Penger

Dette er hvorfor det er så vanskelig å spare penger når du er ødelagt

Dette er hvorfor det er så vanskelig å spare penger når du er ødelagt

Smart økonomiske valg i dag vil hjelpe deg med å spare masse penger over tid.

Det virker åpenbart, ikke sant?

Tips for å strekke budsjettet og kutte tilbake synes alltid å inkludere ting som å hoppe over morgenlatten, kjøpe brukte klær eller finne en Groupon for neste frisyre.

Men hva om du drikker kontorkaffe, har ikke kjøpt nye klær om 10 år og kuttet håret hjemme?

Noen ganger er det ingenting igjen å skimp på.

Så hvor skal du finne de ekstra pengene for det bulkkjøpet eller å oppbevare når essensielle er til salgs?

Alle som har bodd under fattigdomsgrensen, forstår dette problemet.

For alle andre støtter en studie av en professor i University of Michigan opplevelsen av data, rapporterer Washington Post.

Min favoritt ting om denne studien er at det handler om toalettpapir.

Hvilket toalettpapir kan lære oss om å spare penger

Professor Yesim Orhun og Ph.D. student Mike Palazzolo analyserte paneldata fra mer enn 100.000 amerikanske husholdninger. De spore kjøp av toalettpapir over syv år.

Toalettpapir er nonperishable, og vi forbruker det ganske jevnt. Vi går ikke uten det bare fordi vi er festet for penger, som om vi kanskje går uten nye klær eller hårklipp. Og vi bruker ikke mer når det er ekstra i huset - i motsetning til, si mat.

Toalettpapir er også noe folk med mindre penger betaler mer for.

Men hvorfor?

Toalettpapir er teknisk billigere i bulk. Når du har en pute av penger (det vil si at utgiftene dine ikke vil tømme kontoen din før neste betalingsdag), kjøper du 24-pakken.

Men 24-pakken koster mer i øyeblikket enn fire-pakken.

Når du bare har nok penger i lommen til fire-pakken, og familien din har behov for TP, vil du ikke vente bare fordi matematikken sier 24-pakken er det smartere valget.

"Å ha mer penger gir folk luksusen til å betale mindre for ting," som The Washington Post legger den.

Å være brøt er ikke billig

Jeg kan relatere.

I fire år før jeg tok denne heltidsjobben, var jeg ganske konsekvent dødbrutt og uten kreditt.

Jeg kjøpte fire-pakken.

Ærlig talt? Noen ganger kjøpte jeg enkle ruller toalettpapir på en dagligvarebutikk fordi jeg ikke hadde bil til komme til fire-pakken.

Nå har jeg en jevn lønnssjekk og et håndtak på mine månedlige utgifter. Jeg bygger besparelser og jobber for å bygge opp min kreditt. Jeg betaler mine regninger på forhånd, og det er flere og flere penger på bankkontoen min med hver lønnssjekk.

Nå kjøper jeg 24-pakken.

Jeg kjøper også de store flasker sjampo og flerpakker med barsåpe. Jeg lager opp på dagligvarer når de er på salg. Jeg kjøper flyreiser når de er billigste, i stedet for å vente til jeg har pengene.

Jeg feirer disse seirene - ja, jeg feirer backup sjampo på badet mitt. Og jeg er takknemlig for jobben min hver gang jeg åpner et kjøkkenskap.

Vi kjenner sunn fornuftsparingsstrategier - selv når vi ikke har råd til dem.

Men vi fortsetter med det vi har, og noen ganger inkluderer det ikke luksusen til å gjøre smarte økonomiske beslutninger.

Hvordan kommer du fram når du er så langt bak?

Personlig var jeg i stand til å komme videre og kjøpe de store shampooene og 24-pakken TP fordi jeg fikk en ny jobb med konsekvent lønn.

Jeg kom ikke framover da jeg var dårlig; Jeg kom forbi.

Noen ganger er det å finne en høyere lønn den ultimate løsningen. Men i mellomtiden kan du tjene ekstra penger på siden, og gjør små ting for å spare penger når de typiske rådene ikke gjelder for deg.

Jeg måtte bli kreativ, spesielt med mat. Jeg ble god til å lage måltider ved å kombinere små rester og snu det som var igjen i skapet i, vanligvis en røre-stek.

Jeg var også smart om gratis mat. Da jeg jobbet i matvaren, ville jeg gjøre mitt skiftmål et utvalg av frukt og grønnsaker - ting som er dyre individuelt i matbutikken.

Sannsynligvis var min største frelser bare gaver. Ikke utdelinger - jeg mener julegaver, bursdagsgaver, etc.

Et Starbucks gavekort kan kjøpe noen måltider. Target selger dagligvarer. Og du kan regifte eller selge gavekort og andre gaver du ikke vil bruke.

Disse desperate hackene er vanligvis subjektive. Når de typiske rådene ikke fungerer for deg, blir du kreativ for å spare penger.

Vi vil gjerne høre noen av dine strategier!

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer

Skrive Inn Din Kommentar