Penger

Hvor lenge kan du lagre mat i fryseren? Dette diagrammet har ditt svar

Hvor lenge kan du lagre mat i fryseren? Dette diagrammet har ditt svar


Din fryser kan være en utrolig kilde til besparelser, eller det kan være det svarte hullet der grøtende grønnsaker og halvt spiste iskrem forsyner.

For å hjelpe deg med å huske hvor lenge mat fortsetter og hvordan du skal fryse dem riktig, The Huffington Post delte denne flotte infografiske på frysende mat. Hvem visste at du kunne fryse yoghurt? Hvem visste stekt kylling er fortsatt god etter en tredjedel av et år i den dype fryse?

Med kraften i dette diagrammet kan du legge opp når du har kuponger, under et salg eller når du produserer i sesongen, strekker du matvarebudsjettet ditt og hjelper deg med å spare penger.

Selvfølgelig, din evne til å lagre, avhenger av faktisk bruker maten du fryser, og sannsynligheten for at du vil gjøre det, er direkte relatert til hvor god maten smaker etter at den tiner. Her er noen tips for å sikre at fryseren din smaker som mat, ikke fryserbrann.

En Guide til Frysing Mat

Ikke legg varm eller varm mat i fryseren; Du bør alltid vente til maten din er kult, ifølge University of Nebraska-Lincolns forlengelseskontor.

Pakk dine godbiter i fryseposer, som er tykkere enn vanlige zip-poser. Ikke bruk Tupperware eller andre plastbeholdere, da de ikke lar deg fjerne all luft fra beholderen. Plasser ut posen til innholdet fryser, og stable det med andre fryseposer eller lagre posen vertikalt på kanten.

Ikke glem å merke dine poser med navnet på maten, datoen du frøs det og annen nyttig informasjon, for eksempel målinger.

Å fryse

Du kan fryse nesten alt fra rå kjøtt (mellom tre og 12 måneder avhengig av kjøtttype), til melk (tre til seks måneder) og til og med kakedeig (tre måneder).

For å gjøre måltider enklere, bør du vurdere å fryse forkokte elementer, som pasta saus (12-18 måneder, ifølge University of Minnesota's utvidet kontor) eller fullmatte måltider du har prepped på forhånd, som gryteretter og enchiladas.

Du kan enten pre-bakke måltidene og fryse dem i opptil tre måneder, eller monter dem uten å bake og skyv dem rett inn i fryseren. De holder to til fire måneder på denne måten, ifølge University of Wisconsin, og du kan lage mat uten å tine etterpå ved å fordoble den opprinnelige koketiden og trekke i ca 10 minutter.

For eksempel, hvis en gryte var opprinnelig å bake i 30 minutter, prøv å bake den i 50 minutter, men sett en tidtaker for å sjekke på det om lag 40 minutter for å sikre at ingenting brenner.

Hva ikke å fryse

Noen ting fryser ikke godt. Kartoffelsalat eller kyllingsalat er på den listen, som er rå og hardkokte egg - selv om du kan fryse rå egggeiner eller eggeplommer når du knekker skallene åpne. Mesajon vil "bryte" som det tiner og egg og olje skiller seg, noe som er grovt. Halvhalvtallet vil også "bryte" hvis det er frosset, men tung krem ​​er OK.

Ikke frys væskene i glassbeholdere, fordi væsken vil ekspandere når den fryser og kanskje bryter glasset, og ikke - uansett hva noen forteller deg - hold kaffe i fryseren, med mindre du liker at kaffen din smaker som fryseren lukter.

Å bruke fryseren til å lagre mat tar litt planlegging og arbeid, men det er alt verdt det når du trekker ut en panne full av manicotti eller lasagne og har middag klar med nesten ingen innsats - og for pennies per porsjon.

For mer informasjon om hva - og hva ikke - å fryse, les hele infographic på HuffPo.

Din sving: Hva er dine favorittmål for å fryse?

Rachel Kaufman kan eller ikke være to dusin hamstere som maskerer som et menneske i en grøftfrakk.

Skrive Inn Din Kommentar