Penger

Her er yrker mest og minst sannsynlig å motta betalte syke dager

Her er yrker mest og minst sannsynlig å motta betalte syke dager

Hvis du er bankfører, finansiell planlegger eller leder i en kontorjobb, har du sannsynligvis regelmessig tilgang til betalte syke dager.

Hvis du er en servitør, gjør du sannsynligvis ikke.

Det er konklusjonen i de nyeste dataene om arbeidsplassen fordeler utgitt av US Bureau of Labor Statistics. JegI mars hadde 93% av arbeidstakere i ledelse, næringsliv og finans yrker tilgang til betalt permisjon, mens kun 46% av de ansatte i tjenestebransjen hadde disse fordelene.

Her er en sammenfatning av yrker BLS studerte og sannsynligheten for at arbeidstakere i hver jobbtype hadde betalt syke dager:

  • Ledelse, næringsliv og finans: 93%
  • Profesjonell og relatert: 85%
  • Kontor- og administrasjonsstøtte: 79%
  • Installasjon, vedlikehold og reparasjon: 73%
  • Salg og beslektet: 64%
  • Transport og materiale som beveger seg: 63%
  • Produksjon: 62%
  • Bygg, utvinning, oppdrett, fiske og skogbruk: 47%
  • Service: 46%

I juni var det 27,4 millioner tjenestearbeidere i USA, noe som betyr at rundt 14,8 millioner ansatte enten måtte suge det opp og gå på jobb når de var syke, eller forfalle mye behov for lønn og ta en syk dag.

Det er sammenlignet med 1,7 millioner arbeidstakere i ledelse, næringsliv eller økonomiske jobber.

Ikke tilby betalt sykefravær har konsekvenser

USA har foreløpig ikke mandat på betalt sykefravær, men disse fem stater gjør. Og ideell arbeidstakerrettighetsorganisasjon Arbeidsplassen Rettferdighet har en liste over byer som tilbyr betalte fridager hvis du er syk.

Men selv med sykdomspolitikk på plass, kan ting gå galt. Selv om Chipotle tilbyr betalte syke dager, lærte den nylig konsekvensene av ikke å håndheve den politikken. En arbeidstaker forårsaket selskapets siste taco-tragedie da de kom til jobb, og endte opp med å infisere mer enn 100 kunder på et sted i Sterling, Virginia.

Chipotle har siden etablert velværeutstillinger på sine restauranter for å sikre at det ikke skjer igjen. Men slike lave antall i tjeneste yrker som tilbyr betalte syke dager betyr at mange andre selskaper ikke tilbyr fordelen.

Så tenk på det nummeret igjen: 46%. Det virkelige spørsmålet er, hvem blir neste Chipotle?

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar