Liv

Hvis du kjører, må du parkere. Se opp for disse skjulte parkeringsutgiftene

Hvis du kjører, må du parkere. Se opp for disse skjulte parkeringsutgiftene

Neste gang du budsjetterer for bilutgifter, ikke glem å ta med noe som er lett å overse.

Parkeringsavgifter og bøter.

En ny undersøkelse av transportanalytikertjenesten INRIX viste at amerikanere brukte mer enn $ 3000 hver på parkeringsrelaterte kostnader i 2017.

Det inkluderer forventede utgifter som å kjøpe en parkeringsgodkjenning eller stikkende kvartaler i en meter.

Men figuren inneholder også hva INRIX kaller "skjulte kostnader." Det er da du bruker penger på parkering, men får ingenting i retur.

Her er et eksempel. Parkeringsplass er her enestående her i solfylte St. Petersburg, Florida, så The Penny Hoarder plukker opp fliken for passerer som lar oss parkere i nærliggende garasjer. (En av våre mange fantastiske jobbfordeler.)

En morgen klarte ikke porten i garasjen å åpne, så jeg parkerte på en nærliggende betal-som-å-gå-garasje i stedet.

Gebyret var ikke så ille - $ 5 for hele dagen. Problemet er at garasjen tok bare kontanter.

Jeg bærer aldri penger (unntatt de to lint-dekket nikklene i bunnen av vesken min), så jeg hoppet over til minibanken for å trekke ut noen få dollar for å betale min parkeringsfan.

Først ble jeg rammet med en tilbakebetaling på $ 5 fra minibanken fordi jeg ikke var en bankkund. Deretter slo min egen bank meg med en kostnad på $ 5 for å bruke en utgående nettautomat.

Til slutt betalte jeg et 300% oppslag på min $ 5 parkeringsavgift på grunn av bankgebyrer!

Det kostet meg også en overraskelse $ 15 jeg ventet ikke å tilbringe den uken.

Nå budger jeg litt ekstra penger i kolonnen for automatisk utgifter på regnearket mitt, så jeg har litt vri på rommet når min parkeringsplaner går sidelengs.

Men parkeringsavgifter er ikke det eneste stedet som skjult parkeringskostnader lurer.

"Kjørere spiser også tid og drivstoff som søker etter det unnvikende parkeringsstedet, og de kaster bort penger som overpaying for parkering (som når mye har en to-timers rente, men du trenger bare 30 minutter), sier Graham Cookson, sjeføkonom og forskningsansvarlig ved INRIX.

Mens du søker etter skjulte bilkostnader, ikke glem ting som bilutslippstestavgifter og spesialdekk eller premiumbrensel som bilen din trenger.

Du kan også holde bileiersynskostnadene nede ved å gjøre dine egne kjøretøyreparasjoner og kjøpe den riktige typen forsikring som passer dine behov.

Bilutgifter er en smerte i nakken min, men jeg vil ikke kunne handle min nøkler til en sykkel når som helst snart. I mellomtiden vil du bedre tro at jeg til enhver tid holder fem dollar på meg for nødavgifter for parkeringsplasser - og nødkremkegler.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. #TeamChocolateChip

Skrive Inn Din Kommentar