Penger

Denne føderale rettssaken har etterlatt standardiserte studentlånslåntakere i Limbo

Denne føderale rettssaken har etterlatt standardiserte studentlånslåntakere i Limbo

Akkurat nå står over 91 000 personer som har misligholdt studielån, fast i limbo.

De som allerede jobbet med å gjøre de ni betalinger for å få lånene ut av mislighold, har fortsatt pengene som ikke er samlet i sine bankkontoer.

De nylig misligholdte har ikke blitt kontaktet, slik at de kan lære om betalingsalternativene som kan få dem tilbake på sporet og lagre kredittpoengene sine.

Hvis medlemmene i en av gruppene prøver å nå ut til deres servicere for svar, blir deres anrop og etterfølgende telefonsvarer ubesvarte.

Det er ikke klart når problemene blir løst.

Og mens problemene ikke er feilen til låntakerne, de er på kroken for konsekvensene som kan være like alvorlige som å gå inn i standard igjen, ifølge BuzzFeed News.

Vent, hvorfor skjer dette?

En føderal søksmål beveger seg gjennom domstolssystemet som involverer utdanningsdepartementet og flere studielåner, som mener at deres kontrakter ble urettferdig opphørt under Obama-administrasjonen.

Dommeren på saken utstedt, og gjentatte ganger fornyet en ordre som stoppet regjeringen fra å tildele nye standardtilfeller til nye servicere, ifølge Politico. Formålet var å "opprettholde status quo" til en oppløsning kunne nås.

Kort tid etter at ordren ble forlenget, fortalte DOE at alle servicere skulle stoppe arbeidet helt og si at dommerens ordre effektivt slår av evnen til å operere det manglende studentlånsoppsamlingsprogrammet.

Nå mister vi alle.

Inntil den nylig misligholdte kan begynne sine betalingsplaner, vil skattebetalere miste ca $ 640 000 hver måned, sa DOE.

Og konsekvensene er ganske alvorlige for enkelte låntakere også.

Ifølge rettssaken har ordren "skapt en tjenesteavbrudd som sannsynligvis vil forårsake betydelig skade for låntakere, inkludert skadet kreditt, forvirring, opptjening av unødvendig interesse og overdreven lønnssammenheng," rapporterte BuzzFeed.

Hva blir gjort for å fikse dette?

Dette problemet har bare innvirkning på personer som har mislighold, hvorav de fleste nylig bare gikk i mislighold. Det er bare en liten brøkdel av de 4 millioner menneskene som er i mislighold.

Dessverre, en advokat med kunnskap om saken også fortalte BuzzFeed at "det er ingen rett i sikte".

Servicører sier DOE er manglende evne til å nå en beslutning, ikke dommerens ordre, har sluttet å jobbe og skadet låntakere. Men DOE sier det var det eneste alternativet.

For nå er låntakere fast ventetid.

Mange har allerede kalt sine servicere og etterlatt talepost, med minst en innlevering av en formell klage etter at de ikke har hørt tilbake.

Inntil en oppløsning er nådd, eller DOE finner en måte å fortsette å betjene mens retten slår seg på, synes låntakere som er fanget i tverrhårene, å ha svært lite bruk.

Selvfølgelig er dette bare det siste i det som begynner å virke som alle dårlige nyheter fra DOE.

Vi har tatt med noen tips for å hjelpe studentlån låntakere lærer å beskytte seg etter et nylig notat fra utdannelsesminister Betsy DeVos rullet tilbake noen lånerbeskyttelse i forrige måned.

Hvis du tror at du kan være nær misligholdende og vil fikse ting før det er for sent, må du lese om alternativene dine nå.

Din sving: Er du blant de 91 000 som er berørt av denne søksmålet? Hva skjedde da du prøvde å nå din servicer eller utdanningsdepartementet?

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar