Liv

4 måter du skru opp din nye jobbsøk og hvordan du kan fikse det

4 måter du skru opp din nye jobbsøk og hvordan du kan fikse det

La meg bare si det. Å være på jobb søk er som å være på en stor rullebaner tur i Helvets verste fornøyelsespark.

Har jeg rett eller har jeg det?

Likevel må du komme på den coasteren, fest deg selv, og håper at når turen slutter, er du fortsatt i besittelse av selvtillit og kjærlighet.

For ikke å nevne, selvfølgelig, at når turen slutter, må du ha landet en jobb som gjør god bruk av dine ferdigheter og talenter, og det lønner seg nok til å holde deg flush med livets statister, som mat.

Likevel, fordi ingen har sikkert lært deg hvordan du finner en jobb, enda mindre den rette jobben, vil du sannsynligvis gjøre feil som skruer opp søket ditt.

Og ved å "skrue opp" mener jeg enten å forlenge det unødvendig, eller lander en jobb som ikke passer bra.

Hvis du noen gang har vært i en jobb som ikke passer godt, vet du hvor vondt det er og hvordan det påvirker alle områder av livet ditt, fra økonomien til dine personlige forhold.

Som en leser av Good Financial Cents bloggen, satser jeg på at du er noen som liker kortfattede, konsonsensielle, handlingsfulle råd. Jeg ser deg nikkende hodet, så la oss hoppe rett inn.

Hvis du er i et jobbsøk, eller vurderer en, er det mange måter å skru opp på. Basert på min erfaring i Human Resources Ledelse og Karriere Coaching, her er de 5 beste måtene, veldig smarte mennesker (som deg selvfølgelig) skru opp jobbsøkene deres:

1. Du hopper rett inn uten tanke eller planlegging.

Hvordan ville den tilnærmingen jobbe med din økonomi, pensjon, eller til og med ferien? Og hva får deg til å tro at det er en effektiv jobbssøkestrategi? Vår tendens er å ønske føle produktiv, så vi tar handling uten tanke, som ønsker å "oppnå" noe.

I min bok, Stopp å se på skoene dine: Unngå de 7 feilene som skru opp jobbsøkingen din, Jeg kaller det å hoppe i ild uten å ha på deg dine brannsikre undies. Du vil bli brent.

Gjør dette: Legg ut søkeplanen din akkurat som du ville ha en annen plan.Bestem det ønskede resultatet, og spore bakover til hvordan du får det. Vurder: Hvordan vil du strukturere din tid, hvilke hendelser vil du delta på, hvem vil du forbinde med og når, hvordan svarer du på viktige spørsmål fra kontaktene dine, og hvordan vil du forbli produktiv? Jobben feen vil ikke bare dukke opp på dørstokken din.

2. Du har ingen anelse om verdien din til en arbeidsgiver.

Hvorfor skal en arbeidsgiver ansette deg? Hva vil du ta med til festen? Hva har du gjort med stor suksess tidligere? Hva har tidligere arbeidsgivere verdsatt om deg? Når har du mislyktes, og hva lærte du av det? Fortell meg om deg selv. Katten har tungen din?

Ja, det er spørsmål som krever tanke, forberedelse og praksis. Folk har en tendens til å tro at de kan vinge sine svar på disse spørsmålene. Winging det er ikke en vinnende plan. Hvis du ikke kan svare på alle disse - og andre - spørsmålene på en fokusert, overbevisende måte, hold deg unna jobbsøkingen til du kan.

Gjør dette: Utkast svarene dine på disse spørsmålene, gjennomgå dem med noen som kjenner deg godt profesjonelt, og trene med noen som vil være hensynsløst ærlig mot deg.

3. Du stole på teknologi og unngå kontakt med ansikt til ansikt.

Les min blekk. Folk ansetter folk, ikke Word-dokumentvedlegg. Hvis jeg ikke kan se deg, høre deg, føle deg eller få en følelse for deg, er det veldig vanskelig å virkelig forestille deg på arbeidsplassen min. Det er lett å avvise noen på papir, eller via e-post.

Og hvis ditt CV er i en haug på 300 jeg mottok som svar på en annonse, tenk på hvor lett det er å hoppe over deg i min overveldede og overarbeidede tilstand.

Gjør dette: Planlegg nettverket ditt for å inkludere både en-til-en-samtaler og noen få gruppehendelser. Planlegg uken slik at du har fire til seks slike møter i uken. To tredjedeler (eller flere) av mennesker finner jobbene sine gjennom noen de kjenner eller noen de møter i deres søk. Disse menneskene vil mest sannsynlig ikke komme på jakt etter deg.

4. Du vurderer ikke arbeidsgiverens ønsker og behov.

Når du virkelig ønsker en jobb, er det altfor lett å tenke utelukkende fra ditt eget perspektiv. Du vurderer hvordan du vil svare på bestemte spørsmål, hva du vil ha, hva du vil fokusere på. Generelt gjør jobbsøkere altfor mye å snakke og ikke nok lytter.

Gjør dette: Tenk fra den andre siden av pulten.Kjerneformålet med intervjuet er å finne den rette personen for å møte behovene som har denne jobben ufylt, har skapt. Les det igjen.Hva kan du avlede fra stillingsbeskrivelsen, fra spørsmålene du blir spurt, og fra hva du har oppdaget gjennom nettverket ditt om muligheten, og om organisasjonens behov og utfordringer? Og hvordan passer du til dem? Hvis du ikke er klar til å svare det, hold deg hjemme.

Hvis du kan akseptere det faktum at det faktisk er ferdigheter og påviste teknikker for en effektiv jobbsøking, er det ikke et skritt å anta at hvis du faktisk lærer disse ferdighetene, vil du bli mer effektiv på det. Like, vel, alt annet i livet.

Og som en rytter på berg-og dalbanen som er et jobbsøk, kan du oppleve at turen din har vært jevnere enn noen gang før. Og uten de irriterende feilene i tennene dine.

Julie Bauke er president for The Bauke Group, et karriere konsulentfirma som fokuserer på karriere lykke.Hun er forfatteren av "Stop Peeing on your Shoes: Unngå de 7 feilene som skru opp jobbsøkingen din". Du kan lære mer på www.thebaukegroup.com eller på www.facebook.com/thebaukegroup.

Skrive Inn Din Kommentar