chakra clearing og tegneserie karakteren Pinhead.

Men som en akupunktør selv, er jeg glad for at folk skjønner hvor mye disiplinen er mer som vitenskapsbasert medisin enn voodoo.

Akupunktur er forankret i immunologi og nevrovitenskap og har blitt stadig mer populær i løpet av de siste tiårene. (Denne 2016 artikkelen fra Time oppsummerer akupunkturs kliniske studier og hvordan det fungerer på et fysiologisk nivå).

Men misforståelser rundt øvelsen og prislappen holder noen mennesker fra å se det som et helsevesen.

Hvordan fungerer akupunktur?

Studier tyder på akupunktur kan bidra til å lindre kronisk smerte, hodepine og noen av symptomene på kreftbehandlinger, ifølge National Institutes of Health.

Akupunktur nåler fremkaller immunrespons i kroppen din for å sende passende proteiner eller kjemikalier til de stedene de trenger for å løse problemer.

Si at du har en forstuet ankel. Akupunktur ville være effektiv for å redusere betennelse, blokkere smertesignaler til hjernen og fremskynde helbredelsesprosessen.

Behandlingene er kumulative, så avhengig av hvor lenge problemet ditt har gått, tar det vanligvis et kurs på åtte til tolv behandlinger for å se hele resultatet.

Hvor mye koster Akupunktur?

Det opprinnelige besøket vil typisk kjøre deg $ 75 til $ 95, med oppfølging besøk koster $ 50 til $ 70, ifølge CostHelper, en forbruker informasjon nettsted. Når du vurderer at du trenger flere behandlinger for å se en forskjell, er det lett å se hvorfor folk ofte ikke får antall akupunkturbehandlinger de trenger for å fikse et problem.

På baksiden er akupunktur i Kina ganske billig, rundt $ 5 per behandling. Det er en høyvolum, lavprismodell hvor du blir behandlet på en klinikk med mange stoler og mange behandles rundt deg.

Som førte noen akupunktører i USA for å spørre, "Kan vi bruke samme modell for å løse problemet med dyr akupunktur i Amerika?" Det var hvordan samfunnsakupunktur kom til å bli.

Hva er fellesskapets akupunktur?

Samfunnsakupunktur bringer behandlinger tilbake til grunnleggende, slik det praktiseres i Kina. Det er en verdensomspennende bevegelse som tar kostnadsbarrieren ut av helbredelsesligningen.

Behandlingen foregår i hvilestoler i felles rom i stedet for private behandlingsrom, og klinikker ser et høyt antall pasienter. Denne modellen gjør prisen rimeligere på $ 15- $ 40 per behandling.

Hva er enda mer unikt enn det lave prispunktet er at pasientene bestemmer hva de vil betale på $ 15- $ 40-skalaen - ingen bevis for inntekt eller signerte avtaler som kreves.

Tanken er å betale det du har råd til å få antall behandlinger du trenger.

Den Oregon-baserte People's Organization for Community Acupuncture (POCA) ble dannet i 2002 for å hjelpe offentligheten til å lære om akupunktur i samfunnet og for å hjelpe akupunktørene å sette opp egne praksiser.

Det er den eneste organisasjonen av sitt slag, og den nyeste innovasjonen har vært en rimelig akupunkturskole som svar på overinflationen av akupunkturutdanning.

Du kan besøke POCAs nettsted for å finne en klinikk i nærheten av deg eller gjøre et Google-søk etter "fellesskapspusel nær meg." Nye klinikker starter hele tiden.

Din sving: Har du prøvd akupunktur? Hva synes du om modellen for samfunnsakupunktur?

Jen Smith er en lisensiert akupunktør i delstaten Florida og skriver praktikant på The Penny Hoarder. Hun skriver om personlig økonomi etter å ha betalt seg $ 53 000 verdt av studielån for hennes akupunkturgrad.

Skrive Inn Din Kommentar