Tilbud

Lite gratis biblioteker har som mål å gjøre det bra, men ikke alle er en fan

Lite gratis biblioteker har som mål å gjøre det bra, men ikke alle er en fan

To bibliotekarer er ikke helt fornøyd med Little Free Libraries.

Hyttene du finner dispergert rundt nabolaget ditt - det er en tilstedeværelse i alle 50 stater og i over 70 land - er ment å dele en kjærlighet til å lese med en enkel "ta en bok, la en bok" -modell.

Men de kanadiske akademikerne Jane Schmidt og Jordan Hale argumenterer i en ny rapport som, mens de er velsignede, veksten av små gratis biblioteker hjelper ikke folk som faktisk trenger hjelp med å få tilgang til lesemateriell.

Hva er galt med et lite gratis bibliotek?

Schmidt og Hale forklarer at det ikke er noe feil med små gratis biblioteker i konseptet. Det som ikke fungerer riktig er måten de har spredt seg på.

Paret undersøkte plassering av Little Free Libraries i Toronto og Calgary, og fant det Disse bokutvekslingene har en tendens til å være konsentrert i høyereinntekts, høyereutdannede nabolag. Videre finnes det også vanlige gamle biblioteker i disse områdene.

Dette argumentet fra rapporten, delt av Kriston Capps ved Atlanterhavet, gjør vondt vondt hvis du noen gang har slått av noen bøker på ditt nærmeste Little Free Library - eller har vurdert å sette opp deg selv:

"Vi legger til grunn at disse dataene forsterker tanken om at [Little Free Libraries] er eksempler på performative community enhancement, drevet mer så ved Ønsket om å presentere ens lidenskap for bøker og utdanning enn et ekte ønske om å hjelpe samfunnet på en meningsfull måte.”

Au.

Hvorfor kan vi ikke ha gratis ting

Capps påpeker at Little Free Library-sett ikke er akkurat billig. Den billigste, ferdige versjonen er et merket "Mobile" lite gratis bibliotekskasse ideelt for en leilighetslokale, priset til $ 69.

Registrering for å bli inkludert på World Map for Little Free Library kommer med en plakett for fuglboksen med bøker, og koster rundt $ 45.

Men håndlagde og / eller uoffisielle Little Free Libraries florerer. I tillegg til, The Little Free Library nonprofit tilbyr et Impact Fund for å gi gratis Little Free Library-strukturer til entusiastiske søkere, uavhengig av sosioøkonomisk status. Mottakerne er enige om å ta vare på sitt lille gratisbibliotek i minst ett år, og får en "startpakke samling av bøker" for å sparke sin ankomst.

Hvis du ikke har privat eiendom som du skal spille på bokvisningen din, må du få tillatelse til å installere et lite gratis bibliotek før du søker på Impact Fund.

Bibliotekarne anbefaler å gi mer energi og finansiering til lokale bibliotekssystemer, for å inkludere mobilbibliotekstjenester.

Schmidt, for alle sine egne gode hensikter, skyter seg i foten med denne utsagnet i et intervju med CBC:

"Jeg sier alltid at en motvillig leser ville være veldig hardt presset for å finne noe som var veldig attraktivt for dem. For å si at du forsterker leseferdighet i et fellesskap som ellers ikke har tilgang til bøker, gjør du det ikke når du gir dem tilgang til Windows 2000-håndboken for dummies ... eller den selvpubliserte poesien. Jeg ønsker ikke å telle selvpublisert poesi, jeg beklager. Men vi har alle sett i et lite gratis bibliotek eller en bokutveksling, men du vil henvise til dem, og noen ganger er bøkene ikke så store. "

Selv om det er veldig slått eller savnet, avhengig av sjangrepreferansen din, så gir Little Free Libraries og deres uoffisielle versjoner fortsatt en følelse av fellesskap.

De kan ikke kurere bibliotekets ørkener i understøttede nabolag, sikkert. Men de små gratis bibliotekene jeg har møtt har utløst samtalen blant naboer på en tid da selv byliv kan føle seg ensom. De kan gi inspirasjon og oppmuntring til å lese langs bybussruter som går gjennom et dusin nabolag, både velstående og ikke.

Og de er åpne hele tiden, betjener skiftarbeideren, rastløs nattugle og den ni-til-fem-årige.

Hva er galt med å forlate gratis bøker ut for naboene dine - uansett hvor de er - i en struktur som holder dem tørre? Ingenting.

Din sving: Hva tar du på små gratis biblioteker? Fantastisk bevegelse, eller hindring for biblioteker?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder. Hun er også datter av en bibliotekar.

Skrive Inn Din Kommentar